اندروید 15 ممکن است با تغییراتی اساسی درزمینه قابلیتهای Digital Wellbeing، ازجمله بازکردن آنها روی برنامههای شخص ثالث همراه باشد.
بهگزارش تکناک، تحقیقات نشان داده است که استفاده بیشازحد از گوشیهای هوشمند ممکن است بر سلامت ذهنی و جسمی ما تأثیر منفی بگذارد. گذراندن زمان زیاد در برنامههایی مانند ردیت یا فیسبوک میتواند به افسردگی منجر شود و نور آبی زیاد صفحهنمایش در شب نیز ممکن است در خواب اختلال ایجاد کند. بههمیندلیل، گوگل با معرفی برنامه Digital Wellbeing در سال ۲۰۱۹ گامی مثبت برداشت.
برنامه Digital Wellbeing به ردیابی میزان استفاده از گوشی و تعیین محدودیت برای آن کمک میکند. تابهامروز توسعهدهندگان شخص ثالث در استفاده از ابزارهای این برنامه محدودیت داشتهاند؛ اما بهنظر میرسد این موضوع با اندروید ۱۵ در حال تغییر باشد.
درحالحاضر، برنامههای شخص ثالث فقط میتوانند با استفاده از APIهای Digital Wellbeing اندروید، زمانبندی «حالت مزاحم نشوید» (Do Not Disturb) را تنظیم کنند. بااینحال با انتشار احتمالی اندروید ۱۵ در اواخر سال جاری، این برنامهها میتوانند از ابزارهای بیشتری بهرهمند شوند که پیشازاین گوگل آنها را محدود کرده بود.
علاوهبراین، برنامههای شخص ثالث میتوانند تغییراتی روی صفحهنمایش اعمال کنند؛ مانند خاموشکردن Always On Display یا فعالکردن Dark Mode. ناگفته نماند که توسعهدهندگان راهحلهایی برای فعالکردن این قابلیتها پیدا کردهاند؛ اما اکنون این عملکردها از پشتیبانی رسمی برخوردار خواهند شد.
این تغییر برای تمام کاربران اندروید پیشرفت مهمی محسوب میشود؛ زیرا تنوع برنامههای مرتبط با Digital Wellbeing افزایش مییابد و دیگر کاربران به استفاده از اپلیکیشن گوگل برای مدیریت قابلیتهایی مانند Bedtime mode و Focus mode ملزم نخواهند بود.
بااینحال، همچنان برخی از ابزارهای Digital Wellbeing مانند امکان غیرفعالکردن لمس صفحه و تنظیم خودکار روشنایی برای توسعهدهندگان شخص ثالث دردسترس نیستند.
ماه گذشته، این قابلیتها در نسخه پیشنمایش دوم توسعهدهندگان گوگل معرفی شدند؛ بنابراین، بهنظر میرسد این تغییر امری حتمی است و تنها زمان اجرای آن نامشخص است.