اندروید در هفدهمین سالگرد خود، از سیستمعاملی بتا به غولی جهانی تبدیل شده است. این سیستمعامل متنباز اکنون بر بیش از ۸۰ درصد از بازار سیستمعاملهای موبایل تسلط دارد.
به گزارش تکناک، ۵ نوامبر ۲۰۰۷، اندروید اولین گامهای خود را در عرصه فناوری برداشت و امروز هفدهمین سالگرد عرضه نسخه بتای اولیه این سیستمعامل محبوب است. اندروید در طول این سالها به یکی از ارکان اصلی صنعت موبایل تبدیل شده است. امروزه، این سیستمعامل با بیش از سهمیلیارد کاربر فعال در سراسر جهان، بهعنوان نیرویی جهانی و یکی از پایههای اصلی فناوری موبایل شناخته میشود.
فهرست مطالب
اولین نسخه بتای اندروید و اتحاد Open Handset Alliance
اندرویدآتوریتی مینویسد که نخستین نسخه بتای اندروید در نوامبر ۲۰۰۷ منتشر شد و وعده داده بود که امکان سفارشیسازی و بازبودن را به دنیای نرمافزارهای موبایل بیاورد. این نسخه اولیه هنوز بهاندازه نسخههای پیشرفته امروزی پرداخت نشده بود؛ اما حتی در همان زمان نیز مشخص بود که این سیستمعامل، تنها سیستمعامل موبایل دیگر نیست؛ بلکه رقیبی جدی برای iOS، سیستمعامل انحصاری اپل، به حساب میآید که چند ماه قبل، همراه با نسل اول آیفون در ژوئن ۲۰۰۷ عرضه شده بود
گوگل، تنها شرکتی نبود که در این پروژه همکاری میکرد. در روز معرفی اولین نسخه بتا، اعلام شد که سیستمعامل گوگل بخشی از پروژهای بزرگتر با همکاری اتحاد Open Handset Alliance است؛ ائتلافی متشکل از شرکتهای بزرگ فناوری مانند تیموبایل، اچتیسی، کوالکام، موتورولا و گوگل که هدف مشترک آنها ایجاد پلتفرم منبعباز برای توسعهدهندگان و مصرفکنندگان بود.
اولین گوشی اندرویدی؛ HTC Dream
در پی انتشار اولین نسخه بتای اندروید، در سال ۲۰۰۸ اولین گوشی تجاری اندرویدی به نام HTC Dream (در ایالات متحده با نام T-Mobile G1) عرضه شد. این گوشی به صفحهنمایش ۳/۲ اینچی و پردازندهای ۵۲۸ مگاهرتزی و دوربینی ۲ مگاپیکسلی بود که با سیستمعامل Android 1.0 کار میکرد. این دستگاه نقطه آغازی بود برای تولید و توسعه نسلهای بعدی گوشیهای اندرویدی.
اندروید امروز
با گذشت ۱۷ سال، اندروید به یکی از پایدارترین و پیشرفتهترین سیستمعاملهای جهان تبدیل شده است و همچنان بهروزرسانیهایی جدید و هیجانانگیزی ارائه میدهد. در جدیدترین نسخه، یعنی اندروید ۱۵، تمرکز بر ویژگیهای حریم خصوصی و بهبودهایی برای افزایش تجربه کاربری است. این نسخه شامل بهبودهای غیرمحسوسی است که شاید برای کاربران عادی چندان مشهود نباشد؛ اما برای کاربران حرفهای و علاقهمندان اهمیت زیادی دارد.
پیشبینی آینده اندروید
با پیشرفت سریع فناوری و تمرکز بر امنیت و حریم خصوصی کاربران، سیستمعامل گوگل همچنان به تکامل و بهبود خود ادامه میدهد. همزمان ویژگیهای جدید مبتنیبر هوش مصنوعی و دستگاههای اکوسیستم سازگار و قابلیتهای سختافزاری نوآورانه نیز به تقویت جایگاه این سیستمعامل کمک میکنند.
در هفدهمین سالگرد تولد این سیستمعامل، این سیستمعامل همچنان در مسیر نوآوری و تحول قرار دارد و میتوان انتظار داشت که در سالهای آتی نیز نقش مهمی در دنیای فناوری ایفا کند.
یه پلتفرم تشنه سخت افزار و بدون بهینه سازی
یه برنامه معمولی مثل جیبرد هنوز با این همه سخت افزار قوی تو قسمت تاچ سخت افزاری و تو پیش بینی کلمات در بخش نرم افزار روون نیست
اندروید و ویندوز از لحاظ سنگین و حجم بودن مشابه هم هستند،