اتحادیه اروپا مقررات تازهای را برای قانونمندسازی حوزه رمزارزها وضع کرده که از آن با عنوان (MiCA) یا «مقررات آتی داراییهای رمزارزی اروپا» یاد میشود. این مقررات قرار است از ۳۰ام ماه دسامبر به مرحله اجرا درآید.
بهگزارش تکناک، فعالان حوزه رمزارزها مدعیاند که مقررات میکا دست ناشران استیبل کوینها و دیگر استارتاپهای حوزه وب ۳ را برای نوآوری میبندد.
بهنقل از کریپتودنس، مقررات میکا ناشران استیبل کوینها را ملزم میکند تا ۶۰ درصد از ذخایر راهبردی خود را به حساب یکی از بانکهای مستقر در اتحادیه اروپا واریز کنند.
پائولو آردوینو، مدیرعامل بنیاد تتر بر این باور است که قانون میکا حیات ناشران استیبل کوین را به خطر میاندازد. این فعال حوزه رمزارز میگوید که بانکها ۹۰ درصد از سپردههای خود را به اعطای وام و تسهیلات اعتباری اختصاص میدهند. بنابراین اگر قرار باشد ذخایر راهبردی ناشران استیبل کوینها نزد بانکها سپردهگذاری شود، آنگاه این منابع در قالب وام به مشتریان بانکها اعطا میشود.
هر وامی هم با ریسک نکول یا عدم بازپرداخت مشتری مواجه است. ازاینرو، قانون میکا بهسادگی ذخایر راهبردی شرکتهای رمزارزی را در معرض نابودی قرار میدهد. برای مثال، اگر یک ناشر استیبل کوین ۱۰ میلیارد دلار ذخایر راهبردی داشته باشد، طبق قانون میکا ملزم است ۶ میلیارد دلار آن را در یکی از بانکهای حوزه یورو سپردهگذاری کند. بانکها هم ۹۰ درصد از این سپردهها را صرف وامدهی میکنند. بنابراین از ذخایر راهبردی تنها ۶۰۰ میلیون دلار باقی میماند و این یعنی تیر خلاص به پیکر ناشران استیبل کوینها.
قانون میکا بهدنبال این است که بخش اعظمی از ذخایر راهبردی ناشران استیبل کوینها به حسابهای بانکی سرازیر شود. بنابراین اگر بانکی دچار ورشکستگی شود، دخایر راهبردی شرکتهای رمزارزی هم از بین میرود.
مدیرعامل تتر میگوید که اوراق بهاداری از قبیل اوراق خزانهداری ایالات متحده، امنترین گزینه برای نگهداری ذخایر راهبردی ناشران استیبل کوینها هستند.