6 ماده غذایی فوق العاده وجود دارد که می توانند همانند سلاحی قوی با انواع سرطان ها مبارزه کنند.در ادامه این خوراکی های ضد سرطان معرفی می شوند.
به گزارش تکناک، بسیاری از خوراکی ها حاوی ترکیبات منحصر به فردی هستند که ممکن است خواص ضد سرطانی داشته باشند. به عنوان مثال، میوه ها و سبزیجات حاوی مواد مغذی گیاهی هستند که این مواد در برابر میکروب ها، قارچ ها و سایر عوامل خطرناک، از بدن محافظت می کنند. این مواد حاوی ترکیباتی هستند که می توانند سلامت انسان را بهبود بخشند. مثلا یکی از عملکردهایشان این است که از بیماری هایی مانند سرطان پیشگیری می کنند.
البته این مسئله را هم در نظر بگیرید که هیچ غذایی نمی تواند جادو کند و به طور کامل از شما در برابر سرطان محافظت کند. در واقع، انجمن سرطان آمریکا خوردن غذای خاصی را توصیه نمی کند، بلکه پیشنهاد می کند افراد از یک الگوی غذایی سالم پیروی کنند. یک رژیم غذایی که شامل غذاهای مغذی، غلات کامل و انواع میوه ها و سبزیجات باشد، می تواند برای شروع سالم خوری عالی باشد.
تحقیقات نشان می دهد که برخی از مواد غذایی به دلیل پتانسیل مبارزه با سرطان شناخته شده اند. در این مطلب ما قصد داریم شش مورد از این خوراکی ها را به شما معرفی کنیم.
کلم بروکلی
تمام سبزیجات چلیپایی (گل کلم، کلم، کلم پیچ) دارای خواص مبارزه با سرطان هستند. کلم بروکلی تنها گیاهی است که مقدار قابل توجهی سولفورافان دارد.
مطالعات آزمایشگاهی نشان می دهد که سولفورافان می تواند التهاب را کاهش دهد، آنزیم های محافظ را تقویت کند و مواد شیمیایی سرطان زا را دفع کند. مطالعهای در سال 2017 که در مجله Oncotarget منتشر شد، نشان داد که سولفورافان، سلولهای بنیادی سرطان ریه را که به رشد تومور کمک می کنند، هدف قرار میدهد.
با این حال، مهم است که توجه داشته باشید که هیچ مطالعه ای به طور قطع نشان نمی دهد که مصرف بروکلی می تواند خطر سرطان را کاهش دهد.
توت
همه انواع توت ها حاوی مواد مغذی گیاهی ضد سرطان هستند. اما تمشک سیاه، حاوی غلظت بسیار بالایی از مواد شیمیایی گیاهی به نام آنتوسیانین است.
آنتوسیانین ها رشد سلول های پیش سرطانی بدخیم را کند می کند. آنتوسیانین ها از تشکیل رگ های خونی جدید جلوگیری می کنند. مصرف پودر تمشک سیاه می تواند از سرطان روده بزرگ و مری جلوگیری کند.
گوجه فرنگی
گوجه فرنگی بهترین منبع غذایی لیکوپن است. لیکوپن یک کاروتنوئید که نوعی ماده مغذی گیاهی است که به گوجه فرنگی رنگ قرمز می دهد.
برخی از مطالعات نشان میدهند که لیکوپن می تواند از رشد تومورهای سرطانی جلوگیری کند و از فرد در برابر ابتلا به سرطان پروستات محافظت کند. رژیمهای غذایی سرشار از کاروتنوئید با کاهش خطر سرطان ریه و سینه مرتبط است.
اما توجه به این نکته مهم است که مطالعات علمی، ارتباط مصرف گوجه با سرطان پروستات را تایید نکرده است. هیچ مطالعه ای نشان نداده است که خوردن گوجه فرنگی، خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.
گردو
همه آجیل ها دارای مواد مغذی هستند اما در این میان، گردو خواص ضد سرطانی فوق العاده ای دارد.
گردو حاوی ترکیبات زیست فعالی است و برخی مطالعات نشان داده اند که رشد تومور را سرکوب می کند. این ترکیبات شامل اسیدهای چرب امگا 3 و توکوفرول ها (ترکیبی با فعالیت ویتامین E) هستند. آنها همچنین حاوی فیتواسترول ها هستند که مولکول های کلسترول مانندی هستند.
فیتواسترول ها ممکن است گیرنده های استروژن را در سلول های سرطان سینه مسدود کنند.
