شرکت هواوی در حال ساخت یک ابرکارخانه برای تولید تراشه در چین است که مسئولیت تولید تراشههای پرتقاضای Kirin و Ascend آن را برعهده خواهد داشت.
به گزارش تکناک، این شرکت با راهاندازی این مجموعه بزرگ قرار است به تولید تراشههایی با فناوری ۷ نانومتری و بالاتر بپردازد؛ تمرکز این مجموعه نیز بیشتر بر ساخت تراشههای هوش مصنوعی خواهد بود. این اقدام در شرایطی صورت میگیرد که هواوی طی سالهای اخیر، مسیر تحول قابل توجهی را طی کرده و از یک شرکت متمرکز بر گوشیهای هوشمند، به رقیبی برای انویدیا در حوزه هوش مصنوعی تبدیل شده است. بهویژه در ماههای گذشته، تراشههای Ascend این شرکت با چنان استقبال گستردهای روبهرو شدهاند، که ظرفیت تولیدی موجود پاسخگوی تقاضا نبوده است.
بر اساس گزارش فایننشال تایمز، ابرکارخانه تولید تراشه در شهر شنژن ساخته میشود و بخشی از برنامه هواوی برای یکپارچهسازی زنجیره تأمین در حوزه هوش مصنوعی است. این مجموعه، به احتمال زیاد به تولید تراشههای Kirin موبایلی و پردازندههای Ascend خواهد پرداخت. گفته میشود که این مجموعه در نزدیکی کارخانههایی نظیر Pengxinwei (PXW) و Shenzhen Pensun (PST) واقع شده است، که بخشی از زنجیره تأمین هواوی به حساب میآیند. در همین راستا، تحلیلگران بر این باور هستند که هواوی در حال ساخت یک «هاب تراشهسازی» است، که ضمن تسریع تأمین قطعات، ارتباط تنگاتنگی میان این شرکت و شرکای آن ایجاد خواهد کرد.

بودجه اجرای این پروژه توسط دولت محلی تأمین میشود، با وجود این، هواوی به صورت مستقیم اداره ابرکارخانه تولید تراشه را برعهده نخواهد داشت و شرکتهایی مانند SiCarrier و SwaySure مدیریت آن را برعهده خواهند گرفت. شرکت هواوی در مرحله نخست، منابع مالی، تیمهای فنی و مدیریتی را به این پروژه تزریق خواهد کرد. این ساختار به هواوی امکان میدهد تا اکوسیستمی از شرکا را ایجاد کند و کنترل مؤثری بر تمام زنجیره تأمین داشته باشد؛ موضوعی که یکی از دلایل پیشرفت چشمگیر این شرکت طی سالهای اخیر بوده است.
این تحول در حالی رقم میخورد که شرکت SMIC، بزرگترین تولیدکننده نیمهرسانا در چین، نتوانسته است به نیازهای بازار بهویژه در بخش تراشههای هوش مصنوعی پاسخ دهد. گزارشها حاکی از آن است که هواوی با سفارشهایی در مقیاس «میلیونی» برای تراشههای Ascend مواجه است، اما ظرفیت SMIC کفاف این حجم را نمیدهد. به همین دلیل، هواوی ناچار است که به سرعت خطوط تولید خود را گسترش دهد.
ابرکارخانه شنژن ممکن است تا سال آینده عملیاتی شود و آغاز مسیر خودکفایی هواوی در حوزه فناوری تراشههای پیشرفته به حساب میآید.