بررسی آمار جمعیت ایران در سال 1403 نشان میدهد که گیلان با 11درصد سالمند، پیرترین استان کشور محسوب میشود، درحالیکه سیستان و بلوچستان با تنها 4درصد سالمند، جوانترین استان ایران است.
به گزارش تکناک، این تفاوت چشمگیر، نشاندهنده تغییرات مهم جمعیتی و نیاز به سیاستهای متناسب در حوزه رفاهاجتماعی، اشتغال و بهداشت است.
این تفاوت چشمگیر، نشاندهنده تغییرات مهم جمعیتی و نیاز به سیاستهای متناسب در حوزه رفاهاجتماعی، اشتغال و بهداشت است.
فهرست مطالب
ترکیب کلی جمعیت کشور
بر اساس اطلاعات ارائهشده، جمعیت کل کشور در سال ۱۴۰۳ به ۸۵,۹۶۱,۰۰۰ نفر رسیده است. از این تعداد، ۲۲,۲۶۴,۰۰۰ نفر (۲۶ درصد) را جوانان تشکیل میدهند، درحالیکه تعداد سالمندان به ۶,۴۶۹,۰۰۰ نفر (۸درصد) رسیده است. این ارقام نشاندهنده روند رو به رشد سالمندی در کشور است که پیامدهای گستردهای بر سیاستهای رفاهی، خدمات درمانی و تامین اجتماعی دارد.
توزیع جمعیتی سالمندان در استانها
نسبت سالمندان در استانهای مختلف متفاوت است و از ۵ تا ۱۱ درصد متغیر است. استانهایی مانند گیلان (۱۱درصد)، مازندران (۱۰درصد) و مرکزی(۹درصد) بیشترین نسبت سالمندان را دارند. این امر نشاندهنده نرخ بالاتر سالمندی در مناطق شمالی و مرکزی کشور استکه ممکن است به دلایل مختلفی از جمله مهاجرت جوانان به سایر مناطق و نرخ پایین زاد و ولد باشد.
در مقابل، استانهایی مانند سیستان و بلوچستان (۴درصد) و خراسان جنوبی (۵درصد) پایینترین درصد سالمندان را دارند که نشاندهنده جمعیت جوانتر در این استانها است.
توزیع جمعیتی جوانان در استانها
از نظر سهم جوانان، استانهایی مانند تهران (۷درصد)، خراسان رضوی (۷درصد) و خوزستان (۵درصد) بیشترین تعداد جوانان را دارند. این آمار نشان میدهد که استانهای دارای جمعیت بالا و فرصتهای اقتصادی بیشتر، سهم بیشتری ازجوانان را در خود جای دادهاند.
در مقابل، استانهایی مانند کهگیلویه و بویراحمد (یک درصد)، سمنان (یک درصد ) و یزد (یک درصد) کمترین تعداد جوانان را دارند که میتواند نشاندهنده مهاجرت جوانان به دیگر مناطق باشد.