تحقیقات جدید نشان داده است که افزودن کمی شیر به قهوه ممکن است خواص ضد التهابی این نوشیدنی را افزایش دهد.
به گزارش تکناک، در چندین تحقیق گوناگون، دانشمندان مواد غذایی نشان دادهاند که چگونه پروتئینهای شیر میتوانند به آنتیاکسیدانهای موجود در قهوه متصل شوند و تمامی مزایای سلامتی قهوه را افزایش دهند.
اخیرا تحقیقی بر روی خانواده ای از ترکیبات آلی به نام پلی فنول ها متمرکز شد. پلی فنول ها که در بسیاری از غذاها یافت می شوند، دارای اثرات آنتی اکسیدانی هستند و استرس را در بدن انسان کاهش می دهند. با این حال، به طرز عجیبی اطلاعات کمی در مورد نحوه تعامل پلی فنول ها با سایر مولکول های موجود در غذا وجود دارد.
در دو مطالعه جدید، محققان دانشگاه کپنهاگ، بر روی یک برهمکنش خاص پلی فنول که در اینجا اسید کافئیک و اسید کلروژنیک (دو پلی فنول اصلی موجود در قهوه) و سیستئین (یک پروتئین کلیدی در شیر) بود، تمرکز کردند.
این اولین مطالعه جدیدی بود که به بررسی اثرات این ترکیبات پلی فنول-پروتئین بر سلول های ایمنی در شرایط آزمایشگاهی پرداخت. محققان به طور مصنوعی یک سری سلول ایمنی را ملتهب کردند تا ببینند ترکیب پلی فنول-پروتئین چگونه به طور موثر از التهاب وارده جلوگیری می کند.
نتایج بدست آمده فوق العاده چشمگیر بود، به طوری که پلی فنول های حاوی پروتئین در مقایسه با پلی فنول های منفرد، دو برابر بیشتر در جلوگیری از التهاب در سلول های ایمنی موثر بودند.
ماریان نیسن لوند، محقق ارشد این مطالعه گفت: در این مطالعه، ما نشان دادیم که با واکنش یک پلی فنول با یک اسید آمینه، اثر مهاری این پلی فنول بر التهاب، در سلول های ایمنی افزایش می یابد. به این ترتیب، به وضوح قابل تصور است که این ترکیب می تواند تأثیر مفیدی بر التهاب در انسان نیز داشته باشد.
گام بعدی در این تحقیق، بررسی این مسئله بود که آیا این پیوند پلی فنول-پروتئین خاص در نوشیدنی ترکیبی قهوه و شیر وجود دارد یا خیر. در اینجا، لوند و همکارانش به طور موثر نشان دادند که نوشیدنیهای قهوه تجاری،حاوی این مولکولهای متصل جدید هستند.
لوند گفت: نتایج ما نشان میدهد که واکنش بین پلی فنولها و پروتئینها در برخی از نوشیدنیهای ترکیبی قهوه و شیری که مطالعه کردیم نیز اتفاق میافتد. در واقع،این واکنش آنقدر سریع اتفاق میافتد که نادیده گرفتنش در هر غذایی که تاکنون ما مطالعه کرده ایم، دشوار بوده است.
همچنین لوند می گوید که احتمالاً این فعل و انفعالات مفید پلی فنول-پروتئین در سایر ترکیبات غذایی مانند گوشت و سبزیجات یا نوشیدنی های ترکیبی میوه با شیر نیز رخ میدهد.
در این مرحله، محققان فقط این اثرات ضد التهابی را در آزمایشات سلولی مشاهده کردند.مرحله بعدی تحقیق، مطالعات حیوانی و سپس آغاز تحقیقات انسانی است. به گفته لوند آزمایش هایی که به دنبال راه هایی برای افزایش فعالیت پلی فنول در بدن انسان با ترکیب آنها با پروتئین است،درحال انجام است.
لوند افزود: از آنجایی که بدن انسان بقدر کافی پلی فنول را جذب نمی کند، بسیاری از محققان در حال مطالعه چگونگی کپسوله کردن پلی فنول ها در ساختارهای پروتئینی هستند که جذب این مولکول ها را در بدن بهبود می بخشد. این استراتژی دارای مزیت های فراوانی در افزایش اثرات ضد التهابی پلی فنول ها است.