فناوری EchoNext با استفاده از هوش مصنوعی و تحلیل نوار قلب (ECG)، قادر است بیماریهای پنهان ساختاری قلب مانند نارسایی قلب، نارسایی دریچهها و فشار خون ریوی را تشخیص دهد.
به گزارش تکناک، پژوهشگران دانشگاه کلمبیا با همکاری بیمارستان NewYork-Presbyterian موفق به توسعه این فناوری شدهاند، که میتواند تحولی در شناسایی مشکلات قلبی ایجاد کند.
بیماریهای ساختاری قلب، مانند نقص دریچهها، نارسایی قلبی، یا مشکلات مادرزادی، در بیشتر موارد زمانی تشخیص داده میشوند که آسیب جدی به قلب وارد شده باشد. به دلیل نبود روشهای تشخیصی کمهزینه، این بیماریها اغلب از دید پزشکان پنهان میمانند.

فهرست مطالب
فناوری EchoNext چگونه کار میکند؟
این فناوری بر پایه یادگیری عمیق توسعه یافته و از بیش از ۱.۲ میلیون جفت داده نوار قلب و اکوکاردیوگرام از ۲۳۰ هزار بیمار آموزش دیده است.
هدف اصلی آن، استفاده از نوار قلب ارزانقیمت برای تعیین نیاز به انجام اکوکاردیوگرافی (سونوگرافی قلب) است، که گرانتر و پیچیدهتر میباشد.
دکتر پیر الیاس، پژوهشگر ارشد این تحقیق گفت: «فناوری EchoNext از یک آزمایش ساده استفاده میکند تا مشخص کند چه کسی به یک آزمایش پیچیدهتر نیاز دارد و حتی بیماریهایی را تشخیص میدهد که کاردیولوژیستها از طریق نوار قلب قادر به شناسایی آنها نیستند.»
عملکردی بهتر از پزشکان در تشخیص بیماریهای قلبی
در مقایسهای بین فناوری EchoNext و ۱۳ متخصص قلب، این سیستم مبتنی بر هوش مصنوعی توانست ۷۷ درصد از بیماریهای ساختاری قلب را از روی نوار قلب بهدرستی شناسایی کند. این در حالی است که پزشکان متخصص با استفاده از همان دادهها تنها ۶۴ درصد دقت داشتند.
آزمایش در دنیای واقعی
فناوری EchoNext برای بررسی عملکرد در دنیای واقعی، روی ۸۵ هزار بیمار اعمال شد، که نوار قلب گرفته بودند، اما تاکنون اکوکاردیوگرافی انجام نداده بودند. این ابزار ۹ درصد از افراد را در معرض خطر بالا شناسایی کرد.
در میان این گروه، ۵۵ درصد طی یک سال اکو انجام دادند و ۷۳ درصد از آنها واقعاً به نوعی از بیماری ساختاری قلبی مبتلا بودند.
این نرخ تقریباً دو برابر میزان شناسایی در روشهای معمول است. محققان تخمین میزنند که اگر همه این بیماران پرخطر تحت سونوگرافی قرار میگرفتند، حدود ۲۰۰۰ مورد دیگر از بیماریهای قلبی قابل درمان، زودتر شناسایی میشد.

گامهای بعدی در تشخیص بیماریهای قلبی
دکتر الیاس تأکید کرد: «با فناوری EchoNext میتوانیم ۴۰۰ میلیون نوار قلبی که سالانه در جهان ثبت میشود را به ۴۰۰ میلیون فرصت برای تشخیص بیماری قلبی تبدیل کنیم.»
تیم تحقیقاتی دادههای این پروژه را در اختیار سایر مراکز سلامت قرار داده است تا فرایند غربالگری بهبود یابد. همچنین آزمایش بالینی گستردهای آغاز شده است تا EchoNext را در محیطهای درمانی واقعی مورد بررسی قرار دهند.
فناوری EchoNext نشان میدهد که چگونه هوش مصنوعی میتواند یک نوار قلب ساده را به ابزاری قدرتمند برای تشخیص بیماریهای پنهان قلبی تبدیل کند. این روش نهتنها دقت تشخیص را افزایش میدهد، بلکه امکان درمان زودهنگام و نجات جان بیماران را فراهم میکند. آینده پزشکی، هوشمندتر از همیشه در راه است.