مطالعات جدید نشان می دهد افرادی که چرت های طولانی دارند، بیشتر در معرض تشکیل توده بدنی ، ابتلا به چاقی و سندرم متابولیک هستند.
به گزارش تکناک، گروهی از دانشمندان اسپانیایی با مطالعه بر روی 3 هزار اسپانیایی از موراسیا به ارتباط غیرمعمولی بین چرت های طولانی و چاقی پی بردند. در این مطالعات افراد با چرت طولانی، 2 درصد بیشتر از شاخص توده بدنی مناسب خود، 23 درصد بیشتر در معرض خطر چاقی و 40 درصد بیشتر در خطر ابتلا به سندرم متابولیک بودند.
در واقع چرت های طولانی (بیش از 30 دقیقه) با افزایش شاخص توده بدنی سندرم متابولیک، تری گلیسیرید، گلوکز و فشار خون مرتبط است.
در مقابل وقتی چرت کوتاه باشد، با کاهش احتمال ابتلا به فشار خون همراه است، بنابراین چرت کوتاه می تواند مفید و موثر باشد.
مطالعات قبلی نشان داده اند که ژن های چرت زدن یا سیستا، با گرما فعال می شوند. دمای تابستانی، ژن PER3 را فعال می کند که این ژن آغازگر ساعت است.
برخی از افراد ژنتیک سیستا را ندارند و در طول روز تمایلی به چرت های طولانی ندارند، اما اگر شما این ژن را دارید، بهتر است بدانید که ممکن است این ژن در مناطق گرمتر فعال شود و در طول روز بیشتر احساس خواب آلودگی کنید.
ارتباط مثبتی بین چرتهای کوتاه و بهبود فشار خون وجود دارد، بهویژه اگر روی صندلی راحتی یا روی مبل بخوابید، نه در تخت.
مطالعه دیگری که اخیرا منتشر شده است نشان می دهد افرادی که چرت های طولانی می زنند، احتمال بیشتری دارد که ریتم یک آنزیم به نام لیپاز، که یک عامل کلیدی در هضم و متابولیسم چربی های غذایی است، در بدن آنها تغییر کند.
مطالعات قبلی نشان داده اند که چرت زدن منجر به بهره وری بالاتر و کاهش فشار خون می شود. به نظر می رسد که چرت کوتاه تر در جایی به غیر از تخت خواب، می توانند تاثیرا مثبتی بر سلامتی داشته باشند.