سوندار پیچای، مدیرعامل گوگل، در واکنش به طرح ضدانحصار وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرد که این برنامه میتواند به نابودی موتور جستوجوی گوگل منجر شود.
به گزارش تکناک، در ادامه رسیدگی به پرونده ضدانحصار موتور جستوجوی گوگل، سوندار پیچای، مدیرعامل این شرکت، در مرحله بررسی راهکارهای پیشنهادی دولت آمریکا در دادگاه حاضر شد و هشدار داد که اجرای این پیشنهادها ممکن است ادامه فعالیت گوگل در حوزه جستوجو را توجیهناپذیر کند.
پیچای که بهعنوان دومین شاهد در بخش دفاعی گوگل حاضر شده بود، در پاسخ به پرسشهای وکیلمدافع شرکت، جان اشمیتلاین، درباره سرمایهگذاریهای گوگل در بخش جستوجو و هوش مصنوعی گفت که این شرکت، تنها در سال گذشته حدود ۴۹ میلیارد دلار در این حوزهها هزینه کرده است. او تأکید کرد که طرح ضدانحصار وزارت دادگستری آمریکا برای وادارکردن گوگل به اشتراکگذاری فهرست دادهها و ایندکس جستوجوی خود با رقبا، تهدیدی جدی برای نوآوریهای این شرکت به شمار میرود.
به نقل از ورج، مدیرعامل گوگل طرح ضدانحصار وزارت دادگستری آمریکا را «گسترده» و «بیسابقه» توصیف کرد و هشدار داد که اگر این شرکت مجبور شود اطلاعات مهم مرتبط با نحوه رتبهبندی نتایج را با رقبا به اشتراک بگذارد، در عمل زمینه مهندسی معکوس فناوری گوگل بهواسطه دیگران فراهم میکند. پیچای افزود:
اگر مجبور شویم همهچیز را با هزینه نهایی در اختیار دیگران قرار دهیم، دیگر روشن نیست چگونه میتوان هزینههای نوآوری را تأمین کرد.
این در حالی است که وزارت دادگستری معتقد است تنها راه شکستن سلطه گوگل، ایجاد دسترسی برابر به دادههای جستوجو برای رقبا است. دولت آمریکا استدلال میکند که گوگل با صرف میلیاردها دلار برای خرید جایگاههای پیشفرض و استفاده از مرورگر کروم موقعیت انحصاری خود را تقویت کرده است و باید این چرخه «معیوب» شکسته شود.

پیچای درباره درخواست دولت برای فروش کروم نیز هشدار داد و گفت گوگل فقط در سال گذشته بیش از یکمیلیارد دلار برای توسعه این مرورگر هزینه و در دهه گذشته، دههامیلیارد دلار در آن سرمایهگذاری کرده است. او خاطرنشان کرد که بیش از ۹۰ درصد از تغییرات کد زیرساخت کرومیوم را گوگل انجام میدهد و هیچ شرکتی بهاندازه گوگل تعهد لازم برای حفظ امنیت و کیفیت کروم را نشان نداده است.
مسئله هوش مصنوعی نیز بخش مهمی از دادگاه را به خود اختصاص داده است. پیچای باردیگر تاکید کرد که هوش مصنوعی میتواند تأثیراتی عمیقتر از آتش یا برق بر بشر بگذارد. او گفت که این فناوری بهطور کامل Google Search را متحول خواهد کرد. در پاسخ به پرسشهایی درباره امکان جایگزینی چتباتهای هوش مصنوعی بهجای موتورهای جستوجو، پیچای ضمن پذیرش همپوشانی این دو حوزه، گفت فضای فرصتها در حال گسترش است.
در ادامه این جلسه، روابط گوگل با اپل نیز مطرح شد. پیچای اعلام کرد که گوگل در حال بازنگری در قراردادهای خود با هدف حذف انحصار است و قصد دارد تا اواسط امسال جمنای را بهعنوان یکی از گزینههای پیشنهادی در Apple Intelligence معرفی کند؛ اقدامی که پیشتر گوگل اجازه آن را نمیداد.
در نهایت، پیچای درباره طرح ضدانحصار وزارت دادگستری آمریکا باردیگر تأکید کرد که موفقیت گوگل ناشی از نوآوری و سرمایهگذاری بوده است و نه اقدامات انحصارطلبانه. او هشدار داد که اگر گوگل مجبور شود فناوری و دادههای خود را بهرایگان یا با هزینه ناچیز در اختیار رقبا بگذارد، دیگر ارزشی برای مالکیت فکری این شرکت باقی نخواهد ماند.