پشتیبانی اندروید ۱۵ از شبکه‌های تِرِد برای اکوسیستم‌ خانه هوشمند Matter

پشتیبانی اندروید ۱۵ از شبکه‌های تِرِد برای اکوسیستم‌ خانه هوشمند Matter

احتمال دارد که سیستم‌عامل اندروید ۱۵ از شبکه‌های تِرِد برای پشتیبانی از اکوسیستم‌های خانه‌ی هوشمند Matter پشتیبانی کند. این قابلیت عملکرد شبکه‌های خانه‌های هوشمند را ارتقا می‌دهد.

به‌گزارش تک‌ناک، به‌نظر می‌رسد گوگل در حال کار روی ادغام پشتیبانی از شبکه‌های تِرِد برای اکوسیستم‌های خانه‌ی هوشمند Matter در اندروید ۱۵ است. این قابلیت اخیراً در نسخه‌ی بتای اندروید ۱۵ کشف شده است و به‌احتمال زیاد در نسخه‌ی نهایی سیستم‌عامل گنجانده خواهد شد.

میشال رحمان، از وب‌سایت اندروید اتوریتی، تنظیمات مربوط به «پشتیبانی از تِرِد» را در تنظیمات اندروید ۱۵ کشف کرده است. این گزینه به‌صورت پیش‌فرض فعال نیست و او مجبور شد با اعمال تنظیمات خاص، آن را به‌نمایش درآورد. به‌هرحال، در منو «تنظیمات اتصال» گزینه‌ای با عنوان «استفاده از تِرِد» وجود خواهد داشت. تِرِد درواقع پروتکلی ارتباطی است که برای اکوسیستم‌های محصولی مبتنی‌بر Matter طراحی شده است.

شایان ذکر است که سیستم‌عامل اندروید تی‌وی ۱۴ از قبل از شبکه‌های تِرِد پشتیبانی می‌کند؛ اما این قابلیت فعلاً در‌دسترس گوشی‌های هوشمند قرار نگرفته است. براساس این گزارش، پشتیبانی از تِرِد با به‌روزرسانی اندروید ۱۵ برای گوشی‌های هوشمند فعال خواهد شد. بااین‌حال، بهره‌مندی از شبکه‌ی تِرِد نه‌تنها به گوشی‌های مجهز به اندروید ۱۵، بلکه به چیپ رادیویی تِرِد (Thread) در دستگاه نیز نیاز دارد. درحال‌حاضر، تنها سری آیفون ۱۵ پرو به چیپ رادیویی تِرِد مجهز شده‌اند.

اندروید ۱۵

Matter و Thread؛ دو مفهوم مجزا در دنیای خانه هوشمند

Matter و Thread دو مفهوم کاملاً مجزا در حوزه‌ی خانه‌ی هوشمند هستند. ممکن است برخی از دستگاه‌های سازگار با Matter از پروتکل Thread پشتیبانی نکنند؛ اما Thread به‌طور کلی به بهبود عملکرد کل اکوسیستم خانه‌ی هوشمند شما کمک می‌کند.

شبکه‌ی Thread اتصالات و تعاملات بین دستگاه‌های هوشمند را درمقایسه‌با بلوتوث و وای‌فای بسیار سریع‌تر و چابک‌تر می‌کند. بااین‌حال، راه‌اندازی شبکه‌ی مبتنی‌بر Matter بدون نیاز به دستگاه‌های مجهز به قابلیت Thread امکان‌پذیر است.

براساس گزارش اندروید هدلاینز، استاندارد Matter را می‌توان به‌عنوان زبانی مشترک برای برقراری ارتباط بین دستگاه‌های هوشمند در نظر گرفت و شبکه‌ی تِرِد به‌عنوان میان‌بری برای برقراری ارتباط سریع‌تر بین آن‌ها عمل می‌کند. درحال‌حاضر، بازار خانه‌های هوشمند با پلتفرم‌های مختلفی تقسیم شده است. برای مثال، دستگاه‌هایی برای Google Home ،‌Alexa ،‌HomeKit یا SmartThings وجود دارند. درحالی‌که برخی از محصولات حداکثر با دو نمونه از این پلتفرم‌ها سازگاری دارند، بسیاری دیگر فقط از یک پلتفرم پشتیبانی می‌کنند.

Matter به‌دنبال حل مشکل تکه‌تکه‌شدن بازار خانه‌های هوشمند با غلبه بر محدودیت‌های همکاری بین دستگاه‌هاست. همه‌ی دستگاه‌های سازگار با این استاندارد باید بدون مشکل بتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. به‌عنوان‌ مثال، اگر هر دو دستگاه از اکوسیستم Matter پشتیبانی کنند، می‌توانید یک محصول Alexa را از‌طریق اپلیکیشن Google Home مدیریت کنید. سپس، در‌صورتی‌که هر دو دستگاه رادیو Thread نیز داشته باشند، این تجربه حتی سریع‌تر و مطمئن‌تر می‌شود.

امسال، گوگل اعلام کرد که برخی از تلویزیون‌های هوشمند جدیدش قابلیت «روتر مرزی تِرِد» را به‌دست خواهند آورد. این یعنی آن‌ها می‌توانند به‌عنوان پلی بین اکوسیستم خانه‌ی هوشمند Matter شما و شبکه وای‌فای عمل کنند تا امکان اتصال به اینترنت را فراهم آورند. هنگامی‌که پشتیبانی از شبکه‌ی تِرِد روی گوشی اندروید ۱۵ در‌دسترس باشد، دیگر برای بهبود عملکرد اکوسیستم خانه‌ی هوشمند Matter خود به «تلویزیون روتر مرزی» نیاز نخواهید داشت.

تأثیرگذاری واقعی احتمالاً چند سال زمان خواهد برد

هدف نهایی دستیابی به قابلیت همکاری کامل (Interoperability) بین تمام دستگاه‌های هوشمند شماست. ما هنوز در ابتدای این مسیر قرار داریم و احتمالاً سال‌ها طول بکشد تا شاهد تأثیرگذاری درخورتوجهی باشیم. درحال‌حاضر، حتی مشخص نیست اولین دستگاه اندرویدی که از شبکه‌های تِرِد پشتیبانی کند، کدام خواهد بود. بااین‌حال در آینده‌ای نه‌چندان دور، دیگر هنگام جست‌وجوی دستگاه‌های جدید خانه‌ی هوشمند دچار سردرگمی نخواهید شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

technoc-instagram