فهرست مطالب
تحقیقی جدید نشان میدهد که میزان کافئین در خون افراد میتواند به طور مستقیم بر میزان چربی بدن و در نتیجه خطر ابتلا به بیماریهایی مانند دیابت نوع ۲ و اختلالات قلبی-عروقی تأثیر بگذارد.
به گزارش تکناک، این پژوهش که با همکاری پژوهشگران مؤسسه کارولینسکا در سوئد، دانشگاه بریستول و امپریال کالج لندن انجام و در سال ۲۰۲۳ منتشر شده است، از دادههای ژنتیکی نزدیک به ۱۰ هزار نفر برای بررسی ارتباط بین سطح کافئین، شاخص توده بدنی (BMI) و دیابت نوع ۲ بهره گرفته است.

01
از 05یافتههای کلیدی درباره تأثیر کافئین بر چربی بدن
بر اساس این تحقیق، افرادی که به طور ژنتیکی سطح بالاتری از کافئین در خون خود دارند، شاخص توده بدنی (BMI) و چربی بدن آنها کمتر است.
همچنین سطح بالاتر کافئین خون با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ مرتبط است. حدود ۵۰ درصد تأثیر مثبت کافئین بر کاهش ریسک دیابت نوع ۲، از طریق کاهش شاخص BMI ایجاد میشود.
02
از 05تجزیه آهستهتر کافئین
پژوهشگران با بررسی ژنهای CYP1A2 و AHR که در تجزیه کافئین نقش دارند، دریافتند افرادی که این ژنها را دارند، کافئین را آهستهتر تجزیه میکنند و آن را برای مدت بیشتری در خون نگه میدارند. در عین حال، این افراد اغلب کافئین کمتری مصرف میکنند.
در این تحقیق از روش «تصادفیسازی مندلی» (Mendelian Randomization) استفاده شده است تا رابطه علت و معلولی بین ژنها، بیماری دیابت، چربی بدن و سبک زندگی بهتر شناسایی شود.
03
از 05عدم تأثیر کافئین بر بیماریهای قلبی
با وجود ارتباط قوی بین کافئین، چربی بدن و دیابت نوع ۲، هیچ ارتباط معناداری بین سطح کافئین و بیماریهای قلبی-عروقی مانند: فیبریلاسیون دهلیزی، نارسایی قلب و سکته مغزی مشاهده نشد.
با وجود این، مطالعات قبلی نشان دادهاند که مصرف متوسط کافئین ممکن است به سلامت قلب کمک کند و این پژوهش جدید نیز جزئیات بیشتری در مورد تأثیرات متابولیکی آن ارائه میدهد.

04
از 05نقش کافئین در افزایش متابولیسم بدن
محققان معتقد هستند که تأثیر کافئین بر چربی بدن به احتمال زیاد ناشی از افزایش ترموژنز (تولید گرما) و اکسیداسیون چربی (تبدیل چربی به انرژی) است. این دو فرایند نقش مهمی در متابولیسم بدن دارند و به کاهش وزن کمک میکنند.
05
از 05نیاز به تحقیقات بیشتر درباره تأثیر کافئین بر چربی بدن
با وجود این یافتههای مهم، محققان تأکید میکنند که این پژوهش هنوز نمیتواند علت و معلول را به طور قطعی اثبات کند. به گفته پژوهشگران، نیاز به انجام آزمایشهای بیشتر برای بررسی نقش نوشیدنیهای بدون کالری و حاوی کافئین در کاهش چاقی و دیابت وجود دارد.

















