سرویس Web Guide گوگل با پشتیبانی از مدل جمنای، نتایج را تحلیل و دستهبندی و خلاصه میکند تا رسیدن به جوابها آسانتر از همیشه باشد.
به گزارش تکناک، گوگل سرویس آزمایشی جدیدی به نام Web Guide را معرفی کرده است که با بهرهگیری از مدل هوش مصنوعی جمنای، نتایج جستوجو را دستهبندی و تنظیم و توضیح میدهد. این قابلیت که ازطریق بخش Search Labs در دسترس کاربران علاقهمند قرار گرفته، قصد دارد تجربه سنتی جستوجو با «۱۰ لینک آبی» را متحول کند.
سرویس Web Guide گوگل از نسخهای سفارشی از مدل جمنای استفاده میکند که قابلیت تجزیهوتحلیل درخواستهای جستوجو را دارد. این مدل با بهرهگیری از تکنیکی موسوم به query fanout، میتواند پرسوجو را به چند زیرپرسش تقسیم کند و همزمان جستوجوهای متعددی انجام دهد.
نتایج بهجای نمایش یکپارچه و خطی در قالب دستههای موضوعی متنوع به کاربر ارائه میشوند. برای مثال، با جستوجوی «نحوه مراقبت از درخت انبه»، Web Guide ابتدا دو لینک مرتبط را در بالای صفحه نشان میدهد و سپس خلاصه متنی تولیدشده با هوش مصنوعی ارائه میکند و در ادامه لینکهایی در دستهبندیهایی مانند «مراقبت از درخت انبه در اقلیمهای خاص» و «مشکلات رایج درخت انبه» نمایش میدهد.

به نقل از ورج، یکی از نکات مثبت سرویس Web Guide گوگل بازگشت به ساختار کلاسیک نمایش لینک در ابتدای نتایج است؛ رویکردی که بسیاری از کاربران پساز سلطه خلاصههای مبتنیبر هوش مصنوعی و ویدئوهای یوتیوب، دلتنگ آن بودند.
بااینحال، برخی توضیحات نوشتهشده زیر دستهبندیها از دیدگاه منتقدان غیرضروری و بدیهی به نظر میرسند. برای مثال، در زیر دسته «راهنماهای جامع مراقبت از درخت انبه» آمده است: «بهترین روش مراقبت از درخت انبه به سن و موقعیت مکانی و گونهی آن بستگی دارد و مشورت با منابع مختلف سودمند است»؛ نکتهای که احتمالا از مطالعه خود منابع نیز میتوان به آن رسید.
یکی از قابلیتهای مهم Web Guide، پاسخ به پرسشهای چندوجهی یا شخصیتر است. برای نمونه، اگر کاربر بپرسد: «خانواده من در مناطق زمانی مختلفی زندگی میکنند. چه ابزارهایی برای حفظ ارتباط و نزدیکی مفیدتر هستند؟» سیستم سعی میکند هر بخش از این پرسش را شناسایی کند و جداگانه پاسخ دهد.

درحالحاضر، Web Guide فقط در زبانه «Web» در موتور جستوجوی گوگل فعال است؛ همان زبانهای که برخلاف «All» نتایج را بدون خلاصههای هوش مصنوعی نشان میدهد. بااینحال، گوگل اعلام کرده است که قصد دارد این ویژگی را در آینده به بخش «All» نیز اضافه کند.
برای استفاده از این قابلیت، کافی است به Search Labs مراجعه و Web Guide را فعال کنید. سال گذشته نیز، گوگل قراردادی به ارزش ۶۰ میلیون دلار با ردیت برای استفاده از محتوای آن در آموزش مدلهای هوش مصنوعی امضا کرده بود؛ موضوعی که در برخی نتایج این ابزار نیز مشهود است.