ناتینگ چشماندازی بلندپروازانه برای آینده گوشی هوشمند بدون اپلیکیشن ترسیم کرده و معتقد است موبایلهای آینده باید مستقل از اپها عمل کنند.
به گزارش تکناک، در بازار رقابتی گوشیهای هوشمند اندرویدی، استارتاپ بریتانیایی ناتینگ با رویکردی متفاوت ظاهر شده است؛ از طراحی محصولات گرفته تا استراتژی قیمتگذاری. بااینحال، ناتینگ فقط به گوشیهای هوشمند محدود نیست. این شرکت اکنون مجموعهای از ایربادها با قیمتها و کاربردهای متنوع عرضه میکند و اخیراً نخستین هدفون روگوشی خود را نیز معرفی کرده است.
همچنین، ناتینگ با برند مطرح صوتی بریتانیا KEF همکاری تازهای را آغاز و زیربرند CMF by ناتینگ را برای عرضه محصولات ارزانتر راهاندازی کرده است. حال این سؤال مطرح میشود شرکتی که هدفش ایجاد تحول است، چگونه میتواند در صنعتی که با رکود نوآوری مواجه شده، رقابتپذیر باقی بماند؟ برای پاسخ به این پرسش، با بنیانگذار آن، کارل پی، گفتوگو شده است.
فهرست مطالب
خلاقیت؛ اسلحه اصلی یک تیم کوچک
کارل پی میگوید:
ما تنها استارتاپ این صنعت هستیم و همین باعث شده است تا محدودیتهای زیادی داشته باشیم. تیم ما از کوچکترینها در صنعت محسوب میشود و زنجیره تأمین ما شکننده است و جریان نقدی محدودی داریم.
بااینحال، او بر این باور است که ویژگی اصلی ناتینگ در خلاقیت آن نهفته است. به گفته پی، بازار گوشیهای هوشمند بهشدت کسلکننده شده است. ناتینگ میخواهد با طراحی متفاوت و نرمافزار خلاقانه و شفافیت در ارتباط با کاربران، فناوری را دوباره «سرگرمکننده» کند.

کارل پی خلاقیت را نهتنها در طراحی، بلکه در حل مسئله میبیند. او میگوید که مهندسان نرمافزار هم میتوانند خلاقترین افراد باشند و در عصر هوش مصنوعی، خلاقیت انسانی اهمیت بیشتری پیدا میکند. پی به دوران طلایی اپل اشاره میکند؛ زمانی که آیپاد و آیفون معرفی شدند. او میگوید که آن دوران الهامبخش او بوده است؛ اما شرکتهای خلاق گذشته اکنون به سازمانهایی عظیم و بیروح تبدیل شدهاند و دیگر الهامبخش نسل جوان نیستند.

رشد نه از راه تقلید، بلکه از مسیر متفاوتبودن
به گفته پی، ناتینگ در چهارونیم سال گذشته توانسته ۱۵۰ درصد رشد کند؛ اما هنوز سهمی کمتر از ۰/۱ درصد در بازار جهانی دارد. بااینحال، او استراتژی ناتینگ را مؤثر میداند؛ زیرا تقلید از دیگران در این صنعت مساوی با شکست است. وی میگوید بسیاری از شرکتها با نگرانی بهدنبال این هستند که چه قابلیتهای هوش مصنوعی را به محصولات خود اضافه کنند؛ اما ناتینگ بهدنبال داستانسرایی بزرگ نیست.

پی اعتقاد دارد که گوشیهای هوشمند آینده بهسمت حذف اپلیکیشنها و یکپارچهشدن عملکردها درون سیستمعامل خواهد رفت. وی تأکید میکند که در این مسیر باید به حریم خصوصی کاربر احترام گذاشت. او معتقد است که قدم بعدی پساز شخصیسازی دادهمحور، «خودکارسازی» است. این یعنی گوشی براساس موقعیت، زمان، برنامهریزی و حتی خلقوخو اقدامات مناسب را پیشنهاد و انجام دهد.

حرکت تدریجی با همراهی کاربر
پی میگوید:
اگر همینحالا اعلام کنیم که گوشی بدون اپلیکیشن طراحی کردهایم، کسی آن را نمیخرد. باید قدمبهقدم پیش برویم، داده جمعآوری کنیم، بازخورد بگیریم و بهمرور مسیر را اصلاح کنیم.
به باور او، تحقق آینده گوشی هوشمند بدون اپلیکیشن بین ۷ تا ۱۰ سال زمان میبرد. مردم هنوز به اپها علاقهمندند؛ بنابراین، این تحول یکشبه رخ نمیدهد.

در آینده گوشی هوشمند بدون اپلیکیشن، ناتینگ امیدوار است سیستمعامل خود را با انواع دستگاهها ادغام کند و دستههای جدیدی از سختافزارها مانند عینکهای هوشمند را توسعه دهد. پی میگوید:
در دورانی که شرکتهای خلاق، بیروح شدهاند و ترس از هوش مصنوعی و رکود اقتصادی فراگیر است، میخواهیم اندکی امید و الهام به دنیا بیاوریم.