پیشبینی میشود چین در گسترش تولید نیمهرساناها رهبری جهان را برعهده بگیرد و در سال ۲۰۲۴، تمام ۱۸ کارخانه جدید سازنده چیپ این کشور فرایند تولید را شروع کنند.
گزارش SEMI World Fab Forecast پیشبینی میکند که ظرفیت تولید در سال ۲۰۲۴ با افزایش ۶.۴ درصدی، به بیش از ۳۰ میلیون وافر در ماه (WPM) خواهد رسید.
به گزارش تکناک، باتوجهبه کمک مالی جدی دولت، پیشبینی میشود چین در گسترش تولید نیمهرساناها رهبری جهان را برعهده بگیرد و در سال ۲۰۲۴، تمام ۱۸ کارخانه جدید تولید چیپ این کشور ساخت پردازنده را شروع کنند.
تامزهاردور گزارش میدهد که افزایش نسبتاً درخورتوجه 6.4 درصدی در ظرفیت پردازش وافر بهدنبال افزایش 5.5 درصدی به 29.6 میلیون WSPM در سال 2023 رخ داده است. این گسترش عمدتاً بهدلیل توسعه فناوری لجستیک پیشرو بهدست اینتل و TSMC و Samsung Foundry است که درعینحال تقاضا برای پردازندههای هوش مصنوعی (AI) و محاسبات با عملکرد بالا (HPC) بهسرعت ادامه مییابد.
سازمان SEMI پیشبینی میکند که تا سال ۲۰۲۴، حداکثر ۸۲ کارخانه تولید چیپ جدید بهصورت آنلاین فعال شوند. این شامل ۱۱ پروژه در سال ۲۰۲۳ و ۴۲ پروژه در سال ۲۰۲۴ است. تأسیسات جدید مذکور از اندازههای مختلف وافر از ۱۰۰ تا ۳۰۰ میلیمتر و از دهها فناوری فرایندی بالغ و پیشرفته استفاده خواهند کرد که نشاندهنده گسترش متنوع در صنعت نیمهرساناها است.
چین آماده رهبری این توسعه است که با تأمین مالی دولتی و انگیزههای مختلف برای تولیدکنندگان چیپ تقویت میشود. در سال ۲۰۲۳، پیشبینی میشد که تولیدکنندگان چینی چیپ ظرفیت خود را با 12 درصد رشد سالانه، به 7.6 میلیون WSPM افزایش دهند. این رشد در سال ۲۰۲۴ پیشبینی میشود که به 13 درصد افزایش یابد و به ظرفیت 8.6 میلیون WSPM برسد. انتظار میرود تمام ۱۸ کارخانه جدید تولید چیپ در سال ۲۰۲۴ در چین به بهرهبرداری برسند.
مناطق دیگر نیز در افزایش ظرفیت تولید چیپ جهانی سهم دارند. درحالحاضر، تایوان دومین منطقه با بیشترین ظرفیت نیمههادی است. پیشبینی میشد که ظرفیت تایوان در سال 2023، به 5.4 میلیون واحد ساخت چیپ در هر ماه (WSPM) افزایش یابد و در سال 2024 نیز، پیشبینی میشود که این ظرفیت به 5.7 میلیون WSPM برسد.
کرهجنوبی و ژاپن نیز بعد از تایوان قرار دارند و انتظار میرود که ظرفیت تولید چیپ در کرهجنوبی در سال 2024 به 5.1 میلیون WSPM برسد. آمریکا، اروپا، خاورمیانه و جنوبشرق آسیا نیز برای رشد آماده شدهاند و همه مناطق در سال 2024 چندین کارخانه جدید راهاندازی میکنند.
در بخشهای خاصی از صنعت نیمههادی، پیشبینی میشود که تأمینکنندگان تولید بهعنوان بزرگترین خریداران تجهیزات، ظرفیت خود را تا سال 2024 به 10.2 میلیون واحد ساخت چیپ در هر ماه (WSPM) افزایش دهند و به رکوردی جدید برسند.
با وجود کاهش سرعت در سال 2023، قطعات حافظه ازجمله DRAM و 3D NAND پیشبینی میشود که ظرفیت خود را بهتدریج افزایش دهند. همچنین، بخشهای گسسته و آنالوگ بهدلیل الکتریفیکاسیون خودروها انتظار میرود رشد چشمگیری تجربه کنند. این امر نشان میدهد که صنعت نیمههادی جهانی توسعه خود را با تنوع و پویایی ویژه بهرخ میکشد.
دیدگاه شما کاربران تکناک درباره این موضوع چیست؟ آیا فکر میکنید که چنین ادعایی رنگ واقعیت به خود خواهد گرفت؟