حدود 7 سال پیش بود که اولین کارخانه نوآوری در ایران کار خود را به مرکزیت پایتخت آغاز کرد و بهانه ای شد تا احداث فضاهای مشابه در دیگر استان ها رقم بخورد.
به گزارش سرویس کسب و کار تکناک، کارخانه های نوآوری از مدل توسعه کسبوکارهای تخصصی و منطقهای بهره می گیرند و نقش مهمی در توسعه زیست بوم نوآوری و حمایت از شرکت های فناور و دانش بنیان در ایران دارند.
آنها شتابدهندههای نوآوری محسوب می شوند و فضاهای کار اشتراکی، فبلبها، آزمایشگاههای تخصصی، کارگاهها، دفاتر صنایع بزرگ منطقه، صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر، مشاوران کسبوکار و دیگر خدمات مشاورهای، از مؤلفههای اصلی این کارخانهها محسوب می شوند.
در این ارتباط مدیر توسعه کارخانههای نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به آخرین آمار کارخانه های نوآوری فعال در کشور گفت: در حال حاضر، ۲۵ کارخانه نوآوری در سراسر کشور در حال بهره برداری و خدمات دهی هستند.
فرید شاهمرادی به موقعیت جغرافیایی این کارخانه ها اشاره کرد و گفت: این کارخانه ها در استانهای فارس، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، تهران، البرز، گلستان، سمنان، بوشهر، مرکزی، لرستان، گیلان، قم و یزد راه اندازی شده و در 4 استان دیگر نیز در حال تأسیس هستند.
وی با بیان اینکه از این تعداد 10 کارخانه نوآوری پس از ارزیابی های صورت گرفته، موفق به اخذ گواهی صلاحیت فعالیت شده و دانش بنیان شناخته شده اند گفت: این کار با هدف ارتقاء فناوری و توسعه اقتصاد دانشبنیان انجام شده است.