قبل از اینکه به علائمی که ممکن است نشانه کم شنوایی باشند بپردازیم، بیایید هر ترسی که ممکن است در مورد غربالگری شنوایی داشته باشید را از بین ببریم.
به گزارش تکناک، اگر احساس ناراحتی شما به این دلیل است که نمی دانید چه اتفاقی در انتظار شماست، ما در این مطلب به شما کمک خواهیم کرد.
تست های کم شنوایی فرآیندی سریع و بدون درد هستند. معمولاً ظرف نیم ساعت یا کمتر کارتان تمام می شود.
برخی از رایجترین انواع تستهای شنوایی برای تشخیص کم شنوایی عبارتند از:
- تستهای تون خالص که آرامترین میزان صدا را ارزیابی میکنند که در آن میتوانید صداهای خاصی را بشنوید.
- تست های گفتاری که در طی آن به کلمات گوش می دهید و سعی می کنید کلمات و عبارات را تکرار کنید.
- آزمایش هایی برای دیدن تجمع مایع یا موم در گوش، مانند آزمایش هدایت استخوان و تمپانومتری.
- آزمایشهای تخصصیتر مانند پاسخ شنوایی ساقه مغز (ABR) یا آزمایشهای انتشارات گوش و آکوستیک (OAE).
تست لحن و گفتار رایج ترین تست های شنوایی هستند. در یک تست شنوایی با صدای خالص، شما در یک اتاق عایق صدا می نشینید و از مجموعهای از هدفون ها استفاده میکنید که از طریق آن متخصص شنوایی، صداها را با زیر و بم و حجمهای مختلف به یک گوش در یک زمان ارسال میکند. وقتی صدا را می شنوید، معمولاً با بالا بردن دست یا فشار دادن یک دکمه، باید علامت دهید.
تست گفتار به طور مشابه عمل می کند، اما به جای شنیدن آهنگ ها، کلمات را می شنوید و از شما خواسته می شود آنها را تکرار کنید. شنوایی شناس حتی کمترین حجمی را که در آن هنوز می توانید کلمات و عبارات را به وضوح تشخیص دهید، ارزیابی می کند.
انجمن گفتار-زبان-شنوایی آمریکا توصیه می کند که همه بزرگسالان تا سن 50 سالگی هر ده سال یک بار آزمایش کم شنوایی را انجام دهند و پس از آن هر سه سال یکبار به طور منظم معاینه شنوایی انجام دهند.
اهمیت معاینات منظم شنوایی
کم شنوایی به طور کلی به تدریج اتفاق می افتد. در واقع، ممکن است آنقدر آهسته اتفاق بیفتد که شما متوجه نشوید که شنوایی شما به مرور زمان بدتر شده است. بزرگسالان به طور متوسط نزدیک به نه سال طول می کشد تا متوجه مشکلات شنوایی خود شوند.
به عبارت دیگر، حتی اگر فکر می کنید شنوایی شما خوب است، ممکن است بهتر باشد آزمایش های دوره ای شنوایی را انجام دهید. اگر زیر 50 سال هستید، می توانید هر 10 سال یکبار معاینات شنوایی را انجام دهید، مگر اینکه متوجه علائمی شوید که پایین تر به آنها می پردازیم. از آنجایی که شنوایی اغلب با افزایش سن بدتر میشود، پس از رسیدن به 50 سالگی، باید به طور منظم معاینه شنوایی را هر سه سال انجام دهید.
5 نشانه نیاز به تست شنوایی
- گفتن کلمه چی؟ به مقدار زیاد: اگر مجبور هستید از مردم بخواهید که به طور منظم صحبت های خود را تکرار کنند، احتمالاً به این معنی است که گوش های شما آنطور که باید کار نمی کنند.
- شنیدن صدای زنگ در گوش: کم شنوایی اغلب با احساس وزوز در گوش همراه است که باعث شنیدن زنگ مداومی می شود. بنابراین حتی اگر فکر میکنید خوب میشنوید، اگر مرتباً گوشهایتان زنگ میزند، بهتر است با یک متخصص شنوایی صحبت کنید.
- افزایش صدا: آیا اغلب برای گوش دادن به چیزی صدا را تا آخر بالا می برید؟ صدای تلویزیون و ماشین را زیاد می کنید؟ اگر چنین است، ممکن است کم شنوا شده باشید.
- تلاش برای شنیدن در میان نویز پسزمینه: آیا با افزایش نویز پسزمینه توانایی شما برای شنیدن، کاهش می یابد؟ اگر در مهمانی ها و سایر محیط های پر سر و صدا مشکل دارید، احتمالاً با سطحی از کم شنوایی زندگی می کنید.
- خجالت در موقعیتهای اجتماعی به این دلیل که نمیشنوید: گاهی اوقات، مشکل در شنیدن میتواند منجر به گافهای اجتماعی شود. اگر تا به حال به اشتباه تصور کرده اید که شخصی چیزی گفته است، به این دلیل که نمی خواهید از او بخواهید حرف خود را دوباره تکرار کند، ممکن است کم شنوایی دلیل این مسئله باشد.