چین ابرکامپیوتر پیشرفته Tianhe Xingyi را رونمایی کرد. این محصول از معماری برجستهای استفاده میکند که در داخل کشور چین طراحی شده است.
بهگزارش تکناک، چین با افتخار تازهترین دستاورد خود درزمینه ابرکامپیوترها، یعنی ابرکامپیوتر Tianhe Xingyi را بهنمایش گذاشت. برخلاف نسل قبلی، Tianhe Xingyi از معماری برجستهای بهره میبرد که در چین طراحی شده است.
درحالیکه جزئیات دقیق قدرت محاسباتی هنوز در هالهای از ابهام باقی مانده است، لو یوتونگ، مدیر مرکز اَبَررایانه ملی چین، اعلام کرد که Tianhe Xingyi در زمینههای مختلف ازجمله قدرت محاسباتی واحد پردازش مرکزی، کارایی شبکه، ظرفیت ذخیرهسازی و عملکرد برنامه، از Tianhe-2 مشهور فراتر میرود.
گیزموچاینا مینویسد Tianhe-2 که بهواسطه دانشگاه ملی فناوری دفاعی توسعه یافته است، بهمدت سه سال متوالی از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ عنوان سریعترین اَبَررایانه دنیا را یدک میکشید. بااینحال، در سال ۲۰۱۶ دولت آمریکا دانشگاه یادشده را در فهرست سیاه قرار داد و دسترسی به پردازندههای حیاتی اینتل برای قابلیتهای اَبَررایانهای را محدود کرد که به پایان حاکمیت این اَبَررایانه منجر شد.
معرفی Tianhe Xingyi نیز اتفاقی مجزا در چشمانداز اَبَررایانههای چین نیست. Sunway TaihuLight، یکی دیگر از محصولات برجسته مرکز اَبَررایانه ملی در Wuxi، در رتبه هفتم رتبهبندی جهانی ژوئن ۲۰۲۳ قرار گرفته است؛ درحالیکه Tianhe-2 در رتبه دهم جای دارد.
فقدان جزئیات دقیق درباره قدرت محاسباتی Tianhe Xingyi باعث شده است تا جامعه محاسباتی با شوق منتظر افشای اطلاعات بیشتر باشد. لو یوتونگ، بر نقش حیاتی آن در برآوردهکردن نیازهای محاسباتی در حوزههای مختلف تأکید کرده است. این شامل محاسبات با عملکرد بالا و آموزش مدلهای بزرگ هوش مصنوعی و تحلیل دادههای بزرگ است. طراحی هدفمند Tianhe Xingyi تعهد آن را دربرابر چالشهای در حال تحول محاسباتی، بهویژه در زمینههای هوش مصنوعی و کاربردهای دادههای بزرگ نشان میدهد.
چین درزمینه اَبَررایانهها تسلط دارد و مراکز آن بهطور کلی عملکرد ۵۰۰ اَبَررایانه برتر جهان را دراختیار دارند. در نوامبر۲۰۱۹، چین با داشتن ۲۲۸ اَبَررایانه از ۵۰۰ اَبَررایانه برتر، ایالات متحده را پشت سر گذاشت.
داستان اَبَررایانهای کشور چین در دهه ۱۹۸۰ آغاز شد و بهسرعت پیشرفت کرد تا در نوامبر ۲۰۱۰ با Tianhe-1A رتبه برتر را کسب کرد. اینکه Sunway TaihuLight و Tianhe-2A چین بهترتیب در رتبه ۷ و ۱۰ جهان قرار دارند، اتفاق بسیار مهمی است. بهمنظور غلبه بر تحریمهای فناوری بالقوه، چین پردازندههای خود را مانند Loongson توسعه داده است که نشاندهنده تلاش این کشور برای خودکفایی است. بااینحال، تنشهای ژئوپلیتیکی باعث شده است که برخی از شرکتهای ابررایانهای چینی با محدودیتهایی در صحنه جهانی مواجه شوند.