براساس گزارش Consumer Reports، شرکت خودروسازی ژاپنی سوبارو موفق شد جایگاه نخست قابل اعتمادترین برند خودرویی جهان را کسب کند.
به گزارش تکناک، گزارش Consumer Reports که قابلیت اطمینان برندهای مختلف خودرو را اعلام میکند، برای سال 2024 منتشر شده است. بر اساس نتایج این نظرسنجی، پنج برند برتر از نظر قابلیت اطمینان همچنان مانند سال گذشته باقی ماندهاند، اما امسال سوبارو توانسته است جایگاه نخست را به خود اختصاص دهد.
به عبارت دیگر، تویوتا و برند زیرمجموعه آن، لکسوس، دیگر در صدر قابل اعتمادترین برند خودروی جهان قرار ندارند. این یافتهها بر اساس آمار و دادههای جمعآوریشده توسط سازمان تحقیقاتی و حمایتی Consumer Reports به دست آمده که بیش از 300,000 خودرو، کامیون و SUV که بین سالهای 2000 تا 2025 به فروش رسیدهاند را مورد بررسی قرار داده است.
در گزارش Consumer Reports، امتیاز کلی قابلیت اطمینان برندها با میانگین چند معیار مختلف محاسبه شده است. این معیارها شامل رضایت مالکان، ایمنی، قابلیت اطمینان پیشبینیشده و نتایج آزمایشهای جادهای میشود.
همچنین این رتبهبندیها به مشکلات و نقاط ضعف خودروها اشاره دارند، که ممکن است برای مصرفکنندگان پس از خرید خودرو به وجود آمده باشد و تأثیرات آنها چه بلافاصله پس از خرید و چه پس از مدتی، احساس شود.
لازم به ذکر است که در فهرست قابل اعتمادترین برند خودرویی جهان، مدلهایی از برندهایی نظیر لینکلن، آلفا رومئو، دودج و لندروور حضور ندارند. چون فقط برندهایی که دادههای کافی از حداقل دو مدل فعلی خود داشتهاند، در ارزیابیها در نظر گرفته شدهاند.
بنابراین برندهایی همچون فیات، جگوار، لوسید، مازراتی، پولستار و رم نیز در این گزارش جایی ندارند.
اما چه عواملی باعث شدهاند که سوبارو به این جایگاه برسد و به عنوان برند خودرویی با بیشترین قابلیت اطمینان شناخته شود؟ آیا این موفقیت نتیجه ادغام تکنولوژیهای جدید یا پیشرفتهای عمده در طراحی خودروها بوده است؟ در واقع، پاسخ به این پرسش کمی متفاوت است.
استیون الک، رئیس برنامه تحلیل دادههای خودرو در Consumer Reports، معتقد است که احتمال بروز مشکلات جدید در خودروهای سوبارو کاهش یافته است، چرا که این برند بسیاری از قطعات خود را از مدلهای مختلف قدیمی به مدلهای جدید منتقل میکند و در نتیجه، خودروهای جدید از تجربه ثابتشده مدلهای پیشین بهرهمند میشوند.
برای ارزیابی قابلیت اطمینان خودروها، در این تحقیق از پاسخهای اعضای Consumer Reports به نظرسنجیهایی استفاده شده است، که به مشکلات مختلف خودروها در 12 ماه گذشته اشاره دارد.
این نظرسنجی شامل 20 حوزه مختلف از مشکلات است که از مسائلی جزئی مانند: نگرانیهای مربوط به رنگ و تزئینات گرفته تا مشکلات جدیتری مانند: ایرادات موتور یا گیربکس را شامل میشود.
در گزارش قابل اعتمادترین برند خودروی جهان امسال، رتبهبندیها بر اساس 100 امتیاز محاسبه شدهاند، که ترکیبی از امتیازهای بهدست آمده از حوزههای مشکلساز است. این امتیازها طبق شدت مشکلات وزندهی شدهاند.
