مدیرعامل سابق گوگل معتقد است دورکاری کارکنان گوگل، علت اصلی عقب ماندگی این شرکت درحوزه هوش مصنوعی از سایر رقبای خود است.
به گزارش سرویس فناوری تک ناک؛ پس از شیوع کووید، بسیاری از شرکتها به دورکاری روی آورده و به کارمندان خود اجازه دادند تا از خانه فعالیت داشته باشند .
پس از پایان قرنطینه کووید و بازگشت همه به محل کار، برخی همچنان این روند را ادامه دادند. در مورد گوگل، مدیرعامل سابق این شرکت، اریک اشمیت، معتقد است که این دقیقاً همان دلیلی است که باعث شده این غول فناوری در حوزه هوش مصنوعی در رقابت با رقبایی مانند OpenAI و Anthropic شکست بخورد.
وی که چندماه قبل در جلسه ای آنلاین از طریق شبکه یوتیوب دانشگاه استنفورد با دانشجویان این دانشگاه گفتگویی داشت درپاسخ به این سوال که چرا گوگل در رقابت هوش مصنوعی دچار عقب ماندگی شده افزود: “گوگل تصمیم گرفت که تعادل کار و زندگی، زودتر به خانه رفتن و کار در خانه، مهمتر از پیروزی است. درحالی که دلیل موفقیت استارتاپها سخت کوش بودن کارکنان آنها است”
گزارش سالانه تنوع گوگل در سال 2022 (هشدار PDF) یک مدل کاری ترکیبی جدید را نشان داد که به کارمندان اجازه میدهد سه روز در دفتر و دو روز در مکان دلخواه خود کار کنند. با این حال، گوگل سال گذشته اعلام کرد که حضور کارمندان در دفتر را نظارت میکند و آن را معیاری برای شایستگی در ارزیابی عملکرد میداند.
اریک اشمیت تنها شخصیت تأثیرگذاری نیست که دور کاری را نقد کرده است. جیمی دیمون، مدیرعامل جیپی مورگان، در مصاحبهای با اکونومیست در سال 2023، بیان کرد که این مدل کاری برای ” جوانترها در دوره کارآموزیشان” یا تیمهای مدیریتی مناسب نیست. ایلان ماسک هم در نظری مشابه در مصاحبهای با سیانبیسی در سال گذشته، عنوان کرده بود: تا زمانی که از دیگران خواسته می شود به صورت فیزیکی در محل کار حضور داشته باشند، دورکاری امری “غیر اخلاقی” است.
پیشرفتهای اخیر OpenAI، مانند GPT-4o یا SearchGPT، که رقیب مستقیم گوگل سِرچ و بینگ است، چشمانداز رقابتی صنعت هوش مصنوعی را تشدید کرده است. در عوض، گوگل تلاشهای خود را برای مقابله با این تهدیدها با حمایت از محصولاتی همچون Gemini Live افزایش داده است.