تحقیقات جدید نشان میدهد که دود سیگار با اختلال در تعادل طبیعی میکروبیوم گلو، عفونتهای آنفولانزای نوع A را تشدید میکند و این نشاندهنده ارتباط قابل توجه بین سیگار کشیدن و شدت بیماریهای تنفسی است.
به گزارش تکناک، قرار گرفتن در معرض دود سیگار با بسیاری از بیماریهای تنفسی مختلف مرتبط است. همچنین یک مطالعه دیگر نشان میدهد که دود سیگار میکروبیوم روده و حلق را تغییر میدهد.
این مطالعه جدید نشان داد که تغییرات ایجاد شده در میکروبیوم گلو توسط دود سیگار باعث افزایش شدت بیماری در موشهای آلوده به ویروس آنفولانزای نوع A شد.
فهرست مطالب
تأثیر دود سیگار بر شدت آنفولانزا
این تحقیقات که 20 نوامبر در مجله mSystems منتشر شده است، نشان میدهد که سیگار کشیدن میتواند تعادل میکروبیوم گلو را مختل و شدت عفونتهای ویروس آنفولانزای نوع A را بدتر کند.
مدتها قبل ثابت شده که دود سیگار مضر است و باعث بروز بیماریهای مختلف تنفسی، از جمله بیماریهای مزمن ریوی و افزایش خطر عوارض مرتبط با آنفولانزا، میشود.
به تازگی، دانشمندان کشف کردهاند که سیگار کشیدن ترکیب میکروبیوم اوروفارنژیال را تغییر میدهد، که جامعهای از میکروارگانیسمها در سقف نرم کام، گلو، لوزهها و پشت زبان است.
با وجود این، تاکنون مشخص نشده است که این تغییر در میکروبیوم به چه میزان بر شدت بیماری تأثیر میگذارد.
اختلال میکروبیوم ناشی از سیگار کشیدن
در یک تحقیق جدید، دانشمندان نشان دادند که قرار گرفتن طولانیمدت در معرض سیگار، میتواند میکروبهای روده و گلو را در موشها تغییر دهد.
برای بررسی این موضوع، محققان ابتدا موشها را در معرض دود سیگار قرار دادند و سپس آنها را با موشهای سالم در یک مکان مشترک نگه داشتند.
بعد از آن، موشها را با موشهای بدون میکروبیوم همخانه کردند تا میکروبیومهای موشهای در معرض سیگار کشیدن به موشهای بدون میکروبیوم منتقل شود.
سپس این موشها را با ویروس آنفولانزای نوع A آلوده کردند و روند بیماری آنها را مورد بررسی قرار دادند.
محققان متوجه شدند که موشهای بدون میکروبیوم که باکتریهای موشهای در معرض دود سیگار را دریافت کردند، دوره بیماری شدیدتری داشتند، که با کاهش وزن بیشتر مشخص شد.
همچنین عفونت ویروسی به ویژه در روزهای ۴ و ۸ پس از عفونت، تغییرات زیادی در ترکیب میکروبیوم گلو ایجاد کرد.
طراحی مطالعه به محققان این امکان را داد که اثرات اختلال در میکروبیوم را از تأثیرات تغییرات سیستم ایمنی ناشی از دود سیگار تفکیک کنند.
یافتههای تحقیقاتی و پیامدها
دکتر مارکوس هیلتای، نویسنده اصلی این مطالعه گفت: «فقط خود سیگار کشیدن نیست که بر بیماریهای تنفسی تاثیر میگذارد، بلکه میکروبیوم افراد سیگاری نیز ممکن است بر بیماریها و عفونتها تاثیر بگذارد.»
وی توضیح داد: «در تحقیق ما، این تأثیر بیشتر بر عفونتهای ویروسی متمرکز است. اختلال میکروبیوم ناشی از سیگار کشیدن به احتمال زیاد عامل مهمی است که باید در هنگام بررسی عفونتهای ویروسی در نظر گرفته شود.»