یک مطالعه پیشگامانه توسط دانشگاه مینهسوتا، ارتباط شگفت انگیز بین شخصیت و توانایی های ذهنی مغز افراد را کشف کرد.
به گزارش تکناک، ویژگیهای شخصیتی در واقع به معنای زیر بنای هویت فرد است که شخصیت ما را شکل و تعامل ما با جهان را تحت تأثیر قرار میدهند.شخصیتهای ما رفتارها، احساسات و فرآیندهای تفکر ما را دیکته میکنند و مشخص میکنند که آیا ما برونگرا، مودب، سرسخت، کنجکاو یا عصبی هستیم. برعکس، ظرفیت مغزی نشان دهنده پتانسیل ما برای درک و مدیریت مفاهیم پیچیده، مانند زبان، درک اصول پیشرفته ریاضی و استنتاج های منطقی است.
اگرچه در دنیا به طور گسترده پذیرفته شده است که رابطه ای بین شخصیت و ظرفیت مغزی وجود دارد مانند این باور رایج که افراد درونگرا اغلب باهوش تر هستند، اما جامعه علمی قبلاً فاقد درک جامعی از این ارتباطات پیچیده بود.
محققان دست به کار شدند و در این مورد آزمایشی انجام دادند و تحقیق آنها در مجله Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است، داده های بیش از 1300 مطالعه مربوط به قرن گذشته را ترکیب می کند که نشان دهنده بیش از 2 میلیون شرکت کننده از 50 کشور است و داده های مجلات دانشگاهی، کتابچه راهنمای آزمون، پایگاه های داده نظامی، مجموعه داده های منتشر نشده قبلی را ادغام می کند.
این تلاش بینظیر، بررسی عمیقی از مجموعه کامل ویژگیهای شخصیتی و تواناییهای مغزی را ارائه میکند که در بسیاری از فرهنگها و گروههای جمعیتی گسترده است. مجموعهای از 79 ویژگی شخصیتی از فروتنی گرفته تا عصبانیت، در کنار 97 توانایی مغزی از سرعت خواندن تا حافظه را نشان میدهد.
دنیز وانس، یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: دانستن اینکه چگونه شخصیت و هوش به هم مرتبط هستند به ما اجازه می دهد تا در مورد این سوال عمیق تر فکر کنیم که اصلا چرا این دو مورد بهم مرتبط هستند. این یافته ها درک ما از تنوع و فردیت انسان را متحول می کند. تنها با شناخت خودمان میتوانیم به طور کامل از پتانسیل خود استفاده کنیم.
یافته های کلیدی این مطالعه عبارتند از:
- افرادی که فعال و پرانرژی هستند، تسلط بهتری بر توانایی های مغزی مختلف دارند. مهمتر از همه، این مسئله شامل دانش گسترده، بازیابی کارآمد حافظه و پردازش اطلاعات پیشرفته است. صرف نظر از موضوع، افراد فعال تمایل دارند بیشتر در مورد مسائل مختلف بدانند.
- افرادی که دائما میزان بالایی از افسردگی یا اضطراب را تجربه می کنند، ممکن است کسب دانش یا استدلال منطقی برایشان دشوارتر باشد.
- کسانی که سختکوشتر و دلسوزتر هستند، از مهارتهای دانشی کمّی و کلامی بهتری برخوردار هستند. این کشف ارتباط هیجان انگیزی بین ویژگی های شخصیتی و نحوه یادگیری را نشان می دهد.
- روابط قوی و مثبتی بین بسیاری از تواناییهای مغزی وظرفیت بالای ذهن برای پذیرش ایدههای تازه وجود دارد.