7 خاصیت بی نظیر تمشک

تمشک چه تازه باشد چه منجمد فقط خوشمزه نیست. این میوه های فوق العاده دارای مشخصات تغذیه ای چشمگیری هستند که آنها را به یکی از سالم ترین انتخاب های تغذیه ای تبدیل می کنند.

به گزارش تکناک، یک وعده 100 گرمی تمشک، 23 میلی گرم ویتامین C را تامین می کند. این مقدار تقریباً 30 درصد از حداقل هدف روزانه برای ویتامین C برای زنان است. ویتامین C برای تقویت سیستم ایمنی و سلامت پوست موثر است و به تولید کلاژن کمک می کند.

طبق مطالعه ای که در مجله کالج تغذیه آمریکا منتشر شده است، ویتامین C موجود در تمشک توانایی چربی سوزی بدن را افزایش می دهد.

همچنین تمشک حاوی منگنز، کلسیم و ویتامین K است که در سلامت استخوان ها نقش دارند. این میوه مقادیر کمتری از ویتامین E، ویتامین های B، منیزیم، مس، آهن و پتاسیم را نیز شامل می شود.

قند کم

تمشک یکی از کم قندترین میوه ها است که فقط 2.7 گرم در هر 100 گرم تمشک، در مقایسه با حدود 13 گرم در یک سیب کوچک.

محتوای قند کم، آنها را به گزینه ای عالی برای هر کسی که هوس شیرینی دارد و می خواهد مصرف کلی شکر خود را به حداقل برساند، تبدیل می کند.

سرشار از آنتی اکسیدان های ضد پیری است

تمشک با محتوای بالای ویتامین C خود مانند یک نیروگاه آنتی اکسیدانی است. طبق یک مطالعه در سال 2015 در مجله Molecules، مصرف بیشتر میوه های غنی از آنتی اکسیدان مانند تمشک، با کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن مرتبط با استرس مرتبط است. این بیماری ها شامل بیماری های قلبی عروقی، سرطان و مرگ و میر به هر علتی است.

آنتی اکسیدان ها، هم می توانند کارخانه ای باشند هم طبیعی. آنتی اکسیدان ها می توانند از برخی از انواع آسیب های سلولی جلوگیری کرده یا آن را به تاخیر بیندازند. هنگامی که ورزش می کنید، غذا را به انرژی تبدیل می کنید یا در معرض دود سیگار، آلودگی هوا و نور خورشید قرار می گیرید، بدن شما به طور طبیعی رادیکال های آزاد تولید می کند. رادیکال های آزاد مولکول های بسیار ناپایداری هستند که باعث آسیب سلولی می شوند.

رادیکال های آزاد می توانند باعث “استرس اکسیداتیو” شوند که باعث آسیب سلولی می شود. مولکول های آنتی اکسیدان با استرس اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد مقابله می کنند.

آنتی اکسیدان های موجود در تمشک به کاهش التهاب که یکی از اصلی ترین محرک های پیری زودرس است، کمک می کنند. مواد محافظ طبیعی موجود در تمشک از ترمیم DNA پشتیبانی می کنند و آنزیم هایی را که باعث درد می شوند را مسدود می کنند.

می توانند از شما در برابر ابتلا به سرطان محافظت کند

آنتی اکسیدان ها و ترکیبات ضد التهابی موجود در تمشک ممکن است به محافظت از بدن در برابر سرطان کمک کنند. برخی شواهد نشان می دهد که این ترکیبات تولید مثل سلول های سرطانی را کاهش می دهند. تمشک جزو معدود غذاهای گیاهی است که الاژیتانین و آنتوسیانین ها را تامین می کند.

الاژیتانین ها و آنتوسیانین ها مواد شیمیایی گیاهی هستند. فیتوکمیکال‌ها آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که ممکن است خواص موثری در مبارزه با سرطان داشته باشند.

سرشار از فیبر هستند

تمشک یکی از بالاترین منابع غذایی کامل فیبر رژیمی است که 6.5 گرم در هر 100 گرم را تامین می کند که یک سوم حداقل هدف توصیه شده روزانه است.

فیبر دارای چندین فایده برای سلامتی است که برخی از آنها عبارتند از:

  • به احساس سیری کمک می کند
  • قند خون را به وسیله کند کردن فرآیند هضم، کاهش می دهد
  • از سلامت دستگاه گوارش حمایت می کند

فیبر موجود در تمشک به رشد باکتری های مفید روده کمک می کند. افزایش مصرف فیبر غذایی می‌تواند باکتری‌های روده را تغییر دهد و این مسئله می تواند تأثیر مثبتی بر افراد مبتلا به چاقی، سندرم متابولیک و همچنین سایر بیماری های مزمن روده داشته باشد.

ممکن است به پیشگیری از دیابت کمک کند

یک مطالعه در سال 2019 که در مجله Obesity منتشر شد، به طور تصادفی 32 بزرگسال بین سنین 20 تا 60 سال را بررسی کرد. در این آزمایش به شرکت کنندگان برای وعده های صبحانه به یک گروه تمشک داده می شد و به یک سری از گروه های دیگر تمشک داده نمی شد. به برخی ها یک فنجان و برخی دیگر دو فنجان تمشک داده شد. به برخی هم کلا هیچ تمشکی داده نشد.

محققان متوجه شدند برای افرادی که در معرض خطر دیابت هستند، مصرف بیشتر تمشک، میزان انسولین مورد نیاز برای مدیریت سطح قند خون را کاهش می دهد. قند خون در افرادی که دو فنجان تمشک قرمز مصرف کرده بودند نسبت به افرادی که اصلا تمشک نمی خوردند، کمتر بود.

باعث افزایش عملکرد مغز و تقویت حافظه می شود

تمشک به مقابله با استرس اکسیداتیو، عدم تعادل بین رادیکال‌های آزاد آسیب‌رسان به سلول و توانایی بدن در مبارزه با اثرات مضر آنها کمک می‌کند. از آنجایی که استرس اکسیداتیو یک عامل خطرناک در بیماری هایی مانند آلزایمر و پارکینسون است، تمشک یکی از بهترین مواد غذایی برای تقویت مغز است.

فلاونوئیدهای موجود در توت ها به بهبود هماهنگی، حافظه و خلق و خو کمک می کنند. انواع توت ها با از بین بردن پروتئین های سمی مرتبط با اختلال عملکرد مغز به تقویت کلی مغز کمک می کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.