فیلم Atlas جدیدترین ساخته برد پیتون در مقام کارگردانی است و جنیفر لوپر نقش اصلی آن را بر عهده دارد. در این فیلم استرلینگ کی بروان و سیمو لیو در حالی که لباس مکانیکی بر تن دارند، ایفای نقش میکنند.
به گزارش تکناک، فیلم Atlas اخیراً به نمایش درآمده است و در آن جنیفر لوپز نقش یک تحلیلگر را بر عهده دارد. او با دید منفی با هوش مصنوعیای به نام اسمیت همکار است. وظیفهٔ آنها این است که انسانها را از دست رباتی شرور به نام هارلن رها کنند.
این فیلم را میتوان در ژانر کمدی، اکشن و ماجراجویی دستهبندی کرد. لازم به ذکر است که در آن مفهوم «اعتماد» نیز از جوانب گوناگون مورد بررسی قرار گرفته است.
هارلن رباتی است که ابتدا با هدف کمک به بشریت طراحی شده بود؛ اما با گذر زمان نحوهٔ عملکرد خود را تغییر داد و تلاش کرد تا انسانها را بهطورکلی از میان ببرد. در این فیلم میتوان تقابل دو ربات را مشاهده کرد. در حالی که هارلن میخواهد انسانها را نابود کند، هوش مصنوعی دیگر یعنی اسمیت درصدد نجات آنها برمیآید.
اطلس و اسمیت در سفر به سیارهای برای یافتن هارلن مجبور میشوند با یکدیگر کار کنند. اطلس در ابتدا نسبت به اسمیت احساس بیاعتمادی میکند؛ اما به مرور و در جریان کار اسمیت اعتماد او را جلب میکند. اسمیت به بدبینیهای اطلس مانند انسانها پاسخ نمیدهد و با وجود خصوصیات منفی اطلس، از او دوری نمیکند.
فهرست مطالب
Atlas، نشاندهندهٔ ویژگیهای منفی و مثبت هوش مصنوعی
در این فیلم میتوان خصوصیات منفی و مثبت هوش مصنوعی را توأمان مشاهده کرد. دانشمندی متبحر هارلن را که اولین تروریست بشریت محسوب میشود، خلق کرده است. همانگونه که اشاره شد، هارلن طراحی شد تا محافظ بشریت باشد؛ اما گاهی سرونوشت تغییر میکند و همهچیز آنگونه که انتظار میرود، پیش نمیرود.
این در حالی است که اسمیت و اطلس تمام تلاش خود را برای نجات انسانها انجام میدهند. لوپز درمورد اطلس میگوید:«در این فیلم شاهد نوع متفاوتی از عشق و دوستی میان موجودات هستیم. این دو موجود به یکدیگر میآموزند که چگونه میتوان انسانتر بود.»
کدام یک قابلاعتمادتر است؟ انسان یا هوش مصنوعی !؟
هرچند انسانها نگراناند که مبادا از هوش مصنوعی بهصورت نادرست استفاده شود، بیشتر آنها نسبت به آن اعتماد کامل دارند. براساس بررسیهای انجامشده، امروزه از هر سه نفر، یک نفر بهطور دائم حداقل از یکی از ابزارهای هوش مصنوعی بهره میبرد. انتظار میرود این رقم در آینده افزایش یابد.
مطالعهای در سال ۲۰۲۲ انجام شد که طبق آن افرادی که به انسانها بیاعتمادند نیز از هوش مصنوعی برای تولید محتوای آنلاین بهره میبرند.