بر اساس بهروزرسانی جدید، انتقال خط تولید آیفون به ایالات متحده در هیچ سناریویی محتمل نیست.
به گزارش تکناک، سری آیفون همواره به عنوان منبع اصلی درآمد اپل شناخته شده است و با وجود ورود این شرکت به دستهبندیهای مختلف محصولات، دستگاههای موبایل آن همچنان بیشترین سهم از درآمد را به خود اختصاص دادهاند و نقش کلیدی در تثبیت جایگاه اپل در سطح بالای صنعت فناوری ایفا کردهاند.
شرکت اپل با بهرهگیری از زنجیره تأمین گسترده در کشورهایی مانند: چین، ویتنام و به تازگی هند، نه تنها موفق به تضمین عرضه سالانه چندین میلیون دستگاه شده، بلکه توانسته است از مزیت نیروی کار ارزانقیمت در این کشورها برای حداکثرسازی حاشیه سود خود استفاده کند. این عوامل باعث شدهاند که برخی تحلیلگران به صورت قاطع انتقال خط تولید آیفون به خاک ایالات متحده را حتی با وجود اعمال تعرفههای جدید از سوی دولت ترامپ، غیرممکن بدانند.
نخست آنکه، سرمایهگذاری مورد نیاز برای راهاندازی خطوط تولید در ایالات متحده بسیار کلان و خارج از صرفه اقتصادی خواهد بود. هزینه انجام کسبوکار در آمریکا نسبت به بسیاری از کشورها بالاتر است و این موضوع یکی از دلایل اصلی تصمیم اپل برای استقرار تأسیسات تولیدی خود در خارج از مرزهای این کشور است. در همین رابطه، یکی از پستهای منتشرشده در «نیوزوایر» در شبکه اجتماعی X، مدعی شده که با اعمال تعرفههای جدید، قیمت آیفون ممکن است به ۳۵۰۰ دلار افزایش یابد. این ادعا از سوی «مارک گورمن» خبرنگار بلومبرگ مورد انتقاد قرار گرفته است.

گورمن در ادامه با انتشار پستی دیگر تأکید کرده است: «در هیچ شرایطی، اپل تولید آیفون را به ایالات متحده منتقل نمیکند.» اگرچه اپل متعهد شده است که طی چهار سال آینده بالغ بر ۵۰۰ میلیارد دلار در این کشور سرمایهگذاری کند، اما هیچ اشارهای به انتقال خط تولید آیفون به داخل ایالات متحده نشده است.
وادیم یوریف، یوتیوبر معروف و گرداننده کانال «مکستک» نیز با بازنشر سخنان گورمن، عنوان کرده است که نیروی کار آمریکایی ممکن است تاب انجام کارهای تکراری و سنگین را نداشته باشد، آن هم در شرایطی که سطح دستمزد باید در حد معیشت قابل قبول باشد.
در صورتی که تولید آیفون به ایالات متحده منتقل شود، نهتنها ظرفیت تولید کاهش خواهد یافت، بلکه پرداخت دستمزدهای بالاتر به کارگران طبق قوانین این کشور، هزینههای سربار را به طور قابل توجهی افزایش میدهد و اپل را ناگزیر به افزایش قیمت آیفون خواهد کرد. البته تولید برخی محصولات دیگر به صورت داخلی امکانپذیر است، چرا که این دسته از محصولات در حجم کمتر و با نیاز نیروی انسانی پایینتر تولید میشوند.
به عنوان نمونه، گزارش شده بود که شرکت «فاکسکان» برای آمادهسازی جهت عرضه آیفون ۱۶، اقدام به استخدام ۵۰ هزار نیروی کار جدید کرده و برای جذب آنها پاداشی معادل ۱۰۵۰ دلار در نظر گرفته است. در حالی که این مبلغ در ایالات متحده، معادل ناچیزی محسوب میشود و نمیتواند مشوق مؤثری برای جذب نیروی کار بومی تلقی شود.