تخمین زده میشود که سالانه بیش از 150هزار نفر در سراسر جهان بر اثر موج گرما جان خود را از دست میدهند و مطالعهای جدید، نابرابریهای منطقهای را در مرگ و میر ناشی از موج گرما نشان میدهد.
به گزارش تکناک، بر اساس مطالعه جدیدی که 14 می در مجله PLOS Medicine توسط یومینگ گو از دانشگاه موناش استرالیا و همکارانش منتشر شد، بین سالهای 1990 تا 2019، بیش از 150000 مرگ در سراسر جهان هر ساله با موج گرما همراه است.
امواج گرما یعنی دورههایی از دمای بسیار بالای محیط که چند روز طول میکشد، میتواند استرس حرارتی شدیدی را بر بدن انسان تحمیل کند. مطالعات قبلی تأثیر امواج گرمای فردی را بر مرگ و میر بیش از حد در مناطق محلی تعیین کرده بودند، اما تا بهحال این آمار را در سراسر جهان در چنین دوره طولانی مقایسه نکردند.
فهرست مطالب
روش مطالعه و تجزیه و تحلیل دادهها
در مطالعه جدید، محققان از دادههای شبکه تحقیقاتی مشترک چند کشور (MCC) استفاده کردند که شامل مرگ و میر روزانه و دمای هوا از 750 مکان در 43 کشور بود. با دادههای MCC، محققان مرگهای ناشی از موج گرما بیش از حد در سراسر جهان را بین سالهای 1990 تا 2019 تخمین زدند و واریانس این مرگها را در سراسر قارهها ترسیم کردند.
در طول فصول گرم از سال 1990 تا 2019، مرگ و میر بیش از حد ناشی از موج گرما باعث 153078 مرگ در سال شد که در مجموع 236 مرگ در هر ده میلیون ساکن یا یک درصد از مرگ و میرهای جهانی را شامل میشود.
در حالی که آسیا بیشترین تعداد مرگ و میر را داشت، اروپا با 655 مرگ به ازای هر 10 میلیون ساکن، بالاترین نرخ تعدیل شده بر اساس جمعیت را داشت. بار قابل توجهی از مرگ و میرهای تخمین زده شده در جنوب و شرق اروپا و همچنین منطقه بین شمال آفریقا، شبه جزیره عربستان و جنوب آسیا نیز مشاهده شد.
تاثیر نابرابریهای منطقهای در مرگ و میر ناشی از موج گرما
در سطح ملی، یونان، مالت و ایتالیا بالاترین نسبت مازاد مرگ و میر را داشتند. بهطور کلی، بیشترین میزان تخمین زده شده مرگ و میر ناشی از موج گرما در مناطقی با آب و هوای خشک و درآمدهای متوسط کمتر دیده شده است. درک نابرابری منطقهای مرگ و میر ناشی از موج گرما برای برنامهریزی سازگاری محلی و مدیریت ریسک نسبت به تغییرات آب و هوا، نکته کلیدی است.
محققان میگویند: موجهای گرما با بار مرگ و میر قابل توجهی همراه هستند که در 30 سال گذشته در سراسر جهان از نظر مکانی و زمانی متفاوت بوده است. این یافتهها نشاندهنده مزایای بالقوه اقدامات دولتها برای افزایش سازگاری و تابآوری بخش سلامت و به حساب آوردن نابرابریها در میان جوامع است.
پرداختن به اثرات نابرابر امواج گرما
محققان میافزایند: در زمینه تغییرات آب و هوایی، رسیدگی به تأثیرات نابرابر امواج گرما بر سلامت انسان بسیار مهم است. این امر مستلزم یک رویکرد جامع است که نه تنها با خطرات فوری سلامتی در طول موج گرما مقابله کند، بلکه استراتژیهای بلندمدت را برای به حداقل رساندن آسیبپذیری و نابرابری اجرا کند.
این استراتژیها عبارتند از: سیاست کاهش تغییرات آب و هوا، برنامههای عملی برای مقابله با گرما (به عنوان مثال، سیستم هشدار اولیه گرما)، برنامهریزی شهری و ساختار سبز، برنامه حمایت اجتماعی، مراقبتهای درمانی و خدمات بهداشت عمومی، آگاهی آموزشی و مشارکت جامعه.
باسلام
باساخت انتی فوتون دیجیتالی میتوان باگرما مقابله کرد.