یک مطالعه جدید نشان داده است که اتخاذ رژیم گیاهخواری برای سلامت قلب و عروق بهتر است و می تواند سبک زندگی سالم تری را ترویج دهد.
به گزارش تکناک، یک مطالعه جدید که توسط محققان Stanford Medicine انجام شده است، فواید سریع قلبی عروقی داشتن رژیم غذایی گیاهخواری را آشکار کرده است. این تحقیق بر روی 22 جفت دوقلو یکسان متمرکز شد و بینشی منحصر به فرد از تأثیرات یک گیاهخوار سالم در مقابل یک رژیم غذایی همه چیزخوار سالم در طی یک آزمایش 8 هفته ای ارائه کرد.
در رژیم غذایی گیاهی که به عنوان گیاهخواری شناخته می شود، تمام محصولات حیوانی و فرآورده های جانبی حذف میشود. در عوض، رژیم گیاهخواری روی غذاهای گیاهی مانند میوه ها، سبزیجات، غلات، حبوبات، آجیل و دانه ها تمرکز دارد.
یک رژیم غذایی گیاهی متعادل معمولاً تمام مواد مغذی لازم از جمله پروتئین، ویتامین ها، مواد معدنی و اسیدهای چرب ضروری را فراهم می کند. از مزایای آن می توان به بهبود سلامت قلب، مدیریت وزن، کاهش خطر ابتلا به سرطان و کاهش احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 اشاره کرد.
این تحقیق یک مطالعه بر روی دوقلوها است که شامل مطالعه تفاوت ها و شباهت های بین دوقلوها برای درک تأثیر ژنتیک و محیط بر صفات، رفتارها یا بیماریهای مختلف است.
این مطالعه نه تنها روشی مبتکرانه برای اثبات اینکه رژیم گیاهخواری سالم تر از رژیم غذایی همه چیزخوار معمولی است، ارائه کرد، بلکه بین دوقلوها نیز تفاوتهای زیادی پیدا کرد.
دکتر کریستوفر گاردنر، نویسنده اصلی این مطالعه میگوید: دوقلوهای مطالعه ما بهشکل یکسان لباس میپوشیدند، یکسان صحبت میکردند و شوخیهایی مخصوص به خود را داشتند.
فهرست مطالب
بررسی اجمالی مطالعه دوقلوها
این مطالعه که در 2022 انجام شد، 44 شرکت کننده دوقلوها را ثبت نام کرد. دوقلوهای همسان به طور تصادفی برای پیروی از یک رژیم غذایی گیاهی یا همه چیز خوار تقسیم شدند که به محققان این امکان را داد تا تفاوت های ژنتیکی و سایر عوامل خارجی را کنترل کنند.
هر دو رژیم غذایی بر انتخاب های سالم از جمله سبزیجات، حبوبات، میوه ها، غلات کامل، آجیل و دانه ها تاکید داشتند.
شرکتکنندگان در چهار هفته اول، وعدههای غذایی مخصوص رژیم غذایی را از طریق یک سرویس تحویل دریافت کردند و پس از آن برای چهار هفته باقیمانده، خودشان غذای خود را آماده کردند. پیامد اولیه اندازه گیری شده، تفاوت در غلظت کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL-C) از ابتدا تا پایان 8 هفته بود.
LDL-C شکلی از کلسترول در خون است که اغلب کلسترول بد نامیده می شود. افزایش میزان LDL-C می تواند منجر به ایجاد پلاک شریانی شود و خطر ابتلا به بیماری قلبی و سکته را افزایش دهد. نظارت و حفظ میزان LDL-C سالم از طریق تغییر سبک زندگی و در صورت لزوم مصرف داروها، امری ضروری برای سلامت قلب و عروق است.
نتایج مطالعه بر سلامت قلب و عروق
این مطالعه نتایج قانعکنندهای به نفع رژیم غذایی گیاهی به همراه داشت که نشاندهنده کاهش قابلتوجه در غلظت LDL-C، میزان انسولین ناشتا و وزن بدن در مقایسه با گروه همهچیزخوار بود.
یافتهها با مجموعهای از شواهد که از مزایای رژیمهای غذایی مبتنی بر گیاه حمایت میکنند، همسو هستند.
علیرغم محدودیتهای تایید شده مانند مدت زمان کوتاه مطالعه و کم بودن تعداد شرکت کنندگان، این مطالعه هم نتایج تحقیقات قبلی را منعکس میکند که نشان میدهد رژیمهای غذایی مبتنی بر گیاه به بهبود مدیریت چربی، بهبود متابولیسم گلوکز و بهزیستی کلی متابولیک قلبی کمک میکنند.
فراتر از فواید قلبی عروقی، شرکت کنندگان در رژیم گیاهخواری کاهش قابل توجه 20 درصدی انسولین ناشتا و کاهش وزن متوسط به میزان 1.9 کیلوگرم داشتند.
دکتر گاردر بر عملی بودن اتخاذ یک رژیم غذایی گیاهخواری برای بهبود درازمدت سلامت تاکید کرد. او تاکید کرد که حتی تغییر جزئی به سمت رژیمهای غذایی مبتنی بر گیاه میتواند مزایای قابلتوجهی داشته باشد.
بر اساس این نتایج و تفکر در مورد طول عمر، برای بسیاری از ما انتخاب یک رژیم غذایی گیاهی تر، بهتر است. رژیم گیاهخواری می تواند مزایای زیادی مانند افزایش باکتری های مفید روده و کاهش از دست دادن تلومر که روند پیری را در بدن کند می کند، به همراه داشته باشد.
یافته های این مطالعه در مجله JAMA Network Open منتشر شده است.