سامسونگ توسعه هوش مصنوعی اختصاصی خود را متوقف کرده است. این تغییر نشاندهنده تمرکز جدید شرکت بر استفاده از فناوریهای مشترک در صنعت است.
به گزارش تکناک، سامسونگ در سیاستهای تجاری خود، بهویژه در حوزه هوش مصنوعی، تغییرات اساسی اعمال کرده است. این شرکت تصمیم گرفته است تا توسعه مدل Gauss AI که در سال ۲۰۲۳ معرفی شد، متوقف کند و بهجای آن از مدلهای ارائهشده تأمینکنندگان خارجی بهره ببرد.
این تغییر استراتژیک پساز دیدار لی جائه-یونگ، رئیس سامسونگ، با سم آلتمن، مدیرعامل OpenAI، در ۵ فوریه (۱۷ بهمن) اتخاذ شده است. به نظر میرسد که رویکرد سامسونگ در مقایسه با استفاده از مدلهای هوش مصنوعی خارجی در فرایندهای داخلی خود، در مقایسه با گذشته انعطافپذیرتر شده است.
به نقل از فونآرنا، مدل Gauss در ابتدا بهعنوان هوش مصنوعی همهمنظوره معرفی شد که ازپس تولید متن و کد و تصاویر براساس دستورهای متنی برمیآمد. بااینحال، سامسونگ این مدل را صرفاً برای کاربردهای داخلی خود استفاده کرده و برای ارائه قابلیتهای هوش مصنوعی در محصولاتش به مدلهای جایگزین روی آورده است. بهعنوان مثال، ویژگیهای هوش مصنوعی موجود در گوشیهای سری گلکسی S25 از جمنای گوگل بهره میبرند که به این سری برتری چشمگیری در مقایسه با Apple Intelligence بخشیده است.
کاهش یا توقف سرمایهگذاری در Gauss نشاندهنده تغییر راهبردی در سیاستهای سامسونگ است. این شرکت اکنون بهطور کامل به همکاری با سایر شرکتها تمایل پیدا کرده و این تغییر رویکرد در ماههای اخیر بیشازپیش آشکار شده است.
گوشیهای پرچمدار سری گلکسی S25 بهطور یکپارچه از تراشه اسنپدراگون ۸ الیت بهره میبرند. درحالیکه سامسونگ تلاش میکرد تا تولید انبوه تراشه اگزینوس را به سطح مطلوبی برساند، در نهایت موفق نشد و به ناچار از کوالکام کمک گرفت. همکاری این شرکت با گوگل برای ارائه قابلیتهای اختصاصی جمنای نیز تأییدی بر تغییر استراتژی آن درزمینه مشارکتهای تجاری است.
علاوهبر این، سامسونگ در همکاری مشترک با گوگل، در حال تولید هدست واقعیت افزودهای است که قرار است با ویژن پرو اپل رقابت کند. همچنین، این شرکت در اقدامی غیرمنتظره از TSMC درخواست کرد تا در تولید تراشههای اگزینوس به آن کمک کند. اگرچه این پیشنهاد را TSMC رد کرد، نشان داد که سامسونگ در سیاستهای خود در قبال همکاریهای خارجی تجدیدنظر کرده است.
درحالحاضر، سامسونگ مدل Gauss را کنار گذاشته است و از مدلهای هوش مصنوعی خارجی برای بهینهسازی فرایندهایی همچون افزایش نرخ بازدهی و پیشبینی تقاضا و مدیریت موجودی بهره خواهد برد. با توجه به این تغییر رویکرد، انتظار میرود که همکاریهای بیشتر سامسونگ با سایر شرکتها در آینده، به تولید محصولات نوآورانهتر و رقابتیتر منجر شود.