۴ باور غلط در مورد رژیم فستینگ رد شد

۴ باور غلط در مورد رژیم فستینگ رد شد
باورهای غلط بسیاری در مورد رژیم فستینگ وجود دارد که صحت آنها توسط محققان رد می‌شود.

در مقاله‌ای جدید، محققان دانشگاه ایلینوی شیکاگو چهار باور غلط رایج در مورد ایمنی رژیم فستینگ را رد کرده‌اند.

به گزارش تک‌ناک، محققان باورهای غلط درمورد رژیم فستینگ یا همان روزه‌داری متناوب را رد می‌کنند و ایمنی و اثربخشی آن را در عدم تغییر رژیم‌های غذایی، ایجاد اختلالات خوردن، از دست دادن تودۀ عضلانی یا تأثیر بر هورمون‌های جنسی با استفاده از مطالعات بالینی دقیق تأیید می‌کنند.

امروزه رژیم فستینگ یا روزه‌داری متناوب، به روشی محبوب برای کاهش وزن بدون شمارش کالری تبدیل شده است. مجموعۀ وسیعی از تحقیقات نشان داده که این رژیم کاملاً بی‌خطر است. با وجود این، باورهای غلط متعددی دربارۀ رژیم فستینگ در میان پزشکان، روزنامه‌نگاران و عموم مردم، مورد توجه قرار دارد. مانند اینکه ممکن است فستینگ باعث اتخاذ یک رژیم غذایی نامناسب، از دست دادن تودۀ عضلانی بدون از بین رفتن چربی، اختلالات خوردن یا کاهش هورمون‌های جنسی شود.

در یک تفسیر جدید در مجلۀ Nature Reviews Endocrinology، محققان تمام این موارد را رد کردند. آنها نتیجه‌گیری خود را بر اساس مطالعات بالینی ثابت می‌کنند.

کریستا وارادی، نویسندۀ اصلی این مقاله گفت:

«من 20 سال است که در حال مطالعۀ رژیم فستینگ هستم و به طور دائم مردم از من می‌پرسند که آیا این رژیم‌ غذایی بی‌خطر است یا خیر. اطلاعات نادرست زیادی در مورد این رژیم وجود دارد. این اطلاعات پایۀ علمی ندارند و فقط بر اساس نظر شخصی هستند.»

انواع رژیم فستینگ و ایمنی آنها

دو نوع اصلی رژیم فستینگ وجود دارد. یکی از آنها غذا خوردن به صورت متناوب است، به این شکل که افراد برخی از روزهای هفته کالری بسیار کمی مصرف می‌کنند و باقی روزهای هفته را آزادانه غذا می‌خورند. دومین نوع رژیم فستینگ، رژیم با محدودیت زمانی غذا خوردن است، که در آن افراد در یک بازۀ زمانی 4 تا 10 ساعته در تمام روزهای هفته، آنچه را که می‌خواهند، می‌خورند و در یک بازۀ زمانی 14 تا 19 ساعته غذا مصرف نمی‌کنند و به اصطلاح فست هستند و در زمان فست نوشیدن آب، چای، قهوه و انواع دمنوش‌ها برای آنها مجاز می‌باشد.

محققان به این نتیجه رسیدند که هر دو نوع رژیم فستینگ با وجود شایعات رایج، کاملا بی‌خطر هستند.

در نتیجه‌گیری محققان آمده است که رژیم فستینگ باعث رژیم غذایی نامناسب نمی‌شود. محققان به مطالعاتی اشاره می‌کنند که نشان می‌دهد مصرف قند، چربی اشباع، کلسترول، فیبر، سدیم و کافئین در طول فستینگ نسبت به قبل از این رژیم تغییری نمی‌کند. همچنین درصد انرژی مصرف شده در کربوهیدرات‌ها، پروتئین‌ها و چربی‌ها نیز دستخوش تغییر نمی‌شود.

همچنین رژیم فستینگ باعث اختلال در خوردن نمی‌شود. هیچ یک از مطالعات نشان نمی‌دهد که رژیم فسیتگ باعث شده شرکت‌کنندگان دچار اختلال خوردن شوند. با وجود این، تمام مطالعات شرکت‌کنندگانی را که سابقۀ اختلال خوردن داشتند را بررسی کردند و محققان می‌گویند افرادی که سابقۀ این نوع اختلال را دارند، نباید رژیم فستینگ را امتحان کنند. آنها از پزشکان اطفال نیز می‌خواهند که در صورت تجویز رژیم فستینگ به نوجوانان چاق احتیاط کنند، چرا که این گروه در معرض خطر بالای ابتلا به اختلالات خوردن قرار دارند.

محققان بر اساس مطالعات خود تأکید دارند که رژیم فستینگ باعث از دست دادن بیش از حد تودۀ عضلانی بدون از بین رفتن چربی نمی‌شود. مطالعات نشان می‌دهد که افراد چه با فستینگ چه با رژیم‌های غذایی دیگر زمانی که وزن خود را کاهش می‌دهند، به همان مقدار تودۀ عضلانی بدون چربی را نیز از دست خواهند داد. در هر دو مورد، تمرینات مقاومتی و افزایش مصرف پروتئین می‌تواند با از دست دادن عضلات بدون چربی مقابله کند.

همچنین رژیم فستینگ بر هورمون‌های جنسی تأثیر نمی‌گذارد و به گفتۀ محققان، علی‌رغم نگرانی‌ها در مورد باروری و میل جنسی، نه استروژن، نه تستوسترون و نه سایر هورمون‌های مرتبط، تحت تأثیر رژیم فستینگ قرار نمی‌گیرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

technoc-instagram