کاربران باید نکاتی درباره دسترسی به میکروفون گوشی هوشمند و دستیار صوتی خود را بدانند تا بتوانند از حریم خصوصی خود بهتر حفاظت کنند.
به گزارش تکناک، گوشی های هوشمند در زندگی روزمره ما بسیار مهم هستند و امکان اتصال، یادگیری و سرگرمی را برای ما فراهم میکنند. با این حال، استفاده از میکروفونها توسط اپلیکیشنهای گوشیهای موبایل و رفتار دستیارهای صوتی مانند سیری، الکسا و دستیار گوگل مشکلاتی را در خصوص حفظ حریم خصوصی ایجاد کرده است. بنابراین کاربران باید به نحوه عملکرد این موارد و کنترل حریم خصوصی خود حین استفاده از دستیارهای صوتی آگاه باشند.
برنامه های گوشی هوشمند و دسترسی به میکروفون
میکروفونهای داخلی گوشیهای هوشمند برای تشخیص دستورات صوتی و فعال سازی قابلیتهای صوتی طراحی شدهاند. برخی از برنامهها، از جمله فیسبوک و اینستاگرام، ممکن است برای ضبط ویدیو با صدا درخواست دسترسی به میکروفون کنند، اما این دسترسی نباید ثابت باشد. با انجام چند اقدام سریع، کاربران می توانند تعیین کنند چه کسی می تواند از میکروفون استفاده کند.
کاهش خطرات حفظ حریم خصوصی
وجود بدافزار در گوشی های موبایل یک نگرانی جدی برای حفظ حریم خصوصی است. نرم افزارهای مخرب با کلیک بر روی یک پیوند مخرب نصب میشوند و به کلاهبرداران اجازه دسترسی به اقدامات و داده های شخصی کاربر را میدهد. دفاع در برابر چنین خطراتی بسیار مهم است. نصب نرم افزار آنتی ویروس قابل اعتماد بر روی همه دستگاه های یک لایه مهم امنیتی ایجاد می کند. درنتیجه از نصب بدافزار جلوگیری و از داده های شخصی کاربر در برابر هکرها محافظت می کند.
شفافیت در دستیاران صوتی
دستیارهای صوتی محبوب مانند سیری، الکسا و دستیار گوگل راه خود را به بسیاری از دستگاه ها از جمله گوشی های هوشمند، بلندگوها و سیستم های خانه هوشمند باز کرده اند. این دستیاران سوالاتی در مورد میزان اطلاعت از کاربر و نحوه مدیریت اطلاعات دریافتی مطرح می کنند. نگرانی های مربوط به حریم خصوصی را می توان با آگاهی از روند و شفافیت این دستیاران کاهش داد.
سیری اپل با اطمینان از حفظ درخواست های صوتی روی دستگاه تا زمانی که به طور خاص به اشتراک گذاشته شود، حریم خصوصی کاربر را در اولویت قرار می دهد. حتی درخواست های مطرحشده در برنامه هایی مانند Notes یا Messages، به سرورهای اپل منتقل نمی شوند. با این حال، دستیار گوگل به کاربران اجازه مدیریت و حذف پیامهای ذخیرهشده با استفاده از آن را میدهد و همچنان درخواستها را به طور پیشفرض به سرورهای خود ارسال میکند. با این حال، کاربران می توانند از عدم فروش داده های شخصی یا درخواستهای صوتی خود به اشخاص ثالث مطمئن باشند.
الکسای آمازون همچنین بر صلاحدید مشتری و حفظ حریم خصوصی تمرکز دارد. درخواستهای الکسا با استفاده از رمزگذاری به طور ایمن در فضای ابری ذخیره می شوند. کاربران به راحتی می توانند ضبط های خود را مدیریت و حذف کنند. همچنین امکان انتخاب یا سازماندهی آنها را بر اساس تاریخ یا دستگاه را دارند و میتوانند آن را برای عدم ذخیره درخواستهای صوتی تنظیم کنند.
با این حال، این مسأله درمورد همه برندها صادق نیست.
فاکس نیوز راهنمای کاملی برای بررسی دسترسی گوشی شما به اطلاعات غیر ضروری ارائه کرده است.
نحوه بررسی دسترسی صوتی برنامه های آیفون
- برنامه Settings خود را باز کنید
- روی Privacy & Security کلیک کنید
- روی Microphone ضربه بزنید
- در این قسمت لیستی از برنامه های دارای دسترسی همیشگی به میکروفون نشان داده میشود. بنابراین در صورت عدم تمایل به دسترسی هریک از آنها، آن را خاموش کنید.
نحوه بررسی دسترسی صوتی برنامه های اندروید
- به Settings بروید.
- روی Applications کلیک کنید.
- روی Applications Manager کلیک کنید.
- در هر برنامه (فیس بوک، اسنپ چت و غیره) به پایین بروید.
- روی Permissions کلیک کنید.
- Microphone را خاموش کنید.
- ممکن است تنطیمات گوشی اندرویدی نسبت به سازنده آن متفاوت باشد.
نحوه خاموش کردن سیری
- به Settings بروید.
- روی Siri & Search کلیک کنید.
- گزینه های زیر را خاموش کنید:
- Listen for “Hey Siri”
- Press Side Button for Siri
- Allow Siri When Locked
- در این قسمت یک پنجره پاپ آپ نشان داده میشود و از شما میپرسد که آیا تمایل به خاموش کردن سیری دارید. در ادامه Turn off Siri را انتخاب کنید
نحوه خاموش کردن دستیار گوگل
- به Settings بروید
- Google را انتخاب کنید.
- روی Account Services کلیک کنید.
- روی Search, Assistant & Voice کلیک کنید.
- Voice را انتخاب کنید.
- Voice Match را انتخاب کنید.
- Hey Google را خاموش کنید.