بر اساس مطالعه ای که بر روی ۶۰۰ سگ خانگی سالم توسط محققان دانشگاه بریستول انجام شد، تغذیه سگ ها با گوشت خام احتمال دفع سویه های E. coli مقاوم به آنتی بیوتیک رایج سیپروفلوکساسین از مدفوع آنها را افزایش می دهد.
به گزارش تکناک،باکتری E. coli که میتواند باعث مسمومیت غذایی شود و شایعترین علت عفونتهای مجاری ادرار و جریان خون در بریتانیا است، میتواند کشنده باشد. سیپروفلوکساسین متعلق به گروهی از آنتی بیوتیک ها به نام فلوروکینولون ها است که برای درمان طیف وسیعی از عفونت های باکتریایی در انسان و حیوانات استفاده می شود. سازمان بهداشت جهانی این آنتی بیوتیک ها را در زمره آنتی بیوتیک های بسیار مهم با اولویت قرار می دهد.
فهرست مطالب
یافته ها و پیامدهای تحقیق
این مطالعه که در مجله One Health منتشر شد، به دنبال باکتری E. coli مقاوم به سیپروفلوکساسین بود که در روده ۶۰۰ سگ خانگی سالم حمل شده بود. گروه تحقیقاتی از صاحبان سگها خواست تا یک نظرسنجی را تکمیل کنند که جزئیاتی در مورد سگ آنها، رژیم غذایی سگ، محیطی که سگ در آن راه میرفت و اینکه آیا سگ با آنتیبیوتیک درمان شده است یا خیر را ارائه کند.
دادههای میکروبیولوژی به همراه دادههای نظرسنجی، تجزیه و تحلیل آماری را امکانپذیر کرد و نشان داد تغذیه سگها با گوشت نپخته تنها عامل خطرناک مهم مرتبط با دفع این باکتری مقاوم در مدفوع سگ است. این تحقیق از سایر مطالعات منتشر شده حمایت می کند که نشان می دهد ارتباطی بین سگ هایی که با گوشت خام تغذیه می شوند و E. coli مقاوم در برابر دفع وجود دارد.
در انگلستان، کاهش مصرف سیپروفلوکساسین توسط پزشکان عمومی منجر به کاهش مقاومت سیپروفلوکساسین در E. coli ناشی از عفونت های انسانی شده است. همچنین تقریباً استفاده از فلوروکینولون ها برای درمان حیوانات در بریتانیا متوقف شده است.
جزئیات مطالعه و توصیه ها
دکتر جردن سیلی، محقق دانشکده پزشکی سلولی و مولکولی (CMM) که این تحقیق را انجام داد، گفت: هدف ما تمرکز بر غذای خام سگ نبود، بلکه بررسی این موضوع بود که چه چیزی ممکن است سگ را بیشتر در معرض خطر قرار دهد تا E. coli مقاوم را در مدفوع خود دفع می کند. مطالعه ما ارتباط بسیار قوی بین دفع باکتری E.coli مقاوم به سیپروفلوکساسین و تغذیه سگ ها با رژیم غذایی خام پیدا کرد.
متیو آویسون که این مطالعه را رهبری کرد، توضیح داد: گوشت خام احتمالاً به باکتری E. coli مقاوم در برابر آنتی بیوتیک آلوده شده است. پخت و پز، باکتری ها را از بین می برد و ورود آن به روده های فرد را کاهش می دهد.
تحقیقات ما به شکلی واضح نشان میدهند که تغذیه خام به این معنی است که صاحبان حیوانات خانگی احتمالاً با حیوان خانگی ای که E.coli مقاوم را از طریق مدفوع خود دفع می کند، تعامل دارند.
دکتر سیلی افزود: اقدامات فردی برای کاهش خطر دفع باکتری های مقاوم توسط سگ ها شامل تغییر رژیم غذایی غیرخام یا تهیه گوشت خام با کیفیت خوب قابل پخت و سپس پختن آن است. اکثر غذاهای خامی که برای مصرف سگ ها فروخته می شوند، قابل پخت نیستند و در صورت پختن می توانند خطرات جدی برای سلامتی سگ ها ایجاد کنند.
تغذیه سگ با گوشت حیواناتی که در مزارع بریتانیا یا سایر کشورهایی که از آنتیبیوتیکهای بسیار مهم در کشاورزی استفاده میکنند، ممکن است خطر خوردن باکتریهای مقاوم را کاهش دهد.
پروفسور آویسون در پایان گفت: به عنوان بخشی از پاسخ ما به بحران در حال ظهور مقاومت آنتی بیوتیکی، باید انگیزه بیشتری به شرکت هایی داده شود که به صنعت غذای خام سگ می پیوندند تا گوشت را از مزارع با مصرف مناسب آنتی بیوتیک تهیه کنند و گوشت را برای باکتری های مقاوم قبل از فروش، آزمایش کنند. باید محدودیتهای سختتری برای تعداد باکتریهای مجاز در گوشتهایی که بهصورت نپخته به فروش میرسند، تعیین کرد.
انتقال E.coli و خطرات سلامتی
coli به طور کاملاً طبیعی در روده افراد و حیوانات یافت می شود و می تواند بین آنها معمولاً از طریق بهداشت نامناسب خانگی منتقل شود. وقتی سگها باکتریهای مقاوم را به محیط و در داخل خانه از طریق دفع میکنند، این احتمال وجود دارد که این باکتریها به صاحبان آنها و سایر افراد منتقل شوند.
هنگامی که فردی مقداری E.coli را می بلعد، این باکتری ها می توانند سال ها قبل از ایجاد عفونت در روده بنشینند. سالانه صدها هزار عفونت ادراری توسط E. coli در بریتانیا ایجاد می شود و همچنین هزاران عفونت جریان خون که اغلب منجر به سپسیس کشنده می شود، گزارش میشوند. هنگامی که E.coli به آنتی بیوتیک های مهم مانند سیپروفلوکساسین مقاوم شود، درمان عفونت ها دشوارتر است، به این معنی که احتمال بستری و فوت بیماران خیلی زیاد است.
(زیرنویس تصویر: یک مطالعه جدید خطر تغذیه سگ ها با گوشت خام را نشان میدهد و به طور قابل توجهی احتمال دفع باکتریهای E.coli مقاوم به سیپروفلوکساسین از طریق مدفوع آنها را افزایش می دهد. این باکتریها هم برای حیوانات خانگی و هم برای صاحبان آنها خطراتی را به همراه دارند. این تحقیق که شامل ۶۰۰ سگ میشود، بر نیاز به روشهای ایمنتر تهیه گوشت و پختن گوشت برای از بین بردن این باکتریهای مقاوم تاکید میکند. توصیه ها شامل انتخاب گوشت خام یا گوشت با کیفیت بالا و ارگانیک با مصرف کم آنتی بیوتیک و اجرای مقررات سختگیرانه تر در صنعت تولید غذای سگ است.)