پیکسل 10، پرچمدار سال آیندهی گوگل، از پردازندهی تنسور G5 استفاده خواهد کرد که قرار است آن را شرکت TSMC به تولید انبوه برساند.
بهگزارش تکناک، فرایند ساخت ریزتراشه بیعیبونقص نیست. تبدیل ویفر سیلیکونی به سیستمهای روی تراشهی قدرتمندی که امروزه در کامپیوترها و گوشیهای هوشمند میبینیم، به مجموعهای پیچیده از فرایندهای نوری و شیمیایی نیاز دارد و درنهایت، تقریباً همیشه درصد زیادی از قالبهای پردازنده (Die) معیوب هستند. یکی از عوامل تمایز برترین تولیدکنندگان تراشه (اصطلاحاً Foundry) از سایرین، تعداد قالبهای پردازندهی کاربردی است که از هر ویفر سیلیکونی بهدست میآید.
درحالحاضر، بیشک پادشاه سیلیکون TSMC است که بهتازگی گوگل را از بخش ریختهگری سامسونگ جدا کرده است. اندروید پلیس به مشکلات بخش ریختهگری سامسونگ در لیتوگرافی ۳ نانومتری اشاره میکند و میگوید این مشکلات بهویژه شامل بازدهی کمتر و مصرف برق بیشتر تراشههای ساخت سامسونگ است.
تراشههای تنسور گوگل که تاکنون سامسونگ آنها را میساخت، مستعد داغشدن بیشازحد هستند؛ مشکلی که در سری تراشههای اگزینوس سامسونگ نیز رایج است. بهدلیل همین مشکلات مداوم با تراشههای سامسونگ، هم گوگل و هم کوالکام برای نیازهای ۳ نانومتری خود به TSMC روی میآورند.
این خبر میتواند برای طرفداران پیکسل که منتظر گوشیهای سال آینده هستند، خوشحالکننده باشد؛ زیرا تراشهی تنسور G5، قلب تپندهی پیکسل ۱۰، ممکن است خنکتر از تراشههای پیکسل قبلی کار و انرژی کمتری مصرف کند.
در یک ماه گذشته، شایعات زیادی دربارهی تولید تراشهی تنسور G5 بهوسیلهی TSMC مطرح شده است و این گزارش تقریباً آن را تأیید میکند. تراشهی تنسور G4 که امسال در پیکسل ۹ بهکار برده خواهد شد، همچنان بهدست سامسونگ تولید میشود.
اگرچه سامسونگ در سال ۲۰۲۲ اولین شرکتی بود که استفاده از لیتوگرافی ۳ نانومتری را آغاز کرد، درحالحاضر در حال عقبافتادن از TSMC، بزرگترین تولیدکنندهی تراشهی جهان، با سهم بیش از ۶۰ درصدی بازار است. مشکلات بخش ریختهگری سامسونگ آنقدر برجسته شدهاند که این شرکت فقط در مدلهای بینالمللی گوشیهایش از تراشههای اگزینوس استفاده میکند.
گزارشهای اخیر حاکی از آن است که سامسونگ بهجای استفاده از تراشهی اگزینوس ۲۵۰۰، برای گوشی گلکسی S۲۵ از تراشههای کوالکام بهره خواهد گرفت. این موضوع نشان میدهد که احتمالاً خود سامسونگ نیز TSMC را به تراشههای ساخت خود ترجیح میدهد.