اینتل از موج دیگری از محدودیتهای تجاری آمریکا در امان مانده است؛ زیرا برخلاف AMD مشکلی برای فروش پردازندههایش به شرکتهای چینی تحریمشده مثل هواوی نخواهد داشت.
بهگزارش تکناک، اینتل بهطرز ماهرانهای از مشکل بزرگی قسر دررفت که میتوانست به ضرر چندمیلیوندلاری برایش منجر شود؛ اما بهنظر میرسد که این مشکل «فعلاً» برطرف شده است. خبرگزاری رویترز گزارش میدهد که دولت آمریکا فروش پردازندههای اینتل به شرکت چینی هواوی را ممنوع نکرده است؛ زیرا دولت ترامپ قبلاً به این شرکت مجوزی انحصاری اعطا کرده بود که بهنظر میرسد فعلاً معتبر است.
نکته جالب این است که درخواست ممنوعیت فروش پردازندههای اینتل به چین را شرکت AMD مطرح کرده است که این را رویه تجاری غیرعادلانه و اولویتدادن شرکتی به شرکت دیگر میداند. wccftech مینویسد که برخلاف اینتل، به AMD اجازه داده نمیشود تا پردازندههای خود را به شرکتهای فناوری بزرگ چینی بفروشد که این موضوع باعث شد تا این شرکت اعتراض کند.
AMD در سال ۲۰۲۱ با حمایت دولت بایدن درخواست مجوز مشابهی ارائه کرد؛ اما تاکنون پاسخی به درخواست خود دریافت نکرده که به ضررهای مالی فراوانی منجر شده است.
گزارش شده است که پس از ممنوعیت فروش تراشههای AMD به هواوی، سهم این تراشهها در لپتاپهای هواوی بسیار کاهش یافته است؛ از ۴۷/۱ درصد در سال ۲۰۲۰ به ۹/۳ درصد در سهماهه اول ۲۰۲۳. بااینحال، در همین مدت اینتل توانست سهم بیشتری از بازار لپتاپهای هواوی را ازآنِ خود کند و اکنون به ۹۰/۷ درصد رسیده است. این امر نشان میدهد که شرایط مجوزهای ناعادلانه چه تأثیر بزرگی بر AMD گذاشته است.
AMD ادعا میکند که سیاستهای جدید آمریکا بهضرر هنگفت ۵۱۲ میلیون دلاری منجر شده که برای آنها بسیار زیاد است؛ زیرا این ضرر فقط به بخش پردازنده مربوط است. درحالیکه از دلیل برتری اینتل بر AMD اطلاعی نداریم، بهاحتمال زیاد بهدلیل همکاری اینتل با دولت ایالات متحده در سالهای اخیر است. این شرکت بهشدت درگیر تأسیس کارخانههای نیمهرسانا در این کشور بوده و از تراشهها به ارزش ۵۲ میلیارد دلار نیز بهرهمند شده است.
انتظار میرود که اینتل اینبار نتواند مجوز خود را تمدید کند و درنهایت، این بحث را خاتمه دهد؛ اما ضررهای مالی ناشی از این موضوع برای AMD درواقع مانعی برای پیشرفت این شرکت است و میتواند در درازمدت به آنها آسیب برساند.