علاوه بر این، یافتههای نظرسنجیهای رضایت مالکان خودرو و آزمایشهای داخلی Consumer Reports نیز در محاسبه امتیازات نهایی مدلها لحاظ شده است.
جالب اینجا است که نتایج امسال شامل تعداد بیشتری از خودروهای برقی نسبت به سالهای گذشته است. این موضوع باعث میشود که این سؤال مطرح شود که آیا بالأخره میتوان انتظار داشت خودروهای برقی در بلندمدت قابل اعتماد باشند؟ شاید، اما این به برند خودرو بستگی دارد.
در میان برندهای مختلف، شرکت سوبارو شش مدل از هفت خودروی خود را در این نظرسنجی به رتبههای متوسط، بالاتر از متوسط یا بسیار بالاتر از متوسط رسانده است.
نکته قابل توجه این است که تمام این شش خودرو دارای موتور احتراق داخلی هستند. تنها خودروی سوبارو که عملکرد ضعیفی در این بررسی داشت، مدل سولترا برقی بود که در همکاری با تویوتا طراحی شده است.
شرکت سوبارو امتیاز کلی 68 از 100 را برای قابلیت اطمینان خود کسب کرد. این در حالی است که برند لوکس تویوتا، لکسوس، امتیاز 65 و خود تویوتا امتیاز 62 را در این گزارش بهدست آورد.
به نظر میرسد که مدلهای تویوتا تاکوما، تویوتا توندرا و SUV تمام برقی تویوتا، bZ4X، در ارزیابیها عملکرد ضعیفی داشتهاند و این موضوع بر امتیاز کلی قابلیت اطمینان تویوتا تأثیر گذاشته است.
در این میان، چهار برند آمریکایی با بیشترین خودروهای غیرقابل اعتماد هم در این تحقیق شناسایی شدند، که شامل جیپ با 33، جیامسی با 33، کادیلاک با 27 و ریویان با 14 امتیاز بودند.
سازمان Consumer Reports در گزارش خود اعلام کرد که در بین برندهای آمریکایی، فورد موستانگ امتیاز بالاتر از متوسط را کسب کرده است، در حالی که شورولت تریلبلیزر و فورد اسکِیپ نیز امتیاز بالاتر از متوسط بهدست آوردند.
مدلهای بیوک انکور GX و انویژن، کادیلاک XT5، شورولت کوروت، سیلورادو 2500 و ترکس، کرایسلر پاسیفیکا، فورد برونکو، برونکو اسپرت، اکسپلورر، ماوریک، ماوریک هیبرید و موستانگ مک-ای، جیامسی سییرا 2500، رم 2500 و تسلا مدل 3 و مدل Y همگی امتیاز متوسط کسب کردهاند.
شرکت سوبارو با ارائه مجموعهای از خودروها توانسته است امتیاز متوسط 68 از 100 را برای قابل اعتمادترین برند خودروی جهان کسب کند.
در صنعتی که همیشه در تلاش است تا بزرگترین تغییرات را ایجاد کند، گاهی اوقات برندگان واقعی کسانی هستند که به آنچه امتحان خود را پس داده است، پایبند میمانند.
علاوه بر کسب رتبه اول در گزارش قابلیت اطمینان، شرکت سوبارو در گزارش سالانه رتبهبندی کلی برندها نیز موفق به کسب جایگاه اول شد و برند بیامو را از این جایگاه پایین آورد. سوبارو برندهایی همچون بیامو، پورشه و هوندا را پشت سر گذاشته و به جمع پنج برند برتر پیوسته است.
برندهایی مانند آئودی که هنوز در بین پنج برند برتر قرار نگرفتهاند، موفق شدند از جایگاه دوازدهم به ششم صعود کنند. به همین ترتیب، اینفینیتی نیز شش پله بالا آمده و به جایگاه دهم دست یافته است.
فعلا که در ایران باید بین چینی و ایرانی انتخاب اجباری با قیمت های نجومی نمود و در اخبار فقط اطلاع رسانی خودروهای خارجی شود ، فقط دود کباب