نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۴ با شرکت بیش از ۹۵۷ هزار داوطلب صندلی دانشگاه ها از فردا به مدت دو روز برگزار میشود.
به گزارش ایسنا، آزمونهای گروههای آزمایشی ریاضی و فنی و علوم انسانی صبح فردا و آزمونهای گروههای هنر و زبانهای خارجی عصر فردا پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ماه و آزمون گروه علوم تجربی صبح روز جمعه ۱۲ اردیبهشت ماه در ۴۱۰ شهرستان، ۵۶۵ حوزه امتحانی و ۱۷۱۴ حوزه فرعی برگزار میشود.
در این آزمون ۹۵۷ هزار و ۷۹۸ متقاضی ثبت نام کردهاند که از این تعداد ۶۳ درصد زن و ۳۷ درصد مرد هستند؛ ضمن اینکه تعداد ۴۷۰ هزار و ۵۲۷ نفر متقاضی شرکت در آزمون اختصاصی دانشجو-معلم شدهاند که ۶۶ درصد آنها زن و ۳۴ درصد مرد هستند.
فهرست مطالب
آمار متقاضیان کنکور در گروههای آزمایشی
گروه آزمایشی علوم تجربی با ۴۲۲ هزار و ۱۱۹ متقاضی دارای بیشترین شرکت کننده در نوبت اول آزمون سراسری است که در این گروه ۶۷ درصد زن و ۳۳ درصد مرد هستند.
همچنین ۲۹۰ هزار و ۳۸۳ نیز متقاضی شرکت در گروه آزمایشی علوم انسانی شدهاند که ۶۵ درصد آنها زن و ۳۵ درصد مرد هستند. در گروه آزمایشی ریاضی و فنی نیز ۱۱۶ هزار و ۱۵۰ نفر ثبت نام کردهاند که ۳۷ درصد متقاضیان این گروه آزمایشی زن و ۶۳ درصد مرد هستند.
کنکور ۱۴۰۵ فقط یکبار برگزار میشود
نتایج آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ صرفا در صورت شرکت متقاضی در یک نوبت از آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ معتبر است و نتایج آزمون سال ۱۴۰۴ تنها برای سال جاری معتبر است؛ ضمن اینکه آزمون در سال ۱۴۰۵ فقط در یک نوبت برگزار خواهد شد.
میزان تاثیر قطعی معدل
در کنکور ۱۴۰۴ تاثیر سوابق تحصیلی برای پایه دوازدهم میزان ۶۰ درصد تاثیر قطعی و برای ۶ درس پایه یازدهم نیز تاثیر مثبت است. همچنین برای کنکور ۱۴۰۵ تاثیر سوابق تحصیلی برای پایههای یازدهم و دوازدهم هر دو به میزان ۶۰ درصد قطعی است.
دانشگاهها و موسسات آموزش عالی ظرفیت بالایی برای برگزاری آزمون سراسری به خود اختصاص داده اند.
ظرفیت پذیرش دانشگاه ها
بر اساس اعلام وزیر علوم، برای سال ۱۴۰۴ حدود ۴۸۰ هزار نفر ظرفیت پذیرش در دانشگاهها وجود دارد.
همچنین دانشگاه های فردوسی مشهد، شیراز، صنعتی امیرکبیر، قم، صنعتی اصفهان، شهید چمران اهواز، علامه طباطبایی، اصفهان، گیلان و رازی کرمانشاه میزبان بیشترین متقاضی نوبت اول آزمون سراسری هستند.
تخلفات و جرایم آزمونهای سراسری کدامند؟
طبق اعلام سازمان سنجش آموزش کشور، همراه داشتن هرگونه وسایل ارتباط الکترونیکی و دستگاه حافظه دار (از قبیل پیجر، تلفن همراه «حتی به صورت خاموش»، تبلت، قلم نوری، ساعت هوشمند، دستبند هوشمند، انگشتر هوشمند و …) در جلسه آزمون علاوه بر اینکه موجب محرومیت از گزینش در آزمون می شود، به عنوان تقلب و تخلف نیز تلقی شده و با داوطلبان ذی ربط بر اساس قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم در آزمون های سراسری رفتار خواهد شد.