هزینه تولید تراشه های اسنپدراگون ۸ نسل ۲ برای کوالکام بیشتر از هزینه تولید تراشه A16 Bionic برای اپل است، که این باعث افزایش قیمت غیرمنطقی گوشیهای استفاده کننده از تراشه اسنپدراگون می شود.
به گزارش تکناک، تراشههای اسپندراگون ۸ نسل ۲ کوالکام و A16 Bionic اپل تحت فرآیند یکسان به تولید انبوه می رسند و هر دو محصول از پردازشگر N4 متعلق به TSMCبهره میبرند. بنابراین، هر دو چیپست با توجه به هزینه خرید یکسان باید هزینه تولید یکسانی نیز داشتهباشند.
اما اینطور نیست. سازندگان برای تولید اسنپدراگون ۸ نسل ۲ کوالکام، مجبور به صرف هزینه بیشتر نسبت اپل برای تولید A16 Bionic میشوند. به عبارت دیگر، کوالکام ارزش بسیار بالاتری را برای چیپست خود نسبت به آنچه که هست، قائل شده است و این مسأله در مورد تولید اسنپدراگون ۸ نسل ۳ آینده نیز صادق خواهد بود.
هزینه یک واحد اسپندراگون ۸ نسل ۲ برای تولیدکنندگان ۱۶۰ دلار است.
طبق بررسی بازار و یافتههای @lasterd80، منبع قابل اعتماد و افشاگر اطلاعات داخلی در صنعت فناوری، کوالکام، اسنپدراگون ۸ نسل ۲ را به طور معقولی بالاتر از هزینه ساخت آن قیمت گذاری کرده است.
سازندگان باید ۱۶۰ دلار برای یک واحد اسنپدراگون ۸ نسل ۲ بپردازند. حال یک گوشی نسبتاً مقرون به صرفه برخوردار از این چیپست، هزینه ای در حدود ۷۰۰ دلار خواهد داشت. به عنوان مثال، Nubia Red Magic 8 Pro دارای قیمت اولیه ۶۴۹ دلار است.
بنابراین، برای تعبیه اسنپدراگون ۸ نسل 2، نوبیا مجبور به صرف حدود ۲۵ درصد از هزینه خرده فروشی دستگاه شدهاست. و این درصد، درصد کمی برای تهیه یک جزء نیست. با توجه به این مسأله جهش ایجاد شده در قیمت گوشی های هوشمند پرچمدار نسبت به سال گذشته منطقی به نظر میرسد و عجیب نیست. به هر حال، اگر یک قطعه اصلی ۱۶۰ دلار باشد، تولیدکنندگان نمیتوانند بدون افزایش قیمت پیشنهادی سازنده ( MSRPs)، حاشیه سود معناداری به دست آورند.
نحوه مقایسه با تراشه A16 BIONIC اپل
در مقابل، هرتراشه A16 Bionic اپل، ۱۱۰ دلار قیمت دارد. در مقایسه با A15 Bionic، اپل باید برای تولید A16 Bionic هزینه دوبرابری صرف کند. حتی با وجود صرف هزینه های بیشتر برای تولید، اپل قیمت چیپست ها را کمتر از اسنپدراگون ۸ نسل ۲ نگه داشته است.
این تراشه ۵۰ دلار ارزان تر از تراشه همسان کوالکام آن است. حتی مقایسه عملکرد بین Apple A16 و اسپندراگون ۸ نسل ۲، استراتژی افزایش قیمت کوالکام را توجیه نمی کند.
با این حال، میدانیم اپل چیپست خود را برای دستگاه های خود تولید می کند. یعنی اپل آنها را به دیگر سازندگان دستگاه نمیفروشد. بنابراین، نیازی به نگرانی در مورد کسب سود از چیپست های خود ندارد. در عوض، این غول کوپرتینویی با فروش دستگاه های خود سود می برد.
از سوی دیگر، کوالکام باید از اسنپدراگون ۸ نسل ۲ خود سود کسب کند. برخلاف اپل، کوالکام خط تولید تلفن تجاری برای فروش ندارد. بنابراین، کوالکام از فروش چیپست ها درآمد دارد. با وجود این مسأله، بازهم مجبور کردن تولیدکنندگان به پرداخت ۱۶۰ دلار بسیار سخت است.
اسپندراگون ۸ نسل ۳ آینده
با نگاهی به قیمت های اسنپدراگون ۸ نسل 2، کوالکام احتمالاً همین استراتژی را برای اسنپدراگون ۸ نسل ۳ دنبال خواهد کرد. علاوه بر این، کوالکام برای تولید تراشه ۸ نسل ۳ خود به پردازشگر N4P پیشرفته تر روی آورده است. این امر به ناچار هزینه های تولید را نیز افزایش داده است.
بنابراین، شانس دیدن پرچمداران مقرون به صرفه در سال ۲۰۲۳ بسیار کم است. پس از این تجزیه و تحلیل، علت استفاده سامسونگ از تراشههای Exynos برای برخی از دستگاه های گلکسی S24 منطقی به نظر میرسد. اما با توجه به شهرت کوالکام، احتمالا مشتریان همچنان اسنپدراگون ۸ نسل ۳ را به اگزینوس ۲۴۰۰ ترجیح خواهند داد.
در صورتی که سامسونگ با کوالکام به توافق برسد، ممکن است در نهایت استراتژی قیمت گذاری کوالکام نیز تغییر و شروع به فروش چیپست های خود با قیمت های بسیار مناسب تر کند. همچنین ممکن است مدیاتک با Dimensity 9300 بازار را متحول کند.