AMD قصد دارد برای بهبود تأخیر بین هستههای پردازندههای استریکس پوینت، بهروزرسانی بایوس منتشر کند.
به گزارش تکناک، ایسوس و AMD اعلام کردند که با بهروزرسانی جدید بایوس، مشکل تأخیر زیاد بین هستهها در پردازندههای استریکس پوینت را رفع کردهاند. این بهروزرسانی باعث کاهش چشمگیر تأخیر بین هستهها خواهد شد که تأثیر مثبتی بر عملکرد پردازندهها در بارهای کاری چندهستهای میگذارد.
Wccftech مینویسد APUهای Strix Point شامل پردازندههای Ryzen AI 9 365 و Ryzen AI 9 HX 370 و Ryzen AI 9 HX 375 پیشاز این با مشکل تأخیر زیاد بین هستههای Zen 5 و Zen 5c مواجه بودند. این مشکل موجب کاهش عملکرد پردازندهها در عملیاتهای چندریسهای و بارهای کاری با پردازشهای سنگین میشد. براساس اطلاعات تازه، تأخیر بین هستهها در این مدلها بیشتر از ۱۷۰ نانوثانیه بوده که در مقایسه با دیگر پردازندهها بسیار زیاد است.
طراحی پیچیده تراشههای Zen 5 که بهطور خاص در مدلهای استریکس پوینت و Ryzen 9000 استفاده شده، مشکلاتی در بخش ارتباط بین هستهها به وجود آورده است. این مشکلات بهویژه در پردازندههای دارای دو CCD (واحدهای ترکیبی هستهها) بیشتر بروز کرده و تأثیر منفی بر عملکرد پردازندهها در بارهای کاری خاص گذاشته است.
فهرست مطالب
راهحل جدید و کاهش چشمگیر تأخیر
ایسوس و AMD با همکاری یکدیگر توانستهاند تا با بهروزرسانی بایوس، این مشکل را تا حدود زیادی حل کنند. بهروزرسانی جدید که بهزودی برای دستگاههای مختلف منتشر خواهد شد، تأخیر بین هستهها را از بیش از ۱۷۰ به ۶۰ تا ۷۰ نانوثانیه کاهش داده است. این تغییر باعث بهبود عملکرد پردازندهها در بارهای کاری چند هستهای و پردازشهای پیچیده خواهد شد.
تأثیر این بهروزرسانی بر عملکرد
طبق بررسیهای اولیه، تأخیر معمولی بین هستهها در پردازندههای استریکس پوینت پیشاز این بین ۱۶۰ تا ۱۸۰ نانوثانیه قرار داشت که این مقدار بسیار بیشتر از تأخیر در خوشههای هسته Zen 5 است. تأخیر زیاد در ارتباط بین هستهها، بهویژه در پردازشهای چندهستهای که به تعداد زیادی هسته نیاز دارند، میتوانست تأثیر منفی بر سرعت پردازش بگذارد. حالا با بهروزرسانی جدید، AMD و ایسوس موفق شدهاند این تأخیر را تقریباً دو برابر کاهش دهند.
بااینحال با وجود این بهبود، هنوز تأخیرهای بینهستهای در مقایسه با پردازندههای دیگر که از هستههای مشابه استفاده میکنند، بیشتر است. این تأخیر بیشتر بر بسیاری از بارهای کاری خاص تأثیر بسزایی خواهد گذاشت.
اولین لپتاپهایی که این بهروزرسانی را دریافت خواهند کرد
طبق اطلاعات منتشرشده، اولین لپتاپی که این بهروزرسانی بایوس را دریافت خواهد کرد، ASUS TUF Gaming Air 2024 خواهد بود. این لپتاپ به نسخه BIOS 312 یا جدیدتر بهروزرسانی خواهد شد. بهزودی این بهروزرسانی برای سایر لپتاپهای ایسوس منتشر خواهد شد و در آینده به دیگر لپتاپهای تولیدکنندگان مختلف نیز ارائه خواهد شد.