ابرکامپیوتر کورتکس تسلا، با وجود پتانسیل بالای خود، با چالشهای جدی روبهرو شده و هنوز به طور کامل آماده بهرهبرداری نیست.
به گزارش سرویس فناوری تکناک، این پروژه که حاصل تمرکز چند ساله تسلا روی هوش مصنوعی است و پروژه حیاتی این شرکت توصیف شده، با وجود وعدههای چند ماهه به تأخیر خورده است و تا ماه اکتبر رونمایی نخواهد شد.
در اوایل سال جاری میلادی گزارشهایی مبنی بر طرح توسعه جدید تسلا در منطقه گیگافکتوری تگزاس منتشر شده بود، که حکایت از جای دادن یک ابرکامپیوتر غول پیکر برای آموزش هوش مصنوعی میداد.
تسلا هدف خود را یک خوشه کامپیوتری (cluster) ۱۰۰ مگاواتی قرار داده بود تا همزمان با تاکسی خودران این شرکت در ماه اوت رونمایی شود.
ایلان ماسک نیز اعلام کرد که تسلا قصد دارد در نهایت این خوشه کامپیوتری را به بیش از ۵۰۰ مگاوات افزایش دهد و از آن با نیمی از پردازندههای انویدیا و نیمی از سختافزار هوش مصنوعی خود استفاده کند.
ویدیویی که به تازگی منتشر شده، تنها بخش کوچکی از این سیستم عظیم را نشان میدهد.
منابع آگاه میگویند که این ابرکامپیوتر از یک سیستم خنککننده موقت استفاده میکند و تا تکمیل سیستم خنککننده اصلی، به طور کامل عملیاتی نخواهد شد.
همچنین، تسلا به زیرساختهای برقی بیشتری برای تغذیه این ابرکامپیوتر نیاز دارد.
برخی بر این باور هستند که با توجه به این مشکلات، ابرکامپیوتر کورتکس تا ماه اکتبر آماده نخواهد شد، تاریخی که برای رونمایی از تاکسی رباتیک تسلا در نظر گرفته شده است.
علاوه بر تأخیرها، این ابرکامپیوتر با یک جنجال بزرگ نیز همراه شده است.
سهامداران تسلا، ایلان ماسک را به سوءاستفاده از داراییهای شرکت متهم کردهاند.
آنها ادعا میکنند که ماسک محمولهای از پردازندههای انویدیا را که برای تسلا خریداری شده بود، به شرکت خصوصی خود یعنی xAI منتقل کرده است.
ماسک این اتهام را تأیید کرده، اما مدعی شده که تسلا در آن زمان جایی برای قرار دادن این پردازندهها نداشته است.
با وجود این، منتقدان این ادعا را زیر سؤال میبرند و میپرسند که چگونه یک شرکت بزرگ مانند تسلا که توانایی خرید این پردازندههای گرانقیمت را دارد، نتوانسته برای آنها جایی فراهم کند، در حالی که یک استارتآپ کوچکتر توانسته است این کار را انجام دهد.
با وجود سرمایهگذاری عظیم تسلا روی هوش مصنوعی و ابرکامپیوترها، برخی کارشناسان نسبت به پیشرفت خودران تسلا ابراز تردید میکنند.
آنها اعتقاد دارند که افزایش قدرت محاسباتی به تنهایی برای حل چالشهای پیچیده خودران کافی نیست و عوامل دیگری مانند: الگوریتمها، دادهها و سنسورها نیز نقش مهمی ایفا میکنند.