شرکت Plenty اولین مزرعه عمودی توتفرنگی جهان را در کالیفرنیا راهاندازی کرده است. این مزرعه در یک محیط کنترلشده، به منظور صرفهجویی در زمین و آب ایجاد شده است.
به گزارش تکناک، با افتتاح اولین مزرعه جهان برای کشت توتفرنگی به صورت عمودی و در داخل ساختمان در ریچموند، ویرجینیای آمریکا، گامهای بزرگی به سوی تولید غذاهای بهتر، پایدارتر و مقرونبهصرفهتر که از چالشهای محیط زیستی آزاد هستند، برداشته شده است.
این پروژه توسط تیمی بینالمللی از دانشمندان پشتیبانی میشود، که این مرحله جدید از کشاورزی را به عنوان راهی برای کاهش تقاضای جهانی غذا میبینند.
مزرعه Plenty Richmond طراحی شده است تا بیش از چهار میلیون پوند (۱.۸ میلیون کیلوگرم) توتفرنگی را به صورت عمودی در برجهای ۳۰ فوتی (۹ متری) در داخل ساختمان تولید نماید، که کمتر از ۴۰,۰۰۰ فوت مربع یا کمتر از یک جریب فضا اشغال میکند.
این مقدار تنها بخشی از زمینی است که در تولید سنتی توتفرنگی نیاز میباشد، که حتی تحت تأثیر عوامل فصلی و محیطی قرار دارد و میزان تولید را محدود میکنند.
توتفرنگیهای شرکت جهانی Driscoll’s در اوایل سال ۲۰۲۵ در قفسههای فروشگاههای مواد غذایی قرار خواهند گرفت.
گلن یانگکین، فرماندار ویرجینیا گفت: «مزرعه Plenty تولید کشاورزی محلی را افزایش خواهد داد و توسعه اقتصادی را تقویت خواهد کرد و این در حالی است که ریسکها را کاهش میدهد و از محیط زیست محافظت میکند. ما مشتاقانه منتظر حمایت از رویکردهای نوآورانه آنها برای انقلاب در صنعت هستیم.»
تا به امروز، کشاورزی عمودی تجاری مبتنی بر گیاهان اغلب به تولید محصولات کاهو محدود شده بود، اما این پیشرفت تکنولوژیکی جدید دامنه محصولات قابل کشت را گسترش داده است.
با کنترل دما، نور و رطوبت در ۱۲ اتاق رشد، گردهافشانی گیاهان نیز به گونهای مهندسی شده است که کارآمدتر از زنبورها باشد. در نهایت، شرکت معتقد است که این موضوع باعث یکنواختی بیشتر در میوهها و کاهش ضایعات خواهد شد.
آراما کوکوتای، مدیرعامل شرکت Plenty، بیان کرد: «این مزرعه نمونهای برای تأثیر مثبت کشاورزی مستقل از آب و هوا میباشد و اثباتی بر این موضوع است که کشاورزی عمودی میتواند تنوع محصولات، تولید مقیاسپذیر و محلی مورد نیاز برای آیندهنگری سیستم غذایی جهانی را فراهم کند.»
وی تصریح کرد: «مزرعه Plenty Richmond نتیجه ۲۰۰ آزمایش تحقیقاتی در طول شش سال گذشته است تا کشت توتفرنگی با طعم تازه به صورت مداوم در داخل ساختمان در طول سال را به کمال برساند.»
کوکوتای اعلام کرد: «شرکت جهانی Driscoll’s استاندارد بسیار بالایی برای کیفیت توتفرنگیهای خود تعیین کرده است و ما هیجانزده هستیم که با هم همکاری کنیم تا به طور مداوم توتفرنگی فوقالعاده ممتاز Driscoll’s را در طول سال ارائه دهیم.»
افتتاح اولین مزرعه عمودی توتفرنگی نتیجه سالها تحقیق علمی در مورد این مدل است، که توسط تیمی جهانی از جمله دانشگاه کوئینزلند، دانشگاه مککواری، دانشگاه واخنینگن، دانشگاه فلوریدا، دانشگاه کشور باسک، مرکز برتری علوم مولکولی گیاهان CAS و مؤسسه فیزیولوژی و بومشناسی گیاهان شانگهای انجام شده است.
پل گوتیه، استاد کشت محافظتشده در دانشگاه کوئینزلند استرالیا نیز گفت: «مزارع عمودی محصولات را در لایههای انباشته در داخل ساختمان پرورش میدهند و بازده و کیفیت محصول ثابتی را فراهم میکنند، اما برای نور و جریان هوا از مقدار زیادی انرژی پرهزینه استفاده میکنند. اگر محیطی پویاتر ایجاد کنیم که چراغها و حسگرها را در طول روز مطابق با چرخههای فتوسنتز روشن و خاموش کند، به جای اینکه همیشه روشن باشند، میتوانیم از انرژی ارزانتر در زمانهای غیر اوج استفاده کنیم و همچنان از مزایای کشاورزی عمودی بهرهمند شویم.»
وی عنوان کرد: «من توانستم توتفرنگیها را به تولید ۶ کیلوگرم (۱۳ پوند) در هر گیاه برسانم، در حالی که همه میگفتند حداکثر تولید در گلخانه ۲ کیلوگرم (۴.۴ پوند) است. من با تغییر محیط و فشار به گیاهان، بازده توتفرنگی را سه برابر کردم.»
مزرعه Plenty Richmond از ۹۷ درصد زمین کمتر و تا ۹۰ درصد آب کمتر نسبت به کشاورزی سنتی استفاده میکند، استفاده از آفتکشها را از بین میبرد و محیط کنترلشده و زنجیره تأمین کوتاهتر نیز خطر بیماریهای گیاهی را کاهش میدهد.
گوتیه تأکید کرد: «من دوست دارم که کشت محافظتشده یا کشاورزی در محیط کنترلشده به عنوان یک رشته جداگانه از علم گیاهشناسی در نظر گرفته شود. اگر بخواهیم تولید غذا را تا سال ۲۰۵۰ به میزان ۷۰ درصد افزایش دهیم، باید به مسائل به شکل متفاوتی نگاه کنیم و این همان موضوعی است که کشاورزی عمودی به ما امکان میدهد انجام دهیم، کاری که در گذشته امکان آن وجود نداشت.»
سورن بیورن، مدیرعامل شرکت Driscoll’s نیز بیان کرد: «با ترکیب ۱۰۰ سال تجربه کشاورزی و گونههای اختصاصی خود با فناوری پیشرفته شرکت Plenty، میتوانیم همان طعم و کیفیتی را که مشتریان ما دوست دارند ارائه دهیم. این مزرعه نوآورانه جدید یک گام قدرتمند به جلو در ادامه رشد دستهبندی به روشهای جدید برای مشتریان و مصرفکنندگان ما است.»
این تحقیق در مجله Frontiers in Science منتشر شده است.
منبع: The University of Queensland, Plenty, PR Newswire