مطالعهای جدید که سلامت مغز را در گروههای سنی مختلف مورد بررسی قرار داد، این واقعیت را نشان میدهد که BMI بالا تأثیر بسیار منفی بر مغز دارد.
به گزارش تکناک، مطالعهای که به تازگی در مجلۀ Health Data Science منتشر شده است، تأثیر اساسی شاخص تودۀ بدنی تجمعی بالا (BMI) بر سلامت مغز را نشان میدهد. این تحقیق که توسط محققی به نام هان الوی از بیمارستان دوستی پکن انجام شد، نشان داد که BMI بالا با کاهش حجم مغز، افزایش ضایعات مادۀ سفید و به خطر افتادن یکپارچگی ریزساختار مغز مرتبط است.
این مطالعه دادههای 16 سالۀ مبتنی بر جمعیت را برای بررسی اثرات BMI تجمعی بر ویژگیهای تصویربرداری عصبی در بزرگسالان 25 تا 83 ساله تجزیه و تحلیل کرد. محققان به این نتیجه رسیدند که BMI بالا با کاهش حجم مغز و افزایش حجم ضایعات مادۀ سفید (WMH)، به ویژه در بزرگسالان کمتر از 45 سال و افراد مسنتر از 60 سال مرتبط است.
پروفسور الوی در این باره گفت: BMI بالا برای سلامت مغز، به ویژه برای افراد زیر 45 سال مضر است و در این تحقیق مشخص شد که حدود 12 سال پیری مغز در این افراد تسریع میشود. پیشنهاد حفظ شاخص تودۀ بدنی زیر 26.2 کیلوگرم بر متر مربع برای سلامت بهتر مغز است.
این مطالعه از یک الگوی خطی تعمیم یافته برای ارزیابی ارتباط میان BMI و ویژگیهای مختلف تصویربرداری عصبی از جمله ساختار کلان مغز، یکپارچگی مادۀ سفید و ریزساختار مغز استفاده کرد. علاوه بر این، تجزیه و تحلیل تصادفی مندلی برای ایجاد روابط علنی با استفاده از دادههای ژنتیکی انجام شد.
نتایج نشان داد که BMI بالا بهطور واضح با کاهش حجم مادۀ خاکستری و افزایش ناهمسانگردی کسری در مناطق خاصی از مغز مرتبط است. این موضوع اهمیت حفظ شاخص تودۀ بدنی سالم در طول بزرگسالی را برای حفظ سلامت مغز نشان میدهد.
پروفسور الوی اعلام کرد: این تحقیق بینشهای مهمی را در مورد رابطۀ بین BMI و سلامت مغز ارائه میدهد و بر نیاز به استراتژیهای بهداشت عمومی برای کنترل BMI بهمنظور پیامدهای عصبی بهتر تأکید میکند. مطالعات آینده باید بر روی دستیابی به دادههای تصویربرداری عصبی برای بررسی بیشتر این ارتباطها تمرکز کنند.