هاردمن نویسنده اصلی مطالعه ای بود که در سال 2019 منتشر شد و نشان داد که پنج زن مبتلا به سرطان سینه با خوردن روزانه 57 گرم گردو، فعالیت ژن تومور سرطانی آنها به طور قابل توجهی تغییر کرد.
نتایج به دست آمده نشان داد که گردو می تواند رشد و بقای تومورهای سینه را سرکوب کند. اما محققان هشدار دادند که برای تایید نتایج بدست آمده به یک مطالعه بالینی در مقیاس بزرگ نیاز است.
سیر
تحقیقات نشان می دهد که سیر می تواند با تأثیر بر فعالیت ژن های تومورها، در پیشگیری از سرطان نقش داشته باشد. سیر می تواند ژن هایی را که تشکیل تومورها را سرکوب می کنند، فعال کند.
مطالعه ای که در سال 2015 در مجله تغذیه منتشر شد، نشان داد که 17 نفر که یک وعده غذایی حاوی یک و نیم قاشق چای خوری سیر مصرف کردند، ژن های مرتبط با عملکرد سیستم ایمنی را فعال کردند. آن ژن ها همچنین در تخریب سلول های غیر طبیعی نقش داشتند.
با این حال، اطلاعات بیشتری در مورد ارتباط بین سرطان و مصرف سیر مورد نیاز است.
لوبیا
لوبیا سرشار از فیبر است که ممکن است خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد. مطالعات آزمایشگاهی نشان می دهد که لوبیا حاوی مواد شیمیایی ضد سرطان مانند اسیدهای فنولیک و آنتوسیانین است. آنتوسیانین ها فلاونوئیدی هستند که به لوبیاهای قرمز و سیاه، رنگ تیره می دهند.
تحقیقی که ارتباط مستقیم بین مصرف لوبیا و خطر ابتلا به سرطان را بررسی می کند، محدود است و نتایج متفاوتی دارد. با این حال، چند مطالعه این دو موضوع را به هم مرتبط کرده اند.
اما مطالعه ای که در سال 2020 در مجله Current Developments in Nutrition منتشر شد، ارتباط بین رژیم غذایی غنی از لوبیا و کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه را نشان داد.
چه چیزهایی را نباید خورد؟
برخی غذاها منجر به پیشگیری از سرطان می شوند درحالی که برخی از آنها می توانند منجر به سرطان شوند که در ادامه به تعدادی از آنها می پردازیم.
گوشت قرمز و فرآوری شده
تحقیقات نشان داده است که گوشت قرمز و گوشت های فرآوری شده که به منظور افزایش ماندگاری یا افزایش طعم تغییر شکل می دهند، ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند.
در سال 2015، سازمان بهداشت جهانی (WHO) اعلام کرد که مصرف گوشت فرآوری شده سرطان زا است. سازمان جهانی بهداشت گوشت های فرآوری شده را به عنوان عامل اصلی سرطان روده بزرگ معرفی کرده است.
همچنین سازمان بهداشت جهانی گزارش داد که خود گوشت قرمز هم احتمالا سرطان زاست و ممکن است خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ، پانکراس و پروستات را افزایش دهد.
در سال 2021، مطالعهای در مجله Cancer Discovery منتشر شد و نشان داد که تومورهای موجود در روده بزرگ در افرادی که رژیمهای غذایی سرشار از گوشت قرمز و فرآوری شده دارند، دارای الگوی خاصی از آسیب به DNA هستند. نتایج حاکی از آن بود که مواد موجود در گوشت باعث این آسیب می شوند.
برخی از مطالعات نشان می دهد که مواد شیمیایی تشکیل شده در گوشت قرمز، ممکن است طی فرآیند پخت باعث آسیب به DNA شود. خشک کردن گوشت هایی مانند هات داگ و بیکن با افزودن نیتریت ها و نیترات ها نیز ممکن است مواد شیمیایی سرطان زا تولید کند.
با توجه به شواهد به دست آمده، انجمن سرطان آمریکا مصرف منابع پروتئینی کمچربتری مانند ماهی، مرغ و لوبیا را توصیه می کند.
الکل بیش از حد
مصرف الکل یک عامل خطرناک مهم برای ابتلا به سرطان است. الکل علت بیش از حدود 6 درصد از سرطان ها را در ایالات متحده تشکیل می دهد.
الکل ممکن است باعث سرطان معده شود و یکی از علل شناخته شده سرطان های زیر است:
- دهان
- گلو
- جعبه صدا
- مری
- کبد
- کولون و رکتوم
- پستان
برخی شواهد نشان می دهد که نوشیدن هر گونه الکل ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد و توصیه می کنند که به طور کلی از نوشیدن آبجو یا شراب خودداری کنید.