مطالعهای جدید از محققان دانشگاه میشیگان، یک درمان جدید برای آلرژیهای غذایی با استفاده از فیبر گیاهی اینولین که به ایمنی و تطبیقپذیری معروف میباشد، کشف کرده است.
به گزارش تکناک، این تحقیق نشان داد که ایمونوتراپی خوراکی مبتنی بر ژل اینولین میتواند به طور مؤثری از واکنشهای آلرژیک در موشها با هدف قرار دادن باکتریهای روده و افزایش تحمل به آلرژنهای مختلف، جلوگیری کند. این رویکرد نوآورانه میتواند تسکینی پایدار برای آلرژیهای غذایی ارائه دهد.
اینولین یک فیبر گیاهی است و اغلب به عنوان مکمل یا پریبیوتیک در نوشابههای گازدار، جایگزین شیرینکنندهها و در محصولات مختلف دیگر استفاده میشود و اکنون در کشفی که به نظر میرسد یک پیشرفت بزرگ است، نوید تسکینی پایدار برای مبتلایان به آلرژی غذایی در سراسر جهان را ارائه میدهد.
این مقاله در مجلۀ Nature Materials منتشر شده است و موفقیت یک ایمونوتراپی خوراکی مبتنی بر ژل اینولین را در متوقف کردن واکنشهای آلرژیک در موشها با هدف قرار دادن باکتریهای روده توضیح میدهد. این ژل از واکنشهای آلرژیک شدید در زمان و حتی پس از مصرف، از جمله واکنش به محرکهای رایج مانند: بادامزمینی، سفیدۀ تخممرغ و شیر جلوگیری کرد.
فهرست مطالب
رویکرد پژوهشی چند رشتهای
این تحقیق که توسط یک تیم بینالمللی از دانشمندان انجام شده است، میگوید که ژل اینولین به جای کنترل علائم، به علت اصلی آلرژی غذایی میپردازد.
این تحقیق توسط جیمز مون از کالج داروسازی U-M رهبری شد. او سالها پتانسیل اینولین را برای درمان بیماریها مطالعه کرده است. او در این زمینه گفت: «درمان مبتنی بر ژل اینولین به دلیل مشخصات ایمنی و پتانسیل آن برای تولید در مقیاس بزرگ، نویدبخش است.»
مون توضیح داد: «اینولین که یک فیبر غذایی پرمصرف است و توسط FDA به ایمنی شناخته میشود، آن را به گزینهای عملی و کاربردی برای استفادۀ بالینی تبدیل میکند.»
در حالی که به تحقیقات و آزمایشهای بالینی بیشتری برای آزمایش یافتهها مورد نیاز است، این مطالعه بر نقش میکروبیوم و متابولیتهای رودۀ کوچک در تنظیم آلرژی غذایی تأکید و راههای جدیدی را برای مداخلات درمانی باز میکند. تاکنون سایر گزینههای درمانی جدیدتر به دلیل واکنشهای نامطلوب و اثربخشی کم، پذیرش پایینی داشتهاند.
شیوع و تأثیر آلرژیهای غذایی
به گفتۀ مرکز کنترل بیماریها، از هر 3 بزرگسال، 1 نفر و از هر 4 کودک بیش از 1 نفر، آلرژی غذایی دارند. مدیریت این وضعیت بسیار دشوار است، چرا که آلرژنها میتوانند در انواع غذاها و نوشیدنیها پنهان شوند.
آلرژیهای غذایی در سراسر جهان، به ویژه در کشورهای توسعه یافته، به یک نگرانی مهم تبدیل شدهاند، چرا که قرار گرفتن تصادفی در معرض آلرژنها میتواند باعث واکنشهای شدید از جمله مرگ شود.
این تحقیق نشان داد که ژل اینولین که به طور خاص با یک آلرژن فرموله شده است، میکروبیوم روده و متابولیتهای نامتعادل را در موشهای آلرژیک به حالت عادی باز میگرداند. این عادی سازی باعث ایجاد تحمل خوراکی خاص آلرژن شد و به طور مؤثر واکنشهای آلرژیک به آلرژنهای غذایی مختلف را سرکوب کرد.
فانگ زی یکی دیگر از محققان اصلی این مطالعه اعلام کرد: «این درمان حتی پس از توقف درمان، محافظت طولانی مدتی را از خود نشان داد، که نشاندهندۀ پتانسیل آن برای تسکین پایدار آلرژیهای غذایی است.»
اینولینها گروهی از پلیساکاریدها و کربوهیدراتهای ذخیرۀ طبیعی در بیش از 36000 گونۀ گیاهی از جمله گندم، پیاز، مارچوبه و کاسنی هستند، که اغلب برای تولید مکملها استفاده میشوند.
همچنین این فیبر، موضوع تحقیقات و آزمایشهای بالینی است که نقش آن را در درمان یا درک بهتر تومورهای سرطانی، بیماریهای دستگاه گوارش، دیابت و سایر بیماریها بررسی میکنند.