برنامه CPU-Z دیگر برای بنچمارک پردازنده‌ها مناسب نیست

برنامه CPU-Z برنامه ای برای استخراج مشخصات سخت‌افزاری کامپیوتر ها است و جزئیات عمیقی در مورد پردازنده‌ ارائه می‌دهد و همچنین دارای یک ابزار بنچمارک داخلی پردازنده‌ است.

به گزارش تک‌ناک، اگرچه برنامه CPU-Z به اندازه برنامه Cinebench محبوب نیست، اما نتایج آن در برخی بررسی‌ها و حتی اسلایدهای تبلیغاتی ای‌ام‌دی ظاهر شده است. با این حال، سایت تحلیل فنی Chips and Cheese متوجه شده است که بنچمارک CPU-Z (hardware information software) آنچنان که باید برای ارزیابی بهترین پردازنده‌ها مناسب نیست.

tomshardware می‌نویسد که بنچمارک‌های پردازنده‌ به دلیل وجود بسیاری از عوامل مهم در سطح میکروسکوپی قادرند چیزهای مختلف زیادی را آزمایش کنند و به همین دلیل نتایج مختلفی را ارائه می‌دهند. اما آنچه که یک بنچمارک آزمایش نمی‌کند نیز ممکن است ضروری باشد و طبق گفته Chips and Cheese، این مشکل اساسی بنچمارک CPU-Z است، زیرا این برنامه به طور کافی نمی‌تواند حافظه نهان (cache) یا پیش‌بینی شاخه (branch prediction) را مورد آزمایش قرار دهد.

حافظه نهان (Cache) حافظه با مقدار کمی است که در پردازنده‌ها یکپارچه شده است تا زمان صرف شده برای ارتباط با حافظه RAM که با سرعت کمتری عمل می‌کند، کاهش یابد. بنچمارک CPU-Z کمتر از 32 کیلوبایت است که در حافظه نهان L1 (سطح اول) حتی برای پردازنده‌های قدیمی جا می‌گیرد. اگرچه به لحاظ فنی بسیار کارآمد است، اما این باعث می‌شود که بنچمارک قادر نباشد حافظه نهان پردازنده را تحمل کند، بنابراین پردازنده‌هایی که حافظه نهان بهتری دارند امتیاز بهتری کسب نمی کنند.

پیش‌بینی شاخه (Branch prediction) فرآیندی است که یک تراشه سعی می‌کند وظایف آینده را حدس بزند. پیش‌بینی‌های صحیح به معنای اجرای سریعتر است، در حالی که پیش‌بینی‌های نادرست زمان را از دست می‌دهند. Chips and Cheese در CPU-Z متوجه شدند که حتی پردازنده معروف FX-8150 Bulldozer در پیش‌بینی شاخه دارای نرخ موفقیت 95 درصد بود. این عدد برای یک پردازنده که در زمان عرضه خود در سال 2011 نقدهای منفی زیادی دریافت کرد، بسیار بالاست.

فقط Chips and Cheese نیست که فکر می‌کند عملکرد حافظه نهان در اندازی گیری عملکرد پردازنده مهم است. جیم کلر، مهندس افسانه‌ای در سال 2021 ادعا کرد که امروزه برخی از محدودیت‌های مهم در عملکرد “پیش‌بینی پذیری شاخه و مکانیابی داده‌ها” است. با افزایش حجم حافظه نهان در پردازنده‌های جدید ای‌ام‌دی و اینتل که داده‌ها را تا حد امکان در دسترس پردازنده قرار دهند، احتمالاً حق با کلر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.