چین و پاکستان در اقدامی کمسابقه توافقنامهای امضا کردند که بر اساس آن، یک فضانورد پاکستانی برای نخستینبار از سوی دولت چین آموزش خواهد دید و به ایستگاه فضایی تیانگونگ اعزام خواهد شد.
به گزارش تکناک، ورود این فضانورد پاکستانی به ایستگاه فضایی تیانگونگ، آغازگر فصل تازهای از همکاریهای بینالمللی در برنامه فضایی چین به حساب میآید.

بر اساس اطلاعات منتشرشده از سوی دفتر مهندسی فضانوردی سرنشیندار چین (CMSE)، این توافقنامه با عنوان «توافقنامه همکاری در زمینه انتخاب، آموزش فضانوردان پاکستانی و مشارکت در مأموریت پرواز ایستگاه فضایی چین» در تاریخ ۲۸ فوریه میان مقامهای دو کشور به امضا رسید. این رویداد در دفتر نخستوزیر پاکستان در شهر اسلامآباد برگزار شد و امضای آن توسط لین شیچیانگ، معاون مدیر CMSE و محمد یوسف خان، رئیس سازمان SUPARCO صورت گرفت.
طبق برنامهریزی انجامشده، روند انتخاب فضانوردان پاکستانی حدود یک سال زمان خواهد برد، سپس این فضانوردان برای طی مراحل آموزشی به چین سفر خواهند کرد. مأموریتهای فضایی نیز به صورت مشترک و با حضور فضانوردان پاکستانی و چینی در ایستگاه فضایی تیانگونگ انجام خواهد شد. این مأموریتها در قالب پروازهای کوتاهمدت در سالهای آینده برنامهریزی شدهاند.
ایستگاه فضایی تیانگونگ که از سال ۲۰۲۲ در مدار پایین زمین قرار دارد، از سه ماژول تشکیل شده است و در ارتفاعی بین ۳۴۰ تا ۴۵۰ کیلومتری از سطح زمین گردش میکند. نخستین مأموریت سرنشیندار به این ایستگاه، در قالب مأموریت شنژو ۱۲ بود و زمانی انجام شد که تنها ماژول اصلی در مدار قرار داشت. در آخرین مأموریت اعلامشده، دو فضانورد چینی با نامهای کای شوجه و سونگ لینگدونگ، به عنوان اعضای مأموریت شنژو ۱۹، موفق به انجام یک پیادهروی فضایی ۹ ساعته شدند، که به عنوان طولانیترین فعالیت خارج از ایستگاه فضایی چین تاکنون ثبت شده است.