گوگل تیمی را برای توسعه مدلهای هوش مصنوعی «مدلسازی جهان» با هدف کاربرد در بازیسازی و آموزش رباتها تشکیل داده است.
به گزارش تکناک، شرکت دیپمایند گوگل تیمی جدید از پژوهشگران هوش مصنوعی را برای توسعه مدلهای پیشرفته با عنوان «مدلسازی جهان» راهاندازی کرده است. این مدلها توانایی شبیهسازی محیطهای فیزیکی را خواهند داشت و گامی مهم در راستای توسعه سیستمهای هوش مصنوعی عمومی (AGI) به شمار میروند.
رهبری پروژه توسعه مدلسازی جهان برعهده تیم بروکس قرار دارد که پیشتر یکی از سرپرستان پروژه سورا (Sora) در OpenAI بود و در ماه اکتبر به دیپمایند پیوست. هدف این پروژه، ایجاد مدلهایی است که بتوانند سناریوهای واقعی را بازآفرینی کنند و در زمینههای متنوعی مانند بازیهای ویدئویی و فیلمها و آموزش رباتها به کار گرفته شوند.
فهرست مطالب
کاربرد مدلهای جهان
مدلهای جهان، بهعنوان یکی از دستاوردهای جدید حوزه هوش مصنوعی، کاربردهای گستردهای دارند. این مدلها میتوانند محیطهای تعاملی و بلادرنگی را برای بازیها و فیلمها ایجاد کنند یا شبیهسازیهای واقعگرایانهای برای آموزش رباتها و دیگر سیستمهای هوش مصنوعی ارائه دهند. علاوهبر این، گوگل از این فناوری برای تسریع دستیابی به AGI استفاده خواهد کرد.
در توضیح این پروژه، تیم بروکس با انتشار پستی در شبکه اجتماعی X نوشت: «دیپمایند برنامههای جاهطلبانهای برای ساخت مدلهای مولد عظیم دارد که جهان را شبیهسازی میکنند.» او افزود که موقعیتهای شغلی جدیدی برای مهندسان پژوهشی و دانشمندانی ایجاد شده است که در توسعه مدلسازی جهان مشارکت کنند. این متخصصان وظیفه خواهند داشت به حل مشکلات مربوط به آموزش در مقیاس وسیع و گردآوری دادههای آموزشی و ادغام این مدلها با مدلهای چندوجهی زبان بپردازند.
چشمانداز توسعه هوش مصنوعی عمومی
در کنار توسعه مدلسازی جهان، گوگل معتقد است که گسترش پیشآموزش روی دادههای ویدئویی و چندوجهی یکی از مسیرهای مهم برای دستیابی به AGI است. در این زمینه، مدلهای جهان میتوانند در حوزههایی مانند استدلال بصری و برنامهریزی برای عوامل تجسمیافته و سرگرمیهای تعاملی بلادرنگ تأثیرگذار باشند.
ورج مینویسد که این اقدام گوگل درحالی صورت میگیرد که رقابت برای دستیابی به AGI میان غولهای فناوری شدت گرفته است. اخیراً، سم آلتمن، مدیرعامل OpenAI، ادعا کرده که این شرکت به راهحلی برای تحقق AGI دست یافته است و عوامل هوش مصنوعی خودمختار ممکن است امسال بهصورت معناداری وارد نیروی کار شوند.
رقبای قدرتمند در میدان رقابت
گوگل در این مسیر با رقبای سرسختی مواجه است. ازجمله این رقبا میتوان به شرکت انویدیا و پلتفرم Cosmos آن اشاره کرد که بر پیشرفت هوش مصنوعی فیزیکی و خودروهای خودران و رباتها تمرکز دارد. همچنین، استارتاپ World Labs که فیفی لی، ملقب به «مادرخوانده هوش مصنوعی»، تأسیس کرده، از دیگر رقبا در این حوزه است.
همکاری با پروژههای موجود گوگل
تیم جدید دیپمایند گوگل در کنار پروژههای فعلی هوش مصنوعی گوگل ازجمله مدلهای هوش مصنوعی جمنای و مولد ویدئویی Veo و و Genie همکاری خواهد کرد که پیشتر برای شبیهسازی محیطهای سهبعدی بلادرنگ توسعه یافته بود. این اقدام گوگل، نشاندهنده تعهد این شرکت به پیشبرد مرزهای هوش مصنوعی و تقویت جایگاه خود در رقابت جهانی AGI است.
دیدگاهها 1