مجموعه ای از مرورگر های اینترنت برای تلفن هوشمند یا تبلت اندرویدی در Google Play Store وجود دارد. اما همه مرورگرها کارایی یکسان ندارند و یافتن مورد مطلوب با عملکرد مورد نیاز و رابط کاربری ترجیحی اهمیت دارد.
به گزارش تکناک، در این مقاله با انواع مرورگرها اندروید (سیستمعامل موبایل ساخت شرکت گوگل) آشنا خواهید شد و5 مورد از برترین مرورگرها را به شما معرفی خواهیم کرد.
مرورگر گوگل کروم
محبوب ترین مرورگر اندروید موجود گوگل کروم است. این مرورگر یکپارچه با گوگل چندین مزیت برتر مانند امکان همگام سازی تاریخچه و باز کردن تبها از نسخه دسکتاپ گوگل کروم نسبت به دیگر مرورگرها ارائه میدهد. در صورت تمایل به بهرهمندی از جدیدترین ویژگیهای این مرورگر اندروید نسخههای Chrome Beta، Chrome Dev و Chrome Canary را از طریق بخش بتا Google Play Store دانلود کنید. همچنین، استفاده از Chrome Beta به دلیل قابلیت اعتماد بیشتر آن نسبت به دیگر گزینه های جایگزین توصیه میشود. با این حال، در صورت ارجحیت قابلیت اطمینان بر ویژگی های جدید، نسخه اصلی گوگل کروم کارایی خوبی ارائه میکند.
مرورگر Microsoft Edge
Edge از زمان استفاده از Chromium توانسته جایی برای خود در بازار رقابتی مرورگرهای اندرویدی باز کند. این مرورگر شامل ابزارهای زیادی، از جمله همگام سازی با امکان دسترسی کاربران به داده های هدایت دستگاههای مختلف میشود. یعنی میتوان بین گوشی هوشمند و رایانه شخصی خود، چند ابزار هدایت (مولتیتسکینگ در قالب تبها، حالت InPrivate، امکان ذخیره سایت های بازدید شده به عنوان مورد دلخواه)، و یک رابط کاربر پسند (جستجوی صوتی، خواندن متن با صدای بلند، جستجو بر اساس کد QR و غیره) را تنظیم کرد. با وجود ارائه چنین امکاناتی جایگزینی Microsoft Edge با Internet Explorer زیاد عجیب نبود.
مرورگر Opera
مرورگر Opera در بین کاربران اندروید، به دلیل وجود مسدود کننده تبلیغات پاپ آپ و انعطاف پذیری آن یک مرورگر محبوب است. همچنین شامل چندین حالت ارزشمند، مانند حالت ذخیره دادههای دانلود شده یا حالت شب میشود. یک VPN نیز در آن گنجانده شده است. مرورگر Opera به افراد امکان ایجاد یک فید خبری و اشتراک مستقیم در منابع خبری دلخواه خود برای لذت از تجربه مرور اخبار را میدهد.
مرورگر Brave
برندان آیش، یکی از بنیانگذاران فایرفاکس، در پشت صحنه Brave کار کرده است. در نتیجه، Brave شامل طراحی رابط کاربری با اولویت بر امنیت داده ها و حریم خصوصی میشود. Brave با گزینههایی مانند مدیریت گذرواژهها، تاریخچه، بارگیریها، روشهای پرداخت و آدرسها، امنیت دادههای کاربران خود را به خطر نمیاندازد و به طور پیشفرض ردیابها، اسکریپتها و کوکیهای تبلیغاتی را ممنوع میکند و یا از HTTPS در همه نقاط برای ارائه یک اتصال رمزگذاری شده در هر سایتی استفاده میکند. همچنین، این مرورگر از سرعت و عملکرد روان بسیار خوبی برخوردار است.
Mozila Firefox
فایرفاکس در اندروید، مانند مرورگر دسکتاپ، نصب افزونه ها را بر خلاف بسیاری از مرورگرهای اندرویدی ساده می کند. به روشی مشابه، با نصب تم ها به کاربر امکان سفارشی سازی بیشتر مرورگر خود را میدهد. مانند کروم، در فایرفاکس نیز امکان همگامسازی بوکمارکها و تاریخچه خود با مرورگر دسکتاپ خود در صورت اجرای فایرفاکس روی آن وجود دارد.
نتیجه
انتخاب یک مرورگر اینترنت به عنوان بهترین مرورگر برای Android (open-source operating system for mobile devices created by Google) بسته به نیازها و ترجیحات فردی متفاوت است. با این حال، گوگل کروم به طور گسترده با طراحی شیک، سرعت مرور بالا و یکپارچگی با سرویس های گوگل مانند Gmail و Google Drive و قابلیت همگامسازی بین دستگاهها (دسترسی به بوکمارها، تاریخچه و رمزهای عبور ذخیرهشده در هر دستگاه شامل کروم و متصل به یک حساب گوگل) به عنوان یکی از مرورگر های اینترنت برتر باری سیستم عامل اندروید در نظر گرفته می شود.
یکی دیگر از مرورگر های اینترنت محبوب در اندروید، Mozila Firefox، به دلیل وجود ویژگی های امنیت و حریم خصوصی در آن است. فایرفاکس ردیابها را مسدود و حالت مرور خصوصی را فراهم میکند و به کاربران کنترل بیشتری روی دادههایشان میدهد. همچنین شامل یک رابط قابل تنظیم و قابلیت نصب برنامه های افزودنی به منظور شخصی سازی تجربه مرور میشود. علاوه بر این، فایرفاکس عملکرد مرورگر را در اولویت قرار می دهد و تجربه مروری روان و سریعی برای کاربران فراهم می کند.