پژوهشگران دانشگاه لستر انگلستان دریافتند زنان مبتلا به دیابت نوع ۲ تا دو برابر بیشتر از مردان در معرض آسیبهای پنهان قلبی قرار دارند.
به گزارش تکناک، جزئیات این پژوهش که با پشتیبانی مؤسسه ملی سلامت انگلستان انجام شده، در مجله Journal of Cardiovascular Magnetic Resonance منتشر شده است. این مطالعه یکی از کاملترین تحقیقات درباره اختلال عملکرد میکروواسکولار قلب یا CMD است؛ بیماری که به دلیل کاهش جریان خون در رگهای بسیار کوچک قلب ایجاد میشود. این یافته میتواند روش ارزیابی خطر قلبی را برای زنان و مردان تغییر دهد.
فهرست مطالب
آسیب قلبی پنهان چیست؟
CMD نوعی آسیب ظریف و در اغلب موارد بیعلامت است، که به دلیل اختلال در گردش خون مویرگهای قلبی رخ میدهد. این نوع آسیب میتواند آغازگر بیماریهای جدیتری مانند نارسایی قلبی باشد، اما در مراحل اولیه، نشانههای قابل توجهی ندارد.

یافتههای کلیدی مطالعه
محققان با تحلیل دادههای MRI از چهار مطالعه مختلف در مرکز تحقیقات زیستپزشکی لستر (NIHR Leicester BRC)، دریافتند که:
- ۴۶ درصد از زنان مبتلا به دیابت نوع ۲ نشانههایی از CMD داشتند.
- این رقم در میان مردان تنها ۲۶ درصد بود.
پروفسور جری مککَن از دانشگاه لستر، که رهبری این تحقیق را بر عهده داشته است، گفت: «همه شرکتکنندگان هیچ نشانهای از بیماری قلبی نداشتند، نه درد قفسه سینه و نه تنگی نفس، اما تصاویر MRI داستان دیگری را بازگو کردند.»
تفاوت در تاثیر دیابت بر آسیبهای قلبی زنان و مردان
دکتر گورا گولسین، یکی از پژوهشگران این مطالعه بیان کرد: «عوامل محرک CMD بین مردان و زنان متفاوت است. در زنان، شاخص توده بدنی بالا (BMI) مهمترین عامل بود، اما در مردان، فشار خون بالا عامل اصلی محسوب میشد.»
این یافته نشان میدهد که شاید لازم باشد در ارزیابی خطر بیماریهای قلبی، جنسیت را بهعنوان یک عامل تعیینکننده در نظر بگیریم و حتی درمانهای متفاوتی برای زنان و مردان ارائه شود.
نتایج این تحقیق میتواند به پیشگیری از بیماریهای قلبی کمک کند. برای خانمها، کم کردن وزن و برای آقایان، کنترل فشار خون میتواند از آسیبهای قلبی خاموش جلوگیری کند، قبل از اینکه به نارسایی قلبی تبدیل شود.