بر اساس پیشبینی شرکت تحقیقاتی گارتنر، لپتاپهای مجهز به هوش مصنوعی تا سال 2026 در اکثر کسبوکارهای بزرگ برای افزایش بهرهوری مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
به گزارش تکناک، با توجه به اظهارنظرهای گارتنر انتظار میرود در آیندهای نزدیک، بیشتر لپتاپهایی که در محیطهای کاری استفاده میشوند، مجهز به هوش مصنوعی باشند. این یعنی هوش مصنوعی به یک ویژگی استاندارد در لپتاپها تبدیل خواهد شد.
این نوع از لپتاپهای هوشمند کارهای مختلفی مانند: نوشتن ایمیل، تحلیل دادهها، افزایش امنیت و دیگر وظایف پیچیده را به صورت خودکار انجام خواهند داد. همچنین این تغییر باعث کاهش محبوبیت پردازندههای x86 و افزایش تقاضا برای پردازندههای ARM خواهد شد.
نئووین مینویسد که رنجیت اتوال، تحلیلگر ارشد گارتنر، اعلام کرد: «بحث از احتمال وجود هوش مصنوعی در برخی رایانههای شخصی به این سمت تغییر کرده است، که انتظار میرود اکثر رایانههای شخصی در آینده نزدیک به واحدهای پردازش عصبی (NPU) مجهز شوند. در واقع، NPU به یک استاندارد اجباری برای تولیدکنندگان رایانههای شخصی تبدیل خواهد شد.»
اتوال پیشبینی میکند که سؤال اصلی کسبوکارها دیگر این نخواهد بود که رایانههای شخصی مجهز به هوش مصنوعی بخرند یا خیر، بلکه این خواهد بود که کدام یک از این رایانهها برای آنها مناسبتر است. به عبارت دیگر، کسبوکارها به دنبال مشخصات و ویژگیهای این رایانهها هستند تا بهترین انتخاب را داشته باشند.
او همچنین معتقد است که کسبوکارها به احتمال زیاد برای ویژگیهای هوش مصنوعی به تنهایی هزینه اضافی پرداخت نخواهند کرد، اما اگر این رایانهها آیندهنگری بیشتری را فراهم کنند یا محیط محاسباتی ایمنتر و خصوصیتری را ارائه دهند، تمایل بیشتری به خرید آنها خواهند داشت.
بر اساس پیشبینیهای گارتنر، بازار رایانههای شخصی با هوش مصنوعی در سال آینده جهش قابل توجهی خواهد داشت و به ۱۱۴ میلیون دستگاه خواهد رسید. این نشاندهنده رشد ۱۶۵.۵ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۴ است.
گارتنر، رایانههای شخصی با هوش مصنوعی را به عنوان دستگاههایی تعریف میکند که مجهز به واحد پردازش عصبی (NPU) هستند.
براساس پیشبینیهای اخیر یک شرکت تحلیلگر، تعداد رایانههای شخصی مجهز به هوش مصنوعی در سال جاری به ۴۳ میلیون دستگاه خواهد رسید، که نشاندهنده رشد چشمگیر ۹۹.۸ درصدی نسبت به سال گذشته است.
نکته قابل توجه، غلبه لپتاپها بر رایانههای رومیزی است، به طوری که پیشبینی میشود در سال ۲۰۲۴، ۴۰.۵ میلیون لپتاپ هوشمند ارسال شود، در حالی که این رقم برای رایانههای رومیزی تنها ۲.۵ میلیون دستگاه خواهد بود.
انتظار میرود روند رو به رشد لپتاپهای هوشمند در سال ۲۰۲۵ نیز ادامه یابد و به ۱۰۲.۴ میلیون دستگاه برسد، در حالی که تعداد رایانههای رومیزی هوشمند به ۱۱.۸ میلیون دستگاه افزایش خواهد یافت.
کاربردهای خلاقانه هوش مصنوعی فقط به ChatGPT ختم نمیشود. مایکروسافت با توسعه ویژگی ” Recall برای کامپیوترهای +Copilot”، گامی نو در این حوزه برداشته است. این ویژگی با گرفتن عکسهای پیاپی از صفحه نمایش، امکان جستوجوی متن آزاد برای یافتن فعالیتهای قبلی کاربر را فراهم میکند.