پژوهشگران دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا به رهبری «هوآنیو (لری) چنگ»، استادیار این دانشگاه، برچسب هوشمند صورت مشابه «انگشتر تغییر رنگ» معرفی کردهاند که احساسات واقعی فرد را شناسایی و منتقل میکند.
به گزارش تکناک، این برچسب هوشمند صورت انعطافپذیر و کشسان، مجموعهای از حسگرها را در خود جای داده است، که مواردی مانند: کشش مکانیکی دومحوره پوست، دمای بدن، رطوبت ناشی از تعریق و میزان اکسیژن خون را اندازهگیری میکنند. این حسگرها به صورت لایهلایه، شبیه پنکیک، روی هم چیده شدهاند و هر لایه توسط صفحات نازکی از مواد متفاوت از یکدیگر جدا میشوند تا اختلالی در سیگنالها ایجاد نشود.
علاوه بر حسگرها، قطعات دیگری نظیر برد مدار چاپی، کویل شارژ بیسیم، باتری ۵ ولتی و تراشه Bluetooth نیز در برچسب هوشمند صورت گنجانده شدهاند. همه اجزا در پوششی ضدآب از جنس سیلیکون محصور شدهاند و در مجموع طول این دستگاه به حدود ۶ سانتیمتر میرسد.

زمانی که این برچسب هوشمند به طور موقت روی صورت فرد چسبانده میشود، حسگر کشش آن، حرکات پوست را در دو محور ردیابی و اطلاعات را به صورت بیسیم به اپلیکیشنی روی گوشی یا تبلت متصل به فضای ابری ارسال میکند.
الگوریتمهای مبتنی بر هوش مصنوعی در این نرمافزار، از دادههای حرکتی برای تشخیص حالت چهره فرد استفاده میکنند، که بیتردید با احساسات او مرتبط است. این فناوری در آزمایشهای آزمایشگاهی موفق شده است که با دقتی بیش از ۹۶ درصد، شش حالت رایج چهره یعنی شادی، شگفتی، ترس، اندوه، عصبانیت و تنفر را شناسایی کند.

با وجود این، از آنجا که حالات چهره ممکن است – حتی ناخودآگاه – ساختگی باشند، سیستم با اتکا به سنجش همزمان دما، رطوبت و سطح اکسیژن خون، تلاش میکند که به احساسات واقعی پی ببرد. بر پایه این دادههای ترکیبی، برچسب هوشمند صورت توانسته است با دقتی نزدیک به ۸۹ درصد، احساسات واقعی افراد را در واکنش به کلیپهای ویدیویی مختلف شناسایی کند.
انتظار میرود که این رقم با توسعه بیشتر فناوری بهبود یابد. نکته مهم اینکه پردازش دادهها در فضای ابری انجام میشود، از این رو امکان پایش وضعیت روانی بیماران از راه دور برای پزشکان فراهم میشود.
چنگ در این باره گفت: «این فناوری، روشی نوین و پیشرفته برای درک احساسات ما است؛ که با بررسی همزمان چندین سیگنال بدنی صورت میگیرد. مردم اغلب احساسات واقعی خود را بروز نمیدهند و به همین دلیل ما تحلیل چهره را با دیگر شاخصهای فیزیولوژیک ترکیب کردهایم. این رویکرد میتواند باعث بهبود پایش سلامت روان و حمایتهای لازم شود.»
نتایج این پژوهش در مقالهای در نشریه Nano Letters منتشر شده است.