نورالینک تراشه مغزی خود را برای دومین بیمار انسانی بهبود می‌دهد

نورالینک تراشه مغزی خود را برای دومین بیمار انسانی بهبود می‌دهد

شرکت نورالینک برای مطمئن‌شدن از باقی‌ماندن ایمپلنت در جایگاه اصلی‌اش، الکترودهای تراشه را در عمق بیشتری از فرد بیمار قرار خواهد داد. به‌گزارش تکناک، ازآنجاکه نورالینک برای کاشت تراشه‌ی مغزی خود در دومین بیمار انسانی آماده می‌شود، این شرکت راه‌های مختلفی را برای اطمینان از باقی‌ماندن ایمپلنت در محل در نظر گرفته است؛ ازجمله قرار‌دادن الکترودهای تراشه در عمق بیشتری از مغز فرد. ایلان ماسک، بنیان‌گذار نورالینک، در سخنرانی روز چهارشنبه‌ی خود گفت که این عمل جراحی نهایتاً تا هفته‌ی آینده انجام می‌شود.

این فناوری شبیه داستان‌های علمی‌تخیلی قول می‌دهد به افراد معلول جسمی کمک کند تا با تبدیل سیگنال‌های مغزی خود به دستورهای مبتنی‌بر بلوتوث، کامپیوترهای شخصی یا تلفن‌های هوشمندتان را کنترل کنند. یکی از مشکلاتی که نورالینک با آن دست‌وپنجه نرم می‌کند، الکترودهای رشته‌ای تراشه است که به مغز بیمار متصل و برای تشخیص فعالیت عصبی او استفاده می‌شوند.

در ماه مارس، اولین بیمار انسانی نورالینک، نولاند آرباو، با استفاده از این تراشه‌ی مغزی برای کنترل لپ‌تاپ خود و بازی‌هایی مانند Civilization VI، عملکردش را به‌نمایش گذاشت. بااین‌حال چند هفته پس از عمل جراحی، ۸۵درصد از الکترودهای رشته‌ای از جای خود در مغز او جابه‌جا شدند.

اگرچه نولاند آرباو همچنان می‌تواند از تراشه‌ی مغزی خود استفاده کند، نورالینک می‌خواهد برای آزمایش‌های انسانی آینده، الکترودها در جای خود باقی بمانند. این شرکت امروز گفت که یکی از دلایل لغزش، تشکیل حباب هوا در داخل مغز حین جراحی است. متیو مک‌داگال، سرجراح مغز و اعصاب این شرکت گفت:

در هر عمل جراحی مغز معمولی، مقدار کمی هوا وارد جمجمه می‌شود؛ زیرا جراحان مغز و اعصاب دوست دارند تا حد امکان فضای بیشتری در اطراف مغز داشته باشند.

الکترودهای تراشه نورالینک

او توضیح داد:

فکر می‌کنیم حباب هوا ممکن است باعث شل‌شدن نخ‌ها شده باشد؛ زیرا حباب هوا به زیر ایمپلنت حرکت و مغز را از ایمپلنت دور می‌کند.

در پاسخ، این شرکت می‌خواهد سطح دی‌اکسید‌کربن بیمار بعدی را در طول جراحی در محدوده‌ی طبیعی نگه دارد تا از بزرگ‌ یا کوچک‌شدن مغز جلوگیری کند.

نورالینک قصد دارد با تراشیدن بهتر ایمپلنت، از ایجاد شکاف زیر جمجمه جلوگیری کند. تغییر عمده‌ی دیگر این است که نورالینک می‌خواهد الکترودهای مبتنی‌بر نخ را چند میلی‌متر عمیق‌تر در مغز فرد وارد کند. این یعنی حتی اگر نخ‌ها تا حدی عقب‌نشینی کنند، الکترودها باید همچنان به‌اندازه‌ی کافی در مغز عمیق باشند تا مفید باقی بمانند و فعالیت عصبی را تشخیص دهند.

از هویت دومین بیمار انسان نامی برده نشد؛ اما ماسک در جلسه‌ی پرسش‌و‌پاسخ با کاربران در شبکه‌ی اجتماعی ایکس اعلام کرد که نورالینک امیدوار است تا پایان سال تراشه‌ی مغزی را در بیش از دو بیمار کار بگذارد. نورالینک بسته به تأییدیه‌های نظارتی، تصور می‌کند که در چند سال آینده تراشه را به هزاران بیمار گسترش دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

technoc-instagram