گوشیهای هوشمند مجهز به چیپست جدید اسنپدراگون 8 نسل 4 درمقایسهبا نسل قبلی ممکن است با افت کیفیت روبهرو باشند؛ زیرا تمرکز اصلی این نسل بر بهبود عملکرد باتری و صفحهنمایش خواهد بود.
بهگزارش تکناک، کوالکام با پردازنده اسنپدراگون 8 نسل 4 خود که قرار است پاییز امسال عرضه شود، توجه علاقهمندان به تکنولوژی و تحلیلگران بازار را به خود جلب کرده است. باتوجهبه زمانبندی اعلامشده، هنوز تا عرضه گوشیهای مجهز به این پردازنده قدرتمند فاصله داریم.
درحالیکه جزئیات رسمی همچنان منتشر نشدهاند، شایعات و اطلاعات فاششده نکات اولیهای درباره تواناییهای بالقوه پردازنده جدید کوالکام دراختیار ما قرار میدهند. گیزچاینا مینویسد که تازهترین خبرها درباره این موضوع از دیجیتال چت استیشن (Digital Chat Station) در شبکه اجتماعی ویبو بهدست رسیده است.
این منبع ادعا میکند که گوشیهای مجهز به تراشه اسنپدراگون 8 نسل 4 بهطور عمده روی بهبود عملکرد باتری و نمایشگر تمرکز کردهاند. این تمرکز بر باتری، با تقاضای روزافزون برای گوشیهایی با طول عمر بیشتر همخوانی دارد. بااینحال، بهنظر میرسد پیشرفتهای بخش دوربین در این گوشیها اندک باشد.
این افشاگر خوشنام اشاره میکند که برخی از این گوشیها ممکن است درمقایسهبا نسلهای قبلیشان، با افت برخی ویژگیها همراه باشند. همچنین، بهنظر میرسد هزینه ساخت اولین سری از تراشههای اسنپدراگون 8 نسل 4 بیشتر از نسلهای گذشته باشد. این موضوع میتواند بهمعنای استفاده شرکتها از مواد ارزانتر در ساخت گوشیهایشان باشد.
دراینمیان، یکی از کاربران شبکه اجتماعی چینی ویبو به پیشبینی یکی از مدیران شرکتها اشاره میکند که براساس آن، ممکن است شرکتها برای صرفهجویی در هزینهها، بهجای فریمهای فلزی از فریمهای پلاستیکی در گوشیهای سال آینده استفاده کنند.
باتوجهبه گزارشها درباره گرانتربودن تراشه اسنپدراگون 8 نسل 4، این موضوع منطقی بهنظر میرسد. بهاحتمال زیاد، این تغییر برای برخی گوشیهای پرچمدار اعمال خواهد شد؛ البته پرچمداران واقعی همچنان باید از مواد باکیفیت ساخته شوند.
فهرست مطالب
رقابت شدید در بازار
پردازنده جدید کوالکام با تراشه پرچمدار دیمنسیتی مدیاتک رقابت خواهد کرد. جدیدترین تراشه مدیاتک، یعنی دیمنسیتی 9300 پلاس، امتیاز 2/3 میلیون را در آنتوتو کسب کرده است. علاوهبراین، اسنپدراگون 8 نسل 4 رقیب مستقیم تراشه A18 پرو اپل خواهد بود. تراشه اپل از موتور عصبی با هستههای بیشتر برخوردار خواهد بود که قدرت هوش مصنوعی تراشه را افزایش میدهد. بنابراین، کوالکام نیز باید بر عملکرد قدرتمند هوش مصنوعی تمرکز کند.
مشخصات و قابلیتهای اسنپدراگون 8 نسل 4
اسنپدراگون 8 نسل 4 براساس لیتوگرافی 3 نانومتری ساخته شده است. این فناوری عملکرد مطلوب را تضمین میکند که بخش مهمی از موفقیت هر پردازنده بهشمار میرود. همچنین، چیدمان هستهها در اسنپدراگون 8 نسل 4 تغییر کرده است.
نسل قبلی، اسنپدراگون 8 نسل 3، از چیدمان 1+3+4 بهره میبرد. درمقابل پرچمدار جدید کوالکام از طراحی 2+6 استفاده میکند که بهطورکلی هستههای کممصرف را حذف میکند. علاوهبراین، شاهد جهش درخورتوجهی در سرعت کلاک هستیم؛ بهطوریکه از 3/3 به 4 گیگاهرتز افزایش یافته است.
کوالکام وعده داده است که هسته جدید اوریون (Oryon) عملکرد و کارایی انرژی را ارتقای چشمگیری دهد. باتوجهبه اهمیت هوش مصنوعی، کوالکام روی این بخش نیز تمرکز کرده است. این شرکت با معرفی DSP اختصاصی و شتابدهنده هوش مصنوعی، تواناییهای هوش مصنوعی تراشهاش را بهبود خواهد بخشید.
اولین گوشیهای هوشمند مجهز به اسنپدراگون 8 نسل 4
شرکتهای وانپلاس و iQOO و شیائومی بهترتیب با وانپلاس 12 و iQOO 12 و شیائومی 14 اولین گوشیهای مجهز به اسنپدراگون 8 نسل 3 را عرضه کردند. انتظار میرود این روند حفظ شود و شیائومی 15 و وانپلاس 13 و iQOO 13، اولین گوشیهای مجهز به اسنپدراگون 8 نسل 4 باشند.
دراینمیان، مدیر ارشد بازاریابی کوالکام، دن مکگوایر (Don McGuire)، تأیید کرده است که رویدادی با عنوان Snapdragon Summit در ماه اکتبر برگزار خواهد شد که در آن، شاهد معرفی رسمی اسنپدراگون 8 نسل 4 خواهیم بود.