به‌روزرسانی‌های ویندوز ۱۰ دیگر رایگان نخواهد بود

طبق اعلام مایکروسافت به‌روزرسانی‌های ویندوز ۱۰ دیگر رایگان نخواهد بود و از سال آینده مشمول پرداخت هزینه خواهد شد.

به‌گزارش تک‌ناک، بر این اساس برنامه به‌روزرسانی امنیتی توسعه‌یافته (ESU) ویندوز ۱۰ در سال اول ۶۱ دلار هزینه دارد؛ اما مایکروسافت این هزینه را هر سال دو برابر می‌کند.

ویندوز ۱۰ در اکتبر ۲۰۲۵ به پایان دوره پشتیبانی خود می‌رسد؛ اما مایکروسافت قبلاً قول داده بود برای کاربرانی که نمی‌خواهند یا نمی‌توانند به ویندوز ۱۱ ارتقا پیدا کنند، راهی برای محافظت از دستگاه‌هایشان ارائه دهد.

حال، این شرکت هزینه به‌روزرسانی‌های امنیتی توسعه‌یافته (ESU) را پس از شروع برنامه اعلام کرده است.

هزینه به‌روزرسانی ویندوز ۱۰ مشابه ویندوز ۷ خواهد بود

xda می‌نویسد که چند روش برای دریافت مجوز ESU برای ویندوز ۱۰ وجود دارد و قیمت‌ها بسته به روش انتخابی متفاوت خواهند بود. روش اول و پیش‌فرض، فعال‌سازی استاندارد ۵ در ۵ است که از یک کلید فعال‌سازی برای دستگاه‌هایی استفاده می‌کند که می‌خواهید بعد از پایان دوره پشتیبانی با ویندوز ۱۰ کار کنند.

با استفاده از این روش، برای سال اول به‌روزرسانی‌ها ۶۱ دلار پرداخت می‌کنید. این قیمت برای یک کاربر است؛ بنابراین، اگر چندین کامپیوتر شخصی دارید، باید این رقم را در تعداد کامپیوترهایی ضرب کنید که می‌خواهید در برنامه داشته باشید.

با‌این‌حال، درست مانند برنامه ESU ویندوز ۷، این قیمت حداکثر تا سه سال هر سال دو برابر می‌شود. بنابراین، برای سال دوم و سوم به‌ترتیب ۱۲۲ و ۲۴۴ دلار به‌ازای هر کاربر پرداخت خواهید کرد. همچنین، برای دریافت تخفیف نمی‌توانید در اواسط یک سال به برنامه بپیوندید. اگر در سال سوم ثبت‌نام کنید، باید هزینه به‌روزرسانی‌های سال‌های گذشته را نیز بپردازید.

برخی از کاربران به‌‌رایگان یا با تخفیف به‌روزرسانی را دریافت می‌کنند

باوجوداین‌، اگر در محیط سازمانی هستید، مایکروسافت چند راه دیگر برای دریافت این به‌روزرسانی‌ها ارائه می‌دهد. اگر از اشتراک ویندوز ۳۶۵ استفاده می‌کنید و این اشتراک شامل کامپیوترهای ابری ویندوز ۱۱ می‌شود، در‌واقع بدون هزینه اضافی، می‌توانید برای دستگاه محلی ویندوز ۱۰ خود که ویندوز ۳۶۵ را اجرا می‌کند، به‌روزرسانی دریافت کنید.

این مزیتی جالب برای کاربران ویندوز ۳۶۵ است و با‌توجه‌به اینکه در‌نهایت همچنان از ویندوز ۱۱ روی آن دستگاه استفاده می‌کنید، منطقی به‌نظر می‌رسد. در‌غیر‌این‌صورت، همچنان می‌توانید برای دریافت تخفیف روی مجوزهای ESU خود، از راه‌حل‌های مدیریت ابری مایکروسافت مانند Windows Autopatch یا Microsoft Intune استفاده کنید.

به‌عنوان مدیر فناوری اطلاعات، می‌توانید بدون نیاز به کلید فعال‌سازی مجوزها را به کامپیوترهای شخصی سازمان خود اختصاص دهید و این کار با ۲۵ درصد تخفیف همراه است؛ بنابراین، هزینه هر مجوز برای سال اول ۴۵ دلار به‌ازای هر کاربر خواهد بود. این طرح استقرار این برنامه را برای سازمان‌های بزرگ آسان‌تر می‌کند.

همچنان باید به ویندوز ۱۱ مهاجرت کنید

با وجود تمام توضیحات گفته‌شده، هدف برنامه ESU تمدید عمر ویندوز ۱۰ نیست. مایکروسافت به‌جز مشکلات مربوط به مدیریت مجوزهای ESU، پشتیبانی فنی سیستم‌عامل را تمدید نمی‌کند و ویژگی جدید یا رفع باگ غیر‌امنیتی را ارائه نمی‌دهد.

مایکروسافت توصیه می‌کند که در سریع‌ترین زمان ممکن کامپیوتر شخصی خود را به ویندوز ۱۱ ارتقا دهید، چه با ارتقای دستگاه‌های سازگار و چه با خرید کامپیوترهای شخصی جدید. ویندوز ۱۱ حداقل برای چند سال دیگر پشتیبانی می‌شود؛ بنابراین، بهترین راه برای ایمن‌سازی خود در آینده